Adina Nyström

2011-01-30
21:00:00

Blood Diamond
Nu ska jag se Blood Diamond, om du inte sett den - se den! 3:an nu klockan 21.00

2011-01-30
18:35:28

Sanna och Ceasar
Ceasar var en mycket söt ponny med härligt humör! Sanna har utvecklas sedan jag såg henne sist och det var ett rent nöje att följa och fotografera - tänk hur fint det kan se ut när hon ridit honom ett tag. Detta var trots allt första eller andra gången hon red honom.

2011-01-30
11:25:56

Fotoäventyr!
Nu kommer Sanna och hämtar mig vilken minut som helst, ska följa med och fotografera henne och hennes nya medryttarhäst. Sedan ska jag och fika hos Calle som jag nämnde i tidigare inlägg. Får väl se hur bra uppdatering det blir idag. Bilder lär komma från Sanna, ska försöka komma ihåg kameran hos Calle också. Ha en jättebra dag idag!
Sanna och hennes förra medryttarhäst Yassa som jag fotograferade i höstas.

2011-01-29
17:54:38

BK Bergviken vs Råneå
Har varit i Råneå och spelat match, gick väl inte precis super för varken mig eller laget. Okvicka ben, långsamma passningar och allmänt oengagerat. Sista bytet jag var ute gick dock mycket bättre, jag började jobba med benen och koncentrerade mig till fullo på försvaret. Vi kom ikapp Råneå som ledde med 17p i mitten på tredje till att förlora med 3p. Vi gjorde en chansning och satte dubbelscreens för att få lös en av våra bästa skyttar - men tyvärr missades skottet.
Men man ska inte lägga förlusten på dennes axlar. Tänk om vi inte missat 3 straffar i första perioden? Nä, nu är det bara att ta nya tag.

2011-01-28
16:47:00

Plusgrader
Idag visade temperaturen plusgrader på mycket länge, säkert för första gången sedan i oktober/november. +2 grader och skaljackan på, härligt värre! Har handlat en present till Calle och gett mitt ord på att han inte får sin present förän han bjuder mig på födelsedagsfika - vilket man gör när man fyller år. Så, nu är det sagt.
Vill också säga att det nu är exakt 4 veckor tills jag sitter på ett plan till min kusin i Washington - åh vad jag längtar! Har fått i uppgift att handla lite godis, nagellack och hudsalva. Roligt att det är sådant man längtar efter när man är i USA, Polly och Marabou, haha!

2011-01-27
16:36:45

Med en enkel tulipan
Idag fyller min mycket goda vän Calle 17 år, shit vad tiden går. Det känns som om vi nyss var 14 och spelade i samma band. Men nu är han 17 och iår känner jag inte gör att rita en fin bild på honom utan ni får se min kära vän i ett fotografi istället! Grattis min drottning och björn!

2011-01-25
21:21:34

Dagens Ridning

Var superpepp på att rida ut en mysig skogstur idag, läste i boken hur Kristin behövt tjorva i traven för att hålla honom lång och låg. Provade rida ut i alla fall, men direkt när han började tjorva vände jag om och gick in på ridplanen istället. Jobbade mycket volter i trav, stora som små och bröt av med skänkelvikning och framdelsvändningar i skritt när han hängde i munnen, tröck ut bogen eller fuskade på annat sätt.
Jag var nog egentligen inte ämnad för att ha ett dressyr pass idag vilket ledde till att jag inte gav nog många eftergifter och berömde honom när han gjorde rätt. Detta ledde till att vi båda blev tjuriga. Mot slutet lugnade jag dock ner mig lite och då gick det bättre, inte perfekt - men bättre. Det är sällan hästens fel att det inte går som det ska, det är oftast hos ryttaren det felar.


2011-01-25
14:51:44

Happy Days
Åh vad jag älskar musik! Idag hade vi estetiskt val för andra gången under gymnasietiden. Självklart har jag valt musik. Vi har hittils varit i storgrupp och spelat och övat med stämbanden tillsammans. När de idag skulle introducera gruppen för låten vi skulle öva på idag som var Have You Ever Seen The Rain med CCR satt jag bara och log och försökte hålla mig för skratt. Jag var så grymt lycklig! Länge sedan jag varit så glad, musik fyller en med glädje.

2011-01-24
19:25:23

Ledig kväll
Åh vad skönt! Red Funi både lördag och söndag för att få måndagen ledig - Kristin rider idag. Så nu sitter jag här och ser på LF Basket mot 08 Stockholm. Ska även plugga lite matte ikväll hade jag tänkt. Men en ledig kväll är det i alla fall, får sitta hemma och ta vara på tiden! Vad räknar ni som en ledig kväll?

2011-01-23
19:36:37

Dagens Ridning

Idag var det dags att böja på planen. Skrittade igång ett par varv runt planen och gick sedan in på små små volter i skritt. Ledande tygeltag för att få honom att sänka och bli följsam i halsen. Började sedan trava på volten och när det gick bra på den lilla ökade vi successivt storleken på volten. När han bet tag minskade jag volten igen, fungerade inte det gick jag ner i skritt och redan första steget flyttade jag i skänkelvikning. Travade lite till och då gick allt bra.

Sedan blev det dags att värma upp i tölt också. Började dock med skritt på stor volt och flytta ut rumpan för att få in bakbenen under kroppen. Sedan samma sak i tölt. Vänster varv jobbade han på jätteduktigt men höger gav lite mer motstånd. Började sedan trava igen, Trav - Halt - Trav för att aktivera bakbenen ytterligare. Nu började han tjura ihop lite men när han gav sig tog vi galoppen. Mycket fattningar, volter, galoppombyten på volt. (Rider på en åtta men gör den lite "digital" genom att rida rakt över mittlinjen i trav och sedan fatta nästa galopp och göra likadant på mittlinjen igen. Detta är alltså början till galoppombyten.
Har inga krav på att lära honom galoppombyten på riktigt, men det hade varit roligt om vi kunde slippa travsträckan en dag!


2011-01-22
19:44:00

Mitt Hjärta Smälter

2011-01-22
15:37:51

Dagens Ridning

Idag red jag ut med Madde på Krummi och Sussie på Eydir. Alla tre hästarna var pigga och lyssnade inte lika bra som normalt. Men bra energi och humör i allmänhet, vilket är viktigt! Jobbade en del start - stopp och även tempoökningar och samlingar i tölt och trav. Funi skötte sig bra, även om han bet tag lite för mycket i tygeln. På vägen hem fick man en extra puff av energi och det gjorde att bakbenen kom igång bättre och att munnen mjuknade lite. Inte helt nöjd efter dagens pass, men inte missnöjd heller. Det gick bra.

Tog några bilder på Funi vid stallväggen också, solen sken vilket ledde till att jag inte kunde hålla kameran borta. Inga höga krav på Funi som modell dock, men det kanske kommer med tiden? Smakprover kommer snart


2011-01-22
14:25:56

Lilla Kossans Historia
Nu har jag kollat igenom mina 4 bidrag om hur Lilla Kossans historia är, och vad han egentligen heter. Förslaget jag fastnade för var denna historia och det är Evelina Oscarsson som har kommit på historian och Lilla Kossan heter nu Tage. Nu kan ni också få ta del av historien ..
Lilla Kossans Historia
Ännu en värdelös natt, bara några timmars sömn och en nervös känsla hade vacklat fram och tillbaka inom henne - Lilla Kossan. Han velade vända sig om, velade försäkra sig om att hennes mamma var här som hon somnade kvällen före. Men han vågade inte, rädd för att hon skulle vara borta, som flera av de andra mörka nätterna. Ibland väcktes "Lilla kossan" av att hans mamma fördes iväg, långt bort, in till en lada. "Lilla kossan" hade sett det med hans egna koögon, men visste inte vad som pågick.
Idag hade "Lilla kossan" stått och kikat över den blomfyllda ängen i timmar. Flera kossor hade förts tillbaka till sina hagar, men inte hans mamma. Flocken bad han sluta ha förhoppningar och sa att hans mamma ändå inte kommer tillbaka. Men "Lilla kossan" lyssnade inte och stod trovärdigt kvar och väntade. Men till kvällen gav han upp, strök sig närmare flocken som redan låg och sov. Grät en skvätt, men visste att allt skulle ordna sig.
Flocken tyckte han var en uthållig liten grabb, med tanke på vad han gick igenom. "Lilla kossan" fick därför namnet Tage. Tage var en svensk gammal teori om att betyda just uthållig.
Ett år gick och Tage fördes ut, på samma sätt som hans mamma. Han var väldigt orolig och hans benen skakade. Efter några minuter stod han i en transport som förde han så långt bort, så att han aldrig skulle få träffa flocken igen. Tage fördes till Luleå, till en tjej vid namn Adina. Först var han besviken, men såg med tiden att Adina var en trevlig och omtänksam tjej och nu är han bara tacksam.
Som sagt, med tiden slutade allting bra. Och han fick tillslut svar på sin gåta om vad som hände sin mamma. Nu var nästan säker på att hennes mamma hade det lika bra.
Slut!

2011-01-22
12:23:00

Adina och Funi 2007-2011
En hel del har hänt sedan jag red Funi första gången, både med honom och mig. Mycket kvar att arbeta med, och nu känns det i alla fall som om vi är på rätt väg. Roligt! Första bilden är från Ridlägret 2007, andra Ridlägret 2008, tredje våren 2010 och fjärde december 2010. Vill få till någon bra bild eller film på hans trav som han kan få när han travar med Eydir. Det kommer någon gång!

2011-01-22
10:03:00

Norwegian Wood
Nu kommer snart Sussie och hämtar mig. Jag, Sussie och Madde ska rida ut idag - roligt! Sussie ska rida Eydir då hennes häst har vintervila och Madde rider Krummi som vanligt. Ska se om jag hinner med att fota lite sedan - vi hörs!

2011-01-22
08:10:45

Dröm - Nej - Dröm ?

Har det någonsin hänt dig att du vaknar av väckarklockan, kliver upp, klär på dig, äter frukost och gör dig iordning för att sedan vakna på riktigt och inse att du inte gjort någonting egentligen. Att du bara drömt att du gjort allt det där? Jag hade precis en liknande dröm. Jag drömde att jag fick ont i mitt knä, började planera att jag måste kolla upp det för att förhindra större knäproblem. Tänkte att jag inte skulle kunna rida längre och sedan öppnade jag ögonen - och nu känner jag ingen smärta i knäet.
Jag hoppas djupt och innerligt att det var en dröm och att jag inte kommer behöva sätta alla bollarna i rullning som jag kom på i drömmen. Jag vill fortsätta ha friska knän


2011-01-21
20:31:38

I Knyttets Värld

Idag var jag och hälsade på i Knyttets värld (Knyttet är ett litet troll från mumindalen). Det var fullt av dans, sång och läskiga fladdermöss. Föreställningen är egentligen för barn som är ungefär fyra år, men jag blev mycket nyfiken och glad - jag förstår verkligen hur de känner sig. Åh vad jag längtar tills vi ska börja med föreställningen!

I vår ska vi nämligen sätta upp en föreställning som ska heta "Vem ska trösta Knyttet" som är baserad på Tove Janssons bok som just heter "Vem ska trösta Knyttet". Knyttet är ett sorts troll som lever ensam i skogen. Han är mycket blyg och rädd av sig. Han bestämmer sig en kall mörk kväll för att ge sig ut och finna någon som han kan glädjas med.

>

2011-01-21
17:50:00

Muffinsbak

Det var längesedan jag bakade muffins faktiskt, men någon gång måste man ta upp det igen - vilket fick bli idag. Kladdkaksmuffins med smält vit choklad ovanpå.

Recept
2 rågade (överfulla) dl strösocker
2 ägg
1 dl mjöl
3/4 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
100 gr smör (helst riktigt smör)

Vispa ägg + socker tills det blir vitt och luftigt. Häll ner torrvaror (mjöl, kakao, vaniljsocker) och rör om med en gaffel. Häll sedan ner det smälta smöret. Lägg i formar och grädda i ugn som är 150° i ca 20 min (Om du använder vanliga bullformar), ca 3-7 min efter att de har rest sig. Ska ej bli kladdigt när du provsticker. Smält choklad och lägg på → låt svalna i kylen minst 40 min för att chokladen ska stelna. Smaklig måltid!


2011-01-21
16:07:35

En Människa

"SHIT! Klockan är tjugo över fem, satan! Nu missade jag bussen till NLV!" Skrek jag och sprang upp till busstationen. Nästa buss stod på busstationen när jag kom fram, anfådd. Klev på bussen och tänker "nu blir jag sen, nu blir jag sen". Skickar iväg ett sms till Calle vars det står "Missade bussen, blir lite sen". När jag sitter och väntar på svar inser jag att klockan kanske bara var halv fyra. Frågar kvinnan bakom mig vad klockan är då mitt batteri dog precis när jag skickat iväg smset. Självklart är den halv fyra.

Hoppar skrattande av bussen på nästa station och går hem för att vänta in rätt tid nästa gång. När jag kommer in och slår på mobilen ser jag att jag fått svar "Det är inte samling än", svarar lite snabbt och hurtigt "Det vet jag väl". Vem skulle tro på det när man får det svaret? Nu är det dags att gå igen, hoppas jag hinner med rätt buss denna gång så jag inte blir sen - som jag trodde jag var förra gången. För nu finns det ingen reserv timme kvar.


2011-01-20
18:46:57

Dagens Gris
Idag efter det (enligt mig) dåliga matstället gick vi tillbaka till skolan, på vägen till skolan är grisen som jag fotograferade när Evelina var där. Såklart skulle allas solstråle Julia åka rutchkana! Det slutade med att alla sju tog sig ett åk på Grisens rygg - Det var roligt!
Bilden är lånad från kajsasvildavärld.blogg.se

2011-01-20
15:59:07

Subway

Idag var det långlunch så jag och några vänner valde att gå ut och äta. Eftersom Tove hade rabatter på Subway var det självklart att det var dit vi gick. Jag beställde en av kycklingsorterna och man fick sin macka fort vilket var skönt. Vi drog ihop fyra bord för att alla sju ville sitta bredvid varandra. Dock var det väldigt trångt, inte för att vi drog ihop alla borden, utan redan innan. Det var som om de hade tryckt ihop så många stolar och bord som fick plats för att massvis med människor skulle få plats att äta. Men vem vill sitta med ryggstödet 1 dm från nästa bord? Inga trevliga tavlor, gardiner eller sådant som gör att man känner sig hemma, det var helt enkelt bara tråkigt, trångt och jobbigt.
Jag är extremt dålig på att välja mat, och gjorde inget höjdarval idag heller, men det kan säkert vara gott om man väljer rätt.

Men det blir i alla fall en diss för Subway, nästa gång kommer jag leda resten till Sub & CO som har mycket godare mackor. Jag är en currytjej och deras varmrostade currymackor är bara för goda!


2011-01-18
17:12:20

So Exited, eller?

Boxning på gympan - armarna nästan krampar vid bloggning. Snart ska jag ut och valla far min i skidspåret, imorgon ska jag lämna tillbaka skidorna så det är väl bara att passa på. Hemskt. Ska försöka övertala honom att vi åker långfärdsskridskor istället - längd är så galet jobbigt! Får väl se hur det går.

Som ni kanske märker är inte min bloggning på topp just nu. Skolan, basketen, Funi tar upp grymt mycket tid. Att skriva inlägg om dagen är inte vad man längtar efter att läsa, därför låter jag bli att skriva om det. Med ljuset kommer inspirationen, det lovar jag. Och bloggen ska hållas vid liv, det har jag lovat mig själv.
Underställ på, dags att motionera.

Härlig sommarbild från Ridlägret 2009

2011-01-17
22:28:02

Dagens Ridning

Kom ut vid halv åtta ikväll, tog in Funi, drog bort all is från pälsen, kratsade hovarna och satte sedan på sadel och träns. Mamma ville komma hem tidigt så någon längre mysstund fick jag inte tid till. När vi skulle gå ut var han taggad, jag släppte honom lös utanför dörren och normalt brukar han stå kvar - men inte idag. Han tog sig en egen promenad in till Sleipnirs gamla hage där jag tillslut kom ifatt honom. Jadu, sedan hoppade jag upp och vi red ut i mörkret.

En taggad häst skrittade fram, under hovarna fastnade en del snö som sedan lossnade när vi travade - som tur var. Innan bakbenen började jobba ordentligt halkade han en del, jobbade därför övergångar Trav - Halt - Trav- Halt för att få igång dem. Det gjorde susen! Töltade en del, lite tempoväxlingar och övergångar mellan trav och tölt. Vände vid träsket och red tillbaka. På hemvägen blev det tempoväxlingar i trav för att ta tillvara på extraenergin som alltid kommer på hemvägen. Han jobbade på riktigt bra (!), det var nästan som om vi haft sällskap med oss, han fick riktigt bra aktion och svung i traven - inte riktigt lika bra som när Evelina följde, men han brukar inte orka öka utan att fatta galopp i vanliga fall. Tog några övergångar Galopp - Trav - Galopp för att få honom att hitta traven utan att hetsa upp sig allt för mycket, han var riktigt duktig. När det var dags att skritta av hoppade jag av och gick bredvid honom vägen upp till stallet för att undvika att han skulle ta någon av mina hjälper som en uppmaning till galopp, HAHA, han var lite väl taggad.

En trött och anfådd häst nådde stallet, trots den långa skritten hem, men när man blir trött - men då byggs det muskler.


2011-01-17
16:24:56

I'm a Survivor
Dagen i äro gick faktiskt helt okej, jag druttade på mage när vi skulle staka en gång, annars gick allting toppen! Hade bästa glidet nerförs och gled om massor, vägen upp gick det lite trögre då man inte hade fäste - felvallning av mig.
Nästa gång får man allt lägga på fästvallan mer ordentligt.
Cyklade även till skolan, började med att ramla 3 gånger första 50 meterna. Efter 2 meter, efter 10 meter och efter 30 meter. Sedan gick allting toppen!
Nu väntar Träning - Mat - Stall - Dusch - Sömn, bara så ni vet. Lär skriva om dagens ridning ikväll någon gång.

2011-01-17
07:45:30

Spänning
Nu far jag iväg mot ormberget, längdskidor, pjäxor och en extra tjocktröja är nerpackad (förhoppningsvis). Jag har typ aldrig åkt längdskidor - jo när jag var liten var jag proffs - men nu, ja, vi får väl se hur det går. Bussen går snart så jag borde nog kila. Ha en jättebra dag på skolan idag!

2011-01-16
16:03:00

Månadens Ekipage
Jag är med och tävlar om att bli Månadens Ekipage hos Emblems, anmäl dig du med!

2011-01-16
14:10:00

Bokeh
Fotograferade mors kristallkrona idag som ett försök för att få fram bokeh. Blev ändå ganska nöjd för att enbart tagit 4 bilder. Får göra ett mer seriöst försök senare.

2011-01-16
10:40:55

Sista Minuterna
Nu börjar det närma sig avslut i min tävling om Lilla Kossans namn, jag har bara fått in ett par historier - bättre kan ni! Jag avgör den imorgon, måndag, eller på tisdag. Klicka HÄR för att komma till tävlingen

2011-01-15
18:47:07

VINST!
Matchen idag gick bra, vi mötte Dundret som i och för sig är ett av bottenlagen i vår serie. Vi var lite slöa i början av matchen vilket ledde till att Dundret höll jämna steg med oss. I tredje quarten drog vi ifrån och då började det gå bra. Min egen insats var bra, jag fokuserade på att spela ett försvar och att tjejen jag höll aldrig skulle få bollen. Det gick väl hyfsat, man kanske inte kan kräva att man är felfri första matchen på flera månader. Roligt att spela dock! Fick en bra känsla, satte en 2poängare och hade hyfsat bra koll på bollen vid dribblingar. Nu kör vi gärnet!

2011-01-15
16:31:00

Over The Rainbow


2011-01-15
11:17:19

BLOGGEN 6 MÅNADER (+ 1 dag)
Igår var det 6 månader sedan jag startade bloggen! Jag har sammanlagt skrivit 267 inlägg, haft en del bloggtoppar och dippar. I Juli förra året hade jag över 1000 besök, efter det har det legat på ungefär 400-500 besök i månaden.
Nu sitter jag i stugan och har precis sett på 2 älgar som sprang över gården. Har även hunnit ut på en liten fotorunda i solskenet. Åh vad jag älskar solen!

2011-01-15
10:19:00

Jämförelse Funi
I somras hade Funi en rumpa som var näst intill fyrkantig - vilket jag var tvungen att fotografera. Nu har jag fotograferat rumpan igen som en jämförelse. Inga stora förändringar har skett, men nu är inte rumpan helt fyrkantig - den är åtminstone lite mer rund! Till våren och tävlingarna ska den vara ännu rundare. Att bygga muskler tar tid.

2011-01-14
19:54:11

Dagens Ridning

Idag var jag taggad för att rida på plan, trots mitt blå lillfinger efter gårdagens basketträning. När jag tog in Funi jobbade jag med att han skulle gå bredvid mig utan att jag skulle behöva vibrera i grimskaftet. Hängde det över hans hals och lockade honom med godis så han höll sig bredvid mig. Inne i stallet tog jag god tid på mig med borstningen och myste lite innan jag drog på alla grejjer och vi trippade ut på planen.

Värmde upp i skritt och trav efter fyrkantsspåret med volter. Gick sedan in på volt och flyttade lite för skänkeln för att få honom att hänga i tygeln och sänka sig. Halt med hjälp av sits utan att han skulle höja huvudet - gick inte speciellt bra men han stannade åtminstone. Sedan övergångar Trav - Halt - Trav - Halt för att få honom att jobba med bakbenen. Bytte sedan och började tölta. Tölt - Halt - Rygga - Tölt - Halt - Rygga. Funi ville inte riktigt vara med på noterna när vi skulle rygga, hotade att han skulle stegra men gav sig sedan. Iväg i tölt och halt efter ungefär halva långsidan. När han jobbade på bra började jag trava på små små volter för att få honom att länga på steget för att sedan gå ut på fyrkantsspåret och jobba galopp.

Började i vänster varv som är hans svåra. Han fattade fel galopp i början men efter ett tag började han göra rätt. Tog ett par korta galopper i vänstern när han väl hittat den galoppen och bytte sedan till höger varv. Samma sak här. Galopperade efter fyrkantsspåret och gjorde även några volter, han jobbade på riktigt bra med bakbenen och formen kom till och med!

Travade av med korta tyglar för att han inte skulle vara lika stressad att börja galoppera när man travade. När han travade lugnt gick vi ner i skritt och skrittade av.


2011-01-14
12:29:00

Nu Tar Vi Nya Tag

Nu har första skolveckan gått, som ni kanske märkt har min bloggning inte varit fläckfri. Det tar lite tid att komma in i rutiner med basket, häst, skola och bloggen. Vi får se hur det lyckas till nästa vecka. Jag ska verkligen försöka planera min tid bättre för att ge er fler intressanta inlägg.

Men mitt slit på basketplanen har i alla fall lönat sig - jag ska spela min premiärmatch för säsongen på lördag! Första matchen sedan 18 september, BBD (basketbollens dagar). Jag åkte in på sjukhus den 20 september 2010 och var sedan sjuk 107 dagar efter det. Men nu är jag tillbaka på basketplanen, och det är det som är det viktigaste.


2011-01-14
09:10:00

Bloggtips För Den Intresserade

Jag läser en hel del bloggar varje dag och försöker vara så aktiv jag kan i att kommentera andras bloggar, det är trots det alla bloggar för - kommentarer, förbättrad besökarstatistik och för själens skull, såklart. De flesta bloggarna jag läser är antingen hästboggar, fotobloggar och ett par vardagsbloggar. Modebloggar är någonting som inte faller mig i smaken direkt. En bra blogg ska skriva seriösa inlägg utan smileys och allt för många förkortningar. Styckesindelning är viktigt för en lätt översikt och sedan är en fin bloggdesign + fina bilder ett stort plus, man känner sig hemma på en fin sida. Här kan ni se mina 5 favoritbloggar sorterat efter bokstavsordning;

aliciasivert.blogspot.com - En annorlunda blogg som skrivs av en mycket trevlig tjej med härlig stil! Hon tar förödande vackra bilder och har ofta massvis med kloka ord att dela med sig av. Kan ibland tycka att det är lite långa inlägg, men eftersom att jag vet att hon alltid levererar läser jag dem ändå, trots att jag är galet lat.

farbeyondthestars.blogg.se - Följ Maja och hennes kamp mot anorexin. Hon skriver om hur hennes dag är, hur hon har fuskat med maten eller tagit ett steg framåt. Jag började följa hennes blogg i somras och hon har tagit elefantkliv och ser idag ljuset ur tunneln.

jwestmans.blogg.se - Josefin Westman är en tjej jag varit på samma ridläger 2007. Hon är en glad och sprallig person som är mycket intresserad av fotografi. Hon har ofta photoshoots med bland annat Annastina, Malin och Malin - Alltid lika härliga bilder, om än lite knasiga ibland. Josefin skriver om sin vardag som inte står ut speciellt mycket från andra människors egentligen, men hennes fotografier är verkligen värda att se! En bra komponerad blogg

mot-ryttare.blogspot.com - Tove och Misha skriver en mycket läsvärd blogg som väcker tankar. De rider båda klassiskt och har ett mycket sunt tänk till hästar, när jag läser deras blogg får jag oftast massvis med tankar och reflektioner om det som de skriver om. En mycket välarbetad blogg med långa välskriva inlägg.

sheisnea.blogg.se - Linnéa Kosir skriver om sin hästiga vardag med foderhästen Sancho. Även hon tar exeptionella bilder och skriver lagomt långa inlägg. Hissar, Dissar, Dagens Ridning, fotoinlägg är bara några av ämnena som du kan läsa om här, en rent ut sagt varierande blogg!

Omröstningen Majoritettypen av blogg som du läser? är en tjänst från fnul.se där du enkelt kan skapa snabba enkäter!

 


2011-01-13
18:40:49

Ilandsproblem
Hela förra terminen började jag 8.15 och slutade 11.00 på fredagar. Nu på vårterminen skulle vi gå 9.40-11.00 endast vilket var rena rama drömmen, alla har gått och längtat efter våra fredagar hela höstterminen. Nu är det dock så att vi fått en lektion till, vi kommer alltså gå 9.55-12.20 på fredagar. När min klass (inklusive jag) fick reda på det satt alla jag suckade, stönade, skrek ett vårskrik eller visade sitt missnöje på något annat sätt. Vi var nästan påväg att gå till rektorn för att be om att få lägga sista lektionen på torsdag klockan 15.30 istället.
Ilandsproblem säger jag bara. Vi hade kunnat få en lektion klockan 8.15 och en 14.55? Det är trots allt fortfarande ganska lugnt att sluta 12.20. Men 11.00 är mycket mer tilltalande.

2011-01-13
12:51:00

Godmorgon Världen
Det finns faktiskt en sak som jag inte berättat för er än, inte för att jag inte vill att ni ska veta om det - utan mer för att jag inte kommit på ett bra sätt att presentera det. Det är nämligen så att om exakt 6 veckor och 1 dag (eller 43 dagar) ska jag åka och hälsa på min kusin som är i USA som Au Pair. Hon bor hos en familj och tar hand om deras barn på heltid. De går i skolan på dagarna, men hon ser till att de kommer med skolbussen, hämtar dem från bussen och sedan leker hon med dem tills föräldrarna kommer hem. Det ska verkligen bli jättemysigt! Jag saknar min Josefin, har inte träffat henne sedan den 19 Juni 2010 då vi hade en avslutningsmiddag med henne. Men om 44 dagar, då smäller det! (1 dag blir alltså resdag)
Jag och Jossan julaftonsmorgonen 2009

2011-01-12
19:52:52

Haiti Katastrofen
Idag har säkert ingen undgått att det är exakt ett år sedan den stora katastrofen i Haiti skedde. Nyheterna har kryllat om information hur de bor nu och hur fort (läs långsamt) det går att återuppbygga det som förstördes för ett år sedan. Många bor fortfarande i tältläger, men den nya skolan är snart återuppbyggd, på samma plats vars den gamla rasade ihop.
Det har varit en ganska dyster dag där idag och invånarna har sörjt alla som gick bort den dagen, det var en riktigt hemsk dag - den 12 januari 2010. Nu är de i alla fall på tillbaka vägen, om än att det går långsamt.

2011-01-11
16:42:30

Back In Business.
Som sagt, igår tränade jag för första gången på 3 månader och 3 veckor och 2 dagar = 107 dagar. Eller jag har provtränat 2 gånger under den perioden. Men nu tror jag allt att jag är tillbaka! Gårdagens träning gick bra om man tänker andnings- och luftvägsmässigt - dock tappade jag säkert ungefär 40% av lagets borttappade bollar, men vad kan man förvänta sig? Idag var jag men på idrotten, kondition- och styrkemässigt är det en hel del kvar. Men inget halsont! Imorgon är det träning igen, förhoppningsvis klarar jag mig från halsont då med. YES YES YES!

2011-01-10
22:30:22

Dagens Ridning
Det har varit strax under 0 grader hela dagen idag. När jag kom till stallet såg jag en blöt häst stå och äta ut en höbal - självklart var det Funi. Tog in honom, borstade, myste och drog på ett fleecetäcke och träns. Hade egentligen tänkt rida ut eller böja på planen idag, men när han såg så blöt och eländig ut ändrade jag mig. Krokade på longerlinan istället och vi drog ut på planen. Det byggdes tyvärr hemska styltor under hovarna så jag gav upp. Jobbade lite med att han skulle följa efter mig i olika gångarter då han tappat det lite sedan i somras. Blev en förbättring och då avslutade vi.
Ingen sådan jättegivande dag idag kanske som jag hoppats på. Men ibland kan man behöva ett litet break.

2011-01-10
16:23:32

Mot Träningen
Första dagen av vårterminen avklarad. Nu byter jag om och börjar gå mot träningen - första träningen på 3 månader och 16 dagar! Applåder för det. Får väl se om jag får ont i halsen. När jag kommer hem blir det bara en snabbvisit i duschen, kastar i mig maten och sedan bär det av till träsket. Lär inte bli så mycket uppdatering ikväll alltså.

2011-01-10
15:35:00

Anna och Rubertus II

2011-01-09
14:21:27

Vem är Lilla Kossan? TÄVLING
Lilla Kossan som jag nämnde i tidigare inlägg är faktiskt fortfarande namnlös.. Om du har en idé om vad som han ha hänt honom får du jättegärna skicka in en historia med dess namn och bakgrund. Tills dess får den alltså heta Lilla Kossan. Fundera noggrant nu och skriv sedan in ett långt meddelande till mig om Lilla Kossans bakgrund. Den som har bästa förslaget kommer jag publicera din berättelse om Lilla Kossan och länka till din blogg/hemsida.
Vem vet bäst?


2011-01-09
13:57:00

Knockin' on Heavens door
Anna är här och hälsar på lite, vi sitter och myser vid datorn - och busar med kamerorna. När vi likagärna ser mitt rum kan jag berätta vilka som sitter bredvid Anna. Ernst är den gula stora tigern, Udda är den via pudeln som ligger i Ernst famn, den svarta björnen Måns. Sedan har min lilla Ko som jag fick i julklapp ramlat ner. Kossan är föresten namnlös, ska nog försöka komma på ett namn till den. Min lilla vän.

2011-01-09
09:54:00

Tack tack tack !!!
Men oj! Jag tackar så hemskt mycket för alla positiva kommentarer med massvis av positiv energi som inkommit senaste 2 dagarna! Det är verkligen jätteroligt, STOR ELOGE TILL ALLA PÅ ANDRA SIDAN SKÄRMARNA! Dessutom hade jag nog ett besöksrekord igår om man nu inte räknar med de gångerna jag reklamerat på olika sätt. 51 uniki besökare - UNDERBART! Imorgon återgår vi som sagt till de dagliga rutinerna, får väl se hur det håller sig med bloggningen - men jag ska verkligen försöka hålla kvar vad jag påbörjat nu under lovet!

2011-01-08
20:48:00

Tänkvärt
För varje dag som går, kommer vi än närmare jullovets slut - en dyster tanke kanske? Jag håller med. Men nu kan jag ge er en tanke som en kille i min förra klass föreläste för hela klassen, ungefär 94 % tyckte att det han sa bara var ploj. Jag var nog de sista procenten som var över. På en måndag känns alltid obeskrivligt tungt, det kan ni väl hålla med om? På måndag ska du alltså tänka såhär:

Imorgon är det tisdag,
Dagen efter det är det onsdag - då har redan halva veckan gått,
Dagen efter det är det torsdag och då är det endast 1 dag kvar.
Efter fredagen är det helg igen!

Så brukar jag tänka, veckorna blir mycket roligare då. Tänk nu såhär: Desto fortare skolan börjar, desto snabbare blir det sportlov - massor med tid för ridning, slalomåkning och slapptid! Ta väl hand om sista dagen på jullovet nu imorgon!


2011-01-08
18:41:00

Anna och Rubertus

2011-01-08
15:07:47

Update
Kom hem från Björsbyn för ett tag sedan, sitter och kollar igenom bilderna på Anna och Elma. Molnen sprack upp precis när vi gick ut genom stalldörren med sadlad häst - precis som vi hoppats på. Solen sken och Anna red på en snötäckt ridplan. Får se om jag hinner lägga ut några bilder idag. Ska nämligen till mina kusiner ikväll.
Bild på Anna och Elma från i somras

2011-01-08
10:49:00

Mot Björsbyn

Anna kommer nu snart att knacka på min dörr, vi ska nämligen till Björsbyn för att fotografera henne och Elma! Förhoppningsvis kommer solen lysa igenom molnen, annars är det en härlig temperatur ute, batterierna är fyllda och minneskorten tomma - precis som det ska vara!
Vad hittar ni på idag?


Omröstningen Vilka inlägg tycker du är mest intressanta att läsa? är en tjänst från fnul.se där du enkelt kan skapa en egen folkomröstning!


2011-01-08
00:27:44

Ny Bloggdesign!

Nu är äntligen den nya bloggdesignen här som utlovats! Headern är enkel, likaså kodningen. Men bakgrunden är någonting jag är mycket nöjd över. Den får duga tills vidare, eller hur? Om du inte kan se den nya designen, prova uppdatera sidan :)


2011-01-07
19:26:00

Gabriel

Ibland när ni läser min blogg kan ni stöta på en häst som heter Gabriel. Gabriel är en äldre islandshästsvalack på drygt 20 år som står i samma hage som Funi. Till skillnad från Funi har han en stor mage och har absolut ingenting emot att äta lite extra i höbalen som står utanför hagen 11 månader om året som Funi allt för ofta får stå och äta från för att bygga upp en liten hömage. Han ägs av ett äldre par som brukar hjälpa Sylvia (ägaren av gården vars Funi står) när hon är upptagen med barnpassning och skötsel- och utfodring av hästarna.

Gabriel är hög i rang och ofta när man släpper ut Funi i hagen kan han få en snyting av Gabriel. Men om jag ser argt åt Gabriels håll går han iväg och Funi lämnas ifred. Gabriel vet sin plats, mycket väl.

Gabriel har bra takt i tölten men är väldigt lite riden nu på senare år vilket leder till att han har blivit mycket stel och får allt svårare att utöva de olika gångarterna och mjukgörande övningar. Just därför brukar jag ta ut honom på en liten tur under tiden som Funi äter. På senaste tiden har jag insett att Gabriel är jätterolig att longera. KG och Yvonnes barnbarn har nämligen jobbat mycket med longering och även gjort konster på hans rygg - voltige. När jag longerar gabriel klarar han av både trav, tölt, galopp och skritt. Han bockar och sparkat med frambenen så länge han orkar - och roligt har han!


2011-01-07
18:46:37

Dagens Ridning

Kristin red på banan igår så jag bestämde mig för att rida ut och ta banan på måndag istället då jag åker ut på kvällen när det är mörkt. Började jobba mycket övergångar mellan trav och tölt med låg form då han verkligen blivit svår att hitta övergångarna senaste gångerna - men nu satt det! Han lyssnade på bra och kämpade på. I övergångarna jobbade jag även med några mindre tempoökningar. (Evelina! När jag byter mellan trav och tölt brukar jag krama med skänklarna, la märke till det idag)

Tog sedan en galopp och tänkte vända så fort som han travade lugnt och fint med samma form som tidigare. Nu fanns det ingen vilja att gå fram alls från Funi, en travliknande gångart som rörde sig fram i en myras hastighet var vad jag fick fram. Det blev en del dragkamp om formen och jag kramade på med benen på samma sätt som tidigare för att få fram trav. Funi kämpade emot - han ville vända. Antingen var det en trav/skritt i extremt lågt tempo eller galopp som gällde. Vi fick rida en lång bit innan han fick lite tempo i traven och sänkte huvudet mer (men inte perfekt), tog då en till galopp som ledde till samma procedur igen - dock lite mindre. När han jobbade på bättre än tidigare vände vi som en belöning.

Fortsatte med att jobba trav efter skrittpausen för att få honom att lugna ner sig ytterligare. När han gjorde det tog jag en galopp och gick sedan in på tölten. Kort tölt - Ökad tölt - Kort tölt - Ökad tölt. Så såg det ut en bra bit och sedan när jag släppte ner honom till trav gick han riktigt bra! Dock hängde han lite i tyglarna så jag fick vara på lite mer för att han skulle bära upp sig själv. Avslutade med trav på långa tyglar och sedan skrittade vi länge innan vi nådde stallet.

En svettig och flåsig häst kom in i stallet - det blev en ordentlig genomkörare idag, lät honom stå med fleecetäcke under tiden som han fick äta kraft. Sedan ut utan täcke, det är trots allt bara -7 grader kallt ute.


2011-01-07
13:01:00

Musiktips
Min musik är mycket inspirerad från en gammal vän. Hon visade mig vad bra musik kan vara, och sedan har det även kommit mycket från min familj. Min sångpedagog Lena har även visat mig ett par väldigt speciella men härliga låtar. Gammal rock är någonting som ligger mig nära hjärtat, blues och även jazz finns också där någonstans.
Jag har ingen speciell favoritartist, ofta gillar jag en eller två låtar speciellt från en viss artist. För 12 år sedan var det Marie Fredrikssons "Äntligen" som låg på toplistan, jag hade ett band med enbart den låten på en hel sida. Stackars mina bröder och föräldrar som fick lyssna på den ungefär halva vägen ner till Stockholm. Efter att vi lyssnat på samma låt ungefär 62 gånger sa pappa att det fick räcka och de bytte till Olovs skivor istället. Det var tider det!
Om ni vill lyssna på min spotifylista kan ni alltid kika »HÄR«
VARA VÄNNER - JAKOB HELLMAN
EN MAN DU TYCKTE OM - BO KASPERS ORKESTER
NEW SHOES - PAOLO NUTINI
EN MÄNNISKA - FREDA
TRUE COLORS - ANE BRUN

2011-01-07
09:23:00

Funi från Spånlundgård

Snabbinformation

Namn: Funi från Spånlundgård
Ras: Islandshäst
Kön: Valack
Född: April 1993
Ägare: Kristin B.

Funi är en mycket speciell islandshäst som tar lång tid att lära känna. Han är mycket svårflörtad och går inte fram till vem som helst. Han är dock ingen häst som springer och gömmer sig när man ska ta in honom eller så, men som Kristin uttryckte sig "Han har aldrig varit en häst som kommer rusandes när man visslar på honom". Han kommer när han vill och har lust. Funi har varken låg eller hög rang. Han bryr sig inte speciellt mycket om att stå i klungan, men när han väl bestämmer sig skrämmer han iväg de som är rang 2-3 i hagen. Det är lite som om han vet sin plats men orkar inte kriga för den.

Funi har bra gångarter men behöver mycket drivning för att få till aktionen. Tölten har han oftast inga problem att hålla en ren och bra takt - vilket är otroligt skönt, men han har inte muskler för den ökade tölten än. Traven är okej i lågt tempo, men när man driver på honom på en raksträcka ute på vägen kan han få till ett riktigt bra steg! Den traven ska vi jobba mer på så vi kan få fram den på tävlingen till våren. Galoppen och skritten är också gångarter som är bra, inte superbra så man skriker wow - men inte heller dåliga.

Han är relativt stel och behöver därför böjas igenom ordentligt för att vila på steget och sedan även länga. Jag rider lektioner för en islandshästsintstruktör varje fredag ojämn vecka för att få hjälp med uppbyggnaden av muskler. Stora skillnader har skett de senaste 4 månaderna och numera får jag sällan ett hot om stegring när jag pressar honom - vilket ofta hände de första 3 lektionerna (minst 1 hot varje lektion)

När Funi var ung var han en häst med mycket aktion och höga lyft på benen, en riktigt fin häst. Sylvia hade köpt in honom till sin ridverksamhet och Kristin tyckte han var en jätterolig häst att rida. Men Funi passade inte in där, han är lite av en enmanshäst och många av ridskoleeleverna hamnade på backen efter att de ridit honom, därför tvingades Sylvia att sälja honom och Kristin passade på.

När man ser Funi kan man tycka att han ser mycket lättriden ut, som om han gör allting av sig själv. Men ni kan fråga Anna W och Evelina. Han är inte det. Annas egna kommentar efter att hon provridit var "Jag har inte tålamodet för en häst som han" och Evelina var mer förundrad över hur annorlunda han var motför de andra hästarna hon vardagligen rider. Jag säger inte att Funi är ovanligt svårriden, han behöver bara tid och omtanke (och massvis med mjukgörande övningar !!). Men i det stora hela är Funi en fin häst, eller kan åtminstone bli om vi nu bara mjukar upp honom på allvar och jobbar med att bygga upp hans rumpmuskler som knappt existerade i somras.


2011-01-07
09:15:44

Skyll inte på Kajsa II
Nu känns det som om det är dags att vrida tillbaka på dygnet. Man kan helt enkelt inte vara vaken till 02.49 och sedan sova till 13.00, det är ohållbart! Idag ställde jag klockan på kvart i åtta och klev upp och bäddade sängen. När man har en katt som sover bredvid en ser inte sängen speciellt ren ut efter ett par nätter. Den blir nämligen full i hår, ursh. Men det är så mysigt när missen sover bredvid en. Därför får man bädda rent oftare.

2011-01-06
17:55:00

VEM ÄR JAG EGENTLIGEN?

Jag fick en önskning om att skriva om mig, Funi och eventuellt andra hästar jag rider. Börjar med att skriva om mig själv och min och Funis relation.

Jag heter då Adina Nyström och är 16 år gammal. Det betyder att jag går första året på gymnasiet, går idrottsprogrammet Friluftsliv med naturinriktning vilket kommer ge full naturbehörighet vilket leder till att jag kommer ha många dörrar öppna när det är min tur att börja studera på högskolan, vilket jag antar att det blir om 3 år eller så, annars har man ingen större chans till ett bra jobb i framtiden.

Jag bor i lägenhet med mina föräldrar och min katt Kajsa som ni säkerligen sett flertalet bilder på. Jag har även två bröder, Olov och Arvid. Olov bor i Umeå med sin flickvän och studerar, Arvid jobbar här i Luleå och bor i en egen lägenhet inte så långt från mig. Han smiter ofta in och äter frukost med oss på lördag- och söndagsmornar vilket är jättemysigt!

 

Oxfilé och potatismiddag med mamma och pappa
Jag, mor och far i somras när vi åt godmiddag en sommarkväll i stugan

Alla som pratar om Adina som liten säger att hon var en söt glad tjej. Jag trallade alltid på en melodi vars jag än gick. Ibland gick det så långt att mina klasskompisar rent av skrek åt mig att sluta, lite som i ”Jönssonligan och cornflakescupen”, (kanske inte så extremt då). Farmor och Farfar var alltid mina favoriter som liten, jag var ofta där efter skolan och på helgerna. Min faster, Lisen, bodde i Stockholm och farfar ringde ofta och berättade en ”Dagens Adina” som Lisen och hennes kollegor skrattade gott åt där på jobbet. En dagens Adina kunde vara t ex;

”Jag och Esther diskade undan efter maten igår, och då
kom Adina och viskade i mitt öra - När blir det G-L-S?
Självklart menade hon att stava till glass som vi börjat säga G-L-A-S-S
bara för att inte Adina och Ellen skulle förstå, men det listade de allt ut fort.”

Jag har sagt många andra saker som är mer uppenbara, men tyvärr har vi inte skrivit ner sådana saker.

 

Julen 2003 var jag en glad, trallande person, just här var jag dock mycket trött

Jag har alltid varit aktiv inom sport. När jag var 5-6 år började jag i Skridskoskolan. Jag hatade att gå på träningen, skrek och grät varje gång. Men när jag väl var där ville jag inte gå därifrån, skrattade när jag ramlade och aldrig en sur min. Men så var det väl med de flesta barn? Vill inte lämnas ensam på dagis, vill inte åka hem. Jag spelade även fotboll och red som 6 åring. Dock var inte ridning någonting för mig, jag njöt inte av att skutta runt fyrkantsspåret på små shettisar så jag slutade efter ett år. Fotboll och basket var vad som gällde då, vilket jag fortfarande håller på med. Ridningen återfann jag 2004 när jag och mina två kusiner Ellen och Josefin fick en resa till Höga Kusten, en riktigt fin julklapp som jag än idag gläds å, år 2003. Vi började träna hos Sylvia för att få in lite rutin innan resan och där blev mor och jag fast.

 

Mamma går nöjd ut med Joki efter en av många ridlektioner för Kristin

I tre år red vi i samma grupp, mamma och jag. Kristin var våran ridlärare och det var så som jag lärde känna henne och Funi. Hon lärde oss alla grunderna som galoppfattningar, trava , tölta, volter, skänkelvikning, öppna, sluta. Alla grunder helt enkelt. År 2007 tyckte dock Kristin att jag skulle byta till ungdomsgruppen för att hon inte kunde tillföra mer till min ridning, så jag gav det ett försök. Då slutade mamma då hon inte kände för att åka till träsket två dagar i veckan. Första gången som jag red med dem skulle vi hoppa. Jag red Sillen som inte alls var sugen på att hoppa och därför vägrade han, jag ramlade av, tog emot mig med min vänstra arm och fick en spricka i handleden. Gips på och vila 2½ månad. När armen läkt återvände jag till ungdomsgruppen och där red jag resterande år hos Sylvia. Anledningen till att jag ramlade av kan vara då min hoppteknik är ”när du kommer till hindret, läng tygeln och ställ dig i trepunktssits”, kan vara en orsak.

 

Jag och Funi "hoppar" ridlägret 2007, här ser ni min utmärkta hoppteknik

Våren 2007 började jag rida Funi första gången. Han drog ofta med mig och jag hade ingen speciellt bra kontroll på honom, men söt var han och jag gillade honom för det. Mot vårkanten när det närmade sig att träna inför sommarens tävlingar sa Kristin att hon ville träna honom själv och hörde aldrig av sig igen. Jag har full förståelse, jag var inte mogen. Men ändå fick jag ha honom på ridlägret, antar att hon helst lät mig rida som hon visste vem jag var, än en helt ny främmande människa.

Nästa termin red jag bara lektioner för Sylvia, varje torsdag i ungdomsgruppen med varierande hästar från ridskolan. Ibland lånade jag en av Sylvias hästar och red ut med Nelly som tog hand om Sómi då. Livet rullade på och jag letade medryttarhäst för fullt, utan resultat.

 

Nelly och Sómi våren 2008

Hösten 2008 fick jag dock napp på en häst, Loki och Nellie sökte medryttare. En islandshäst och ett halvblod. Jag och Nelly kom överrens om att börja sköta dem tillsammans, som vikarie. Nelly på Nellie och jag på Loki. Nu var jag mer mogen och jobbade på med Loki som var mycket tjock och inte lika välriden. Loki hade dock galet fina gångarter! En ökad tölt som var enorm och ja, en riktigt rolig häst att rida! Men våren -10 gick jag omkull med Loki när vi galopperade, Loki snubblade lätt på sina egna fötter och det var vad som hände. Han gjorde en kullerbytta men vi båda hade en riktig tur, om han hade landat på mig hade det varit slutet för min ridkarriär. Dock fick Loki en sträckning i en sena som sedan ledde till en senskada då vi medryttare inte kollade ordentligt dagarna efteråt om han haltade eller ej. Jag tror inte han gjorde det synligt i alla fall. Men två veckor senare visade han tecken på hälta och fick vila. En lång vila väntade med många långa promenader för att återbygga senan igen.

Nu är Loki så gott som återställd vilket är väldigt skönt för min del, då det var med mig han snubblade så illa. Jag rider fortfarande Loki lite då och då, han är en så pass trevlig häst och är idag helt återställd. Ska dock inte ridas i sand eller andra mjuka sankmarker.

 

Nellie och Loki äter sitt lunchhö en kall novembermorgon 2008

Hösten 2009 sökte Kristin medryttare till Funi, jag tror jag var den första som ringde och Kristin tvekade lite. Hon var väl inte riktigt säker på om hon ville ta in mig igen – även om hon sa att hon sökte en med körkort. Men tillslut fick jag bli medryttare på prov. Den 20 oktober började jag rida och han hade börjat sättas igång efter en hälta från våren. Han var en helt annan häst än vad han var när jag slutade våren 2008. Mycket lugnare och inte alls lika mycket energi. Jag fortsatte att göra mitt jobb fram till jul som var tiden som vi satt provkontraktet på.

I början av Januari träffades vi och skrev kontraktet, från och med då var jag alltså medryttare till Funi. Red en gång i veckan och ibland mer. Många turer gick åt för att lära känna varandra i början, inga speciella krav eller så, hitta knappar medans han fortfarande sattes igång.

 

Sista lektionen på ridskolan med Funi precis innan han får sin infektion konstaterad, våren 2010.

Ibland tog jag Funi på lektionen när jag skulle rida för Sylvia för att få lite extra hjälp. Men våren 2010 slutade hon med ridskolan och Funi fick en infektion. Han skickades på sommarbete i Ersnäs vars han gick över sommaren och åt upp sig och tillfrisknade. Mer om mig, Funi och vår vardag kan du läsa om i bloggen.


2011-01-06
15:07:00

Trills
Enjoy! Adina för nästan två år sedan, den 9onde januari 2009.

2011-01-05
17:56:09

Ridlektion för Sylvia - INSTÄLLD
Egentligen skulle jag rida lektion för Sylvia nu, men eftersom det är -25 grader kallt ute ställde vi in den. Antar att Sylvia inte kände för att stå stilla ute i blåsten nu när det är så pass kallt ute. (ibland kan man önska att man hade ett ridhus) Nästa lektion blir efter den 4 februari, vilket är om ett bra tag. Bara att kämpa på. Dock lär Funi få någon vilovecka nu i Januari då det brukar vara galet kallt, måste prata om det med Kristin.

2011-01-05
17:41:46

Skridskotur
Evelina skulle möta upp en annan kompis idag så jag bestämde mig för att ringa Ellinor och se om vi kunde hitta på någonting. Vi bestämde oss för att åka skridskor och så blev det. Ut i kylan och blåsten och ut på isbanan. Det var inte många som var ute idag kan jag då säga, mötte ungefär 6 personer motför en normal dag ungefär 100 pers. Men trevligt var det! Och långt ifrån för kallt.
När vi kom in så gjorde vi varm choklad för att värma våra kalla händer och rosiga kinder med! Och gott var det!

2011-01-05
13:42:00

Så Här Redigerar Jag
Detta har jag gjort
 • Justerat kurvorna lite (Ljus & Kontrast)
 • Lagt på extra skärpa på mig och Funi
 • Klonat bort det störande huset i det nedre högra hörnet.
 • Vinjetterat kanterna för att rikta uppmärksamheten på oss.

 • 2011-01-04
  17:22:00

  Dagens Ridning
  Idag följde Evelina med till träsket. Det skulle bli sol och -21 grader kallt så vi drog på oss overaller, varma vantar, skor och kameran låg i ryggsäcken med tomma minneskort och fulla batterier. Evelina tog några bilder på mig innan vi red ut, Funi var som vanligt mycket ointresserad och hade nog inte fram öronen på en enda bild. Ljuset var kasst menmen, man får ta det som det är!
  Evve tog Eydir och jag red Funi (som vanligt) och ut red vi med två taggade hästar. För minsta smackningen fick man trav/tölt/galopp på hästarna. Funi skötte sig galant, söndagens dressyrpass gav resultat! Vi jobbade mycket tempoväxlingar i trav och tölt. Funi höll bra takt och i det snabba tempot fick han riktigt bra aktion. Evelina visade även hur man helst vill att hästen ska gå på tävling, hur den ska vara i formen osv - så nu har vi massor att träna inför! Tävling i början på Juni!
  När vi kom tillbaka fick Evelina provrida Funi, då han är fyrgångare och hon mest rider femgångare var det ovant men bra för mina ögon att se hur han ser ut när han blir riden. Han tjorvade en del med traven som ofta händer, men vi avslutade när han skötte sig.
  Under tiden som Funi och Eydir åt tog vi ut Gabriel och Klippy (Kippy?). Evelina körde Klippy som verkligen behöver motioneras. De passade bra tillsammans, Gabriel och Klippy, i tempo och temperament vilket även här ledde till två taggade hästar. Mycket trav och galopp men på hemvägen började Klippy bocka vilket leder till att Gabriel också börjar bocka. Då jag red barbacka tappar jag balansen och ramlar av. - Med huvudet först glider jag över hals och ramlar på backen. Gabriel är dock så snäll så han stannar precis framför mig. Han står där under tiden som jag kliver upp, borstar av axeln och går fram för att fånga honom. Hem gick jag med Gabriel bredvid mig då jag inte kan hoppa upp utan pall (pinsamt). Jag får ta igen det där nästa gång jag rider.

  2011-01-03
  21:21:07

  Pretty Women
  Hej hej såhär på kvällskvisten! Jag ville bara lämna en liten lägesrapport - jag och Evelina sitter just nu och lyssnar på skön musik (LÄNK TILL MIN SKÖNA SPOTIFYLISTA HÄR) och socialiserar oss på facebook, man kan vara sociala på flera sätt ska ni veta.
  Imorgon bär det iväg till Alviksträsk tidigt, lär väl fotografera lite. Vi får väl allt se vad som händer. Evve ska låna Eydir i alla fall så ska vi ut och rida lite. Vi ska dock ta det lite lugnare i galopperna denna gång. Kanske jobba mer tölt och trav.

  2011-01-03
  20:14:53

  Luleå Domkyrka
  Jag och Evelina tog oss en liten tur för att leta mors mobil som hon tappat på vägen till jobbet (vars en av frysarna lagt av - vilket ledde till att de fick tömma ungefär 1 konteiner med mat, men det är en annan historia). En kvinna svarade i andra änden som hade hittat mobilen så vi fick springa till henne och hämta mobilen.
  På vägen hem stannade vi vid Grisen och Luleå Domkyrka för att ta några bilder, det låg ett sådant vackert snölager över hela kyrkan så vi kunde inte låta bli. Dock blev väl ingen bild perfekt, men detta är väl det närmsta jag kom, har redigerat lite skärpa, kontrast och färger.

  2011-01-03
  17:22:00

  Skyll inte på Kajsa
  det är inte hennes fel att mina kläder alltid är håriga

  2011-01-03
  11:01:00

  Sylvia, Olivia och Klippy
  Kolla vilka jag såg trava förbi när jag tittade förbi i stallet i torsdags! Sylvia och Olivia var ute och åkte bakom klippy i deras nya fina släde som de hämtat hos Linda. En sådan riktig myssläde som man åkte på förr i tiden! Jag måste verkligen ta och prova fara ut med Klippy någon dag. Borde passa på nu när det är så fint på vägarna!

  2011-01-02
  18:54:06

  Bad Girl
  Jag som hade tänkt fixa en ny header och lite sådant till januari månad, men jag har inte hunnit det. Får väl se när jag hinner med det, Evelina kommer ner från gällivare ikväll vilket kommer leda till att bloggen kommer i tredje, fjärde hand. Lägger in några inlägg som kommer dyka upp då och då så ni inte kommer ha allt för tråkigt!

  2011-01-02
  17:50:43

  Dagens Ridning
  Idag gjorde jag vad jag egentligen borde gjort senast när jag bara longerade honom. Red i öppna på volten i skritt och försökte lite i tölt. Han jobbade på helt okej men bet tag en hel del i munnen. Han lyssnade lite bättre mot slutet så då bytte jag till trav istället och sedan busade vi lite i galopp. Han blev jättepigg och verkligen kastade sig iväg i galopp, första gången höll jag på att ramla av, heh.
  Vi galopperade lite i djupsnön och sedan tänkte jag galoppera efter vägen en bit, men när vi sprang förbi ingången till huset svängde han in dit och galopperade till stalldörren. Vi vände och skrittade av för att sedan vända hem igen.
  Ändå helt okej nöjd med dagens ridpass. Lektion på onsdag, då blir det en riktig genomkörare

  2011-01-02
  13:23:00

  Walk The Line
  Nu sitter förmodligen min bror och hans flickvän på ett plan mot Saigon. De ska följa den starka strömmen av ungdomar som ska ut och utforska världen. Men till påsk kommer de hem igen, kommer sakna er!

  2011-01-01
  20:45:54

  Gårdagen
  Gårdagen spenderades i bensbyn med några klasskompisar till Ellinor. Vi åt got mat, spelade spel, skrattade och hade det jättetrevligt! Verkligen ett trevligt gäng! Vi glömde dock bort att man brukar skåla med bubbel vid tolvslaget. Så vi öppnade vår pommac vid ett istället, men det gick lika bra det! Man får allt hitta sina egna vägar på nyårsafton!

  2011-01-01
  10:48:00

  Årsresumé över år 2010