Adina Nyström

2010-08-28
13:19:02

Suspicious Minds

På grund av gymnasiet, matcher och inhandling av böcker har jag endast hunnit vara hos Funi en gång i veckan och det var igår. I torsdags fick han åka hem från grönbetet men han agerade gräsklippare hos Sylvia när jag kom till stallet i fredags. Olov tyckte det var väldigt annorlunda att ha 14 hästar springandes på gården som skiter och "klipper gräset". Kort och fint var gräset i alla fall.

Då Funi är rädd för vatten och absolut inte gillar att duscha valde jag att ta in honom i vattenspiltan och borsta honom där. Han var lite fundersam över varför han var tvungen att stå där men det gick bra. Jag tog det lugnt och han höll sig lugn med. Vi red ut och han var väldigt pigg och ville inte stanna, därför tränade vi mycket halt i skritt, trav och tölt och det blev bättre, men inte bra. Väl tillbaka i stallet igen fick han gå in i vattenspiltan vars jag tog av träns och sadel så fick han äta sin mat där också. Det var även det konstigt tyckte han men det gick bra.

Det lär nog inte bli mer ridning för mig under nästa vecka då jag har fullt upp fram tills det att vi åker till Abisko med packning, skola och inventering med basketlaget. Det känns väldigt konstigt att bara rida honom 1 gång i veckan då jag de senase 6 veckorna varit hos honom ungefär 3 gånger i veckan. Även om jag inte ridit varje gång.


2010-08-28
13:11:48

Because The Night


Bilderna är tagna en natt när jag såg från balkongen den vackra månen, men jag fastnade för kajen istället.

Veckan med frilufts har inneburit en hel del långa dagar, matcher och träningar och ingen tid över för fotografering eller bloggning tyvärr. Klassen är trevlig och vi har fått springa runt med alla böckerna i väskan hela dagarna. Väskan vägde 4.6 kilo på torsdagen bland annat. Böcker, pennor och annat skolmaterial har inhandlats, vi handlade kläder och sovsäck inför Abisko på Hägglunds  Äventyrsbutik i Luleå i onsdags då vi ska vandra runt bergen och sova i tält i Abisko. Nu är packlistan klar och allting utom maten inhandlad och väskan ska packas.
Nästa vecka har vi fått våra skåp så vi kommer inte behöva bära på 5 kilo böcker utan vi kan packa skåpet fullt istället, SKÖNT!
Just nu sitter jag i stugan och tar det lugnt. Ikväll blir det att prova packa väskan, blåsa upp liggunderlaget och prova alla andra funktioner som man måste veta hur det fungerar till på onsdag.


2010-08-24
20:05:05

Fri Som En Fågel!

Dagarna på Friufts har varit bra! Idag hade vi våra första lektioner, genomgångar hit och dit, berätta vad man kan och välja mattekurs. Klassen är bra, vi känner inte riktigt varandra än men bara på två dagar har vi gått från klarhet till klarthet, kul! Vi lär gå vidare imorgon med fler genomgångar i NK (Naturkunskap?), Historia och fler genomgångar om våran resa till Abisko som går av stapeln om endast 7 dagar.
Nu ska jag se Fångarna på Fortet!


2010-08-23
08:57:19

Still Got The Blues
Hejdå! Nu far jag till skolan, håll tummarna för att allting går bra! Nog för att, varför skulle det inte göra det?

2010-08-22
21:02:47

Just Talking

Imorgon börjar livet som Gymnasieelev. Jag har stor ångest just nu, vet inte alls vad jag vill. Jag är rädd över att allting kommer gå fel, jag har hela tiden haft huvudet högt och försökt få mina nära att må så bra som möjligt inför starten, men nu känner jag kaoset inom mig. Jag saknar alla mina vänner, jag vill ha Calle, Felicia, Elli bredvid mig imorgon. Men ingen av dem kommer vara där då. Det kanske är dags att stå upp på benen. Jag är en stark person, dags att se det positiva. Imorgon börjar jag Frilufts och jag kommer träffa massa nya (och gamla) trevliga människor!


2010-08-22
20:45:32

Coz I Luv You

Imorse kom Flisan hem till mig och vi gjorde frukost, vi hade nämligen bestämt oss för att fara förbi Funi idag och jobba lite. Han sov när vi kom men klev upp när vi började vandra i hagen. Jobbade lite i Korallen. Vi såg några små framsteg, snart flyter det väl på. Både jag och Funi lär oss nya regler för var dag. Flisan var fotograf som gentjänst för alla gångerna jag varit och fotograferat henne och Smulan, kul att just få lite bilder i Korallen. Funi är söt!

2010-08-22
20:29:38

Flisan Och Smulan

Igår efter att jag och Felicia hade varit och sett Boden spela på Musikens Makt så tog vi första bussen till hästarna. Där red hon Smulan innan vi gjorde iordning Valmet och Bulta för att rida ut på en rolig tur med galopper uppför branta backar och annat roligt! Det var verkligen en upplevelse som jag tackar dig för min älskade Flisa! Fotograferade även henne och hennes Smulan, inga toppenbilder blev det pga vädret, men kul hade vi!

2010-08-21
15:53:28

Det Måste Vara Gud (Som Gjort Fel Ifrån Början)

Var och såg BODEN idag som spelade på Musikens Makt. Regnet öste ner så alla satt på fleecefiltar under scentaket och lyssnade eller stod med paraplyer, en mysig stämning blev det. Bandet skötte sig och enligt mig är de mycket bättre live än på skivan, ni kan lyssna på deras singel Släpa Med Mig Hem HÄR. De spelade fyra låtar, Madeleine, Släpa Med Mig Hem, Det Måste Vara Gud och en låt som jag inte vet vad den heter. Bra var det i alla fall!

2010-08-21
12:18:54

Elmis&Annis

Igårkväll fick jag ett trevligt sms från Anna, hon bad mig följa och fotografera när hon red Elma imorse. Sjävklart sa jag ja och vi var i stallet halv nio imorse. Vi borstade och jobbade lite med Elma innan vi rörde oss till Stall Balans ridplan. Elma var väldigt pigg men trots det såg det bra ut! Nu ska jag snart rulla ner till Gültza och se på när Olovs band spelar, dock ska inte Olov själv vara med.


2010-08-20
19:21:01

I Rymden Finns Inga Känslor

Jag har precis ätit middag med Olov och mamma, entrecôte och pressad potatis blev det, gott! Jag och mamma sitter och funderar över vad vi ska göra ikväll, har kollat igenom filmer på sf's hemsida, en film som vi fastnade för var denna film, I Rymden Finns Inga Känslor, den är sååå gullig! Men vi lär gå och hyra en film eller se någon som går på TV ikväll, får väl se.


Jag har varit och klippt och färgat håret hos Mellie idag, toppade lite och la in en grå toning för att få bort den guldiga nyansen som tillkommit när mitt hår har blekts nu under sommaren. Får se hur det blir när jag tvättat ut lite av det gråa då det blev lite väl grått just nu, men det försvinner nu när det är en toning så det blir bra.


2010-08-19
22:18:01

In The Ghetto


Pappas arbetskollega och hennes 9månaders Hanna på besök.

Flisa min flisa. Alltid en hel del skratt med dig! Tack för att du finns. Hon åkte precis hem efter att vi lagat raggmunkar, spelat Spindelharpan och fyra i rad. Flisan vann nog det mesta, men jag vet vem som är den riktiga vinnaren egentligen.. heh. Nej men hon är faktiskt bra i fyra i rad! Lite fusk förekom men inte något diskret ett som gick igenom, tyvärr. Nu ska jag göra iordning kvällsfika, ha're gött!


2010-08-19
15:31:00

NY BLOGGDESIGN
Nu, äntligen kommer den nya bloggdesignen. Just nu känner jag mig nöjd och att den passar mig. Nu när jag kom med denna nyhet vill jag smälla två flugor i en smäll och berätta att min brors band numera finns på Spotify! Klicka här för att lyssna på deras singel

2010-08-18
18:08:49

I Was Made For Loving You

Imorse väckte jag Calle tjugo i sju för att äta frukost och sedan skulle vi hämta Felicia på bussen innan vi bar oss iväg in till Funi. Idag provade jag att driva honom i Korallen. Han förstod först inte så mycket av vad han skulle göra, men efter lite lirkande och mycket beröm gjorde han tillslut helt rätt. Sprang när jag bad om det, saktade av, bytte varv vilket inte är så svårt. Men när han även kom in till mitten när jag vände ryggen till slutade vi. Då gjorde han som han skulle och vi avslutade den delen. Efter Korallen böjde vi och bände på banan medans både Felicia och Calle stod på sidan och påpekade min sits, vilket jag behöver. Tillslut släppte det bra och vi avslutade.
Nöjd människa och hezt!

2010-08-17
11:18:32

Mr Moon

Igår blev det en stor fet förlust på matchen, tyvärr. Alla jobbade på men det räckte inte. När tiden var slut åkte vi en nattripp hem igen. Hemma var jag halv ett ungefär, sedan blev det sängen. Nu snart bär det ut till stugan, Calle ska följa med och vi måste åka buss. Men det blir bra!

2010-08-16
12:22:52

I Don't Feel Like Dancing


Bilden är från lördags då jag följde med Frida på dressyrträning. Denna vackra unghäst stod i en
drömlik hage så jag blev bara tvungen.
 

Har precis kommit hem från Funi. Vi var ute ungefär en timme och han både rida lite busigt med några terränghinder efter en sandslinga och lite skolor efter vägen påväg tillbaka från skogen. Bra energi idag, vi båda hade det roligt och då vill man mer. Dock var han lite lagomt trött när vi kom hem, orkade knappt gå efter mig i det tempot jag krävde av honom i våran lilla ledskolning som vi jobbar med nu. Men ändå skötte han sig bra. Duktig heezt! Nu ska jag packa väskan och sedan ska jag åka buss med laget till en match. Kommer hem sent ikväll, hör av mig imorgon.


2010-08-14
16:36:47

Here She Comes

Igårkäll for jag till min kusin för att sova över och följa med på dressyrträning idag. Vi pratade, myste och åt massa mackor innan klockan äntligen blev dags att fara på träningen. Det såg riktigt bra ut och Twickan slappnade av mer än vanligt vilket var bra! Efter träningen var jag tvungen att skynda mig hem för att få skjuts ut till stugan. Olov och Annelie kommer hem ikväll!


2010-08-14
16:36:40

Min Kära Lilla Ponny

Igår var jag förbi hos Funi. Ingen riding utan vi jobbade lite markarbete, t ex följa efter och longerade honom lite lätt, dock enbart i grimma och grimskaft vilket gjorde att jag ej kunde släppa honom så långt ifrån mig som önskat då vi inte är redo för löslongering än. Han skötte sig bra och höll bra tempo och energi så jag var nöjd efter det, vi lär försöka igen om ett tag, det är alltid bra med lite omväxling.


2010-08-12
23:21:35

Home

Igår dag, kväll, natt, idag morgon, dag hade jag besök av några kära vänner då jag fyllde år i måndags. Vi gjorde god mat, åt tårta, badade, lekte mörkerkurragömma med dunk och massa massa mer. När solen gått ner låg det ett jättevackert sken över viken att jag bara blev tvungen att ta några bilder på. När vi tröttnade gick vi allihop och sov i vardagsrummet på madrasser. Massa skratt och prat innan vi kunde få ro om kvällen och somna. Men mysigt var det allt!
På morgonen dukade vi upp med en festlig frukost, våfflor, bake-off bröd och massa sallad och annat gott. Efter det drog vi ner till våran grop och såg några festliga filmer. Jag grät än en gång till Air Bud och Elli fick trösta mig. Våra grannar droppade även in med jordgubbar som vi rensade och åt med glass och nybakta muffins! Det var nog höjdpunkten under tiden de var här.


2010-08-10
23:47:00

Lille Katt, Lille Katt

Var förbi och hälsade på Jenny idag. Hennes katts kattungar är nämligen 10 veckor i veckan och därför är det snart dags för dem att flytta. Därför var jag bara tvungen att rulla in och fotografera. Det var två kattungar, Vilda och Hermonie, 50% Ragdoll och mest troligt är fadern en raskatt också. Dock är han Okänd. De var väldigt vilda och busade på en hel del. Tyvärr fick de röda ögon och jag kan endast redigera med picnik som inte är lika känsligt. Ni får se fler bilder senare.


2010-08-10
23:15:26

Stupid Horse

Imorse var jag förbi och red Funi. Han tyckte det var lite tråkigt och hade ingen enorm energi idag. Efter 25 minuter var rundan jag hade planerat rida slut. Då kände jag att jag behövde rita lite längre och red efter en väg som vi aldrig ridit efter förut. Stötte på en kvinna med två islandshästar och två hundar. Funi fick spratt och drog med mig två gånger när jag försökte få honom att gå mot och förbi Carina som kvinnan hette. Tredje gången gillt kunde vi gå förbi. Antagligen var han uttråkad och ville busa upp stämningen lite. Knäppa häst <3

2010-08-10
23:06:53

Natural Horsemanship
Idag cyklade jag med Anna och följde med och såg på när hon jobbade med Elma på banan. Elmus förstod inte riktigt vad som hände i början, men tillslut förstod hon vinkeln och då såg det riktigt bra ut! 
Har någon av er läst/sett Heartland böckerna/serien? Amy där föser sina hästar i korallen för att vinna respekt, tills hästen sänker huvudet och riktar öronen mot en, då ger den sig och visar att Amy är bossen. Vad anser du om detta, rätt eller fel? Där Funi står nu har de även en korall, dvs rund paddock som Amy använder sig av, och jag är väldigt sugen på att prova göra det som hon gör. Det låter väldigt verklighetstroget, men samtidigt så vet man inte, tänk om det är en okunnig människa som skrivit böckerna och bara hittat på? Vad tror du?


2010-08-09
16:00:29

Dakine


Utrustning: Nikon d40x | Nikkor 55-200mm
Bilden föreställer Felicia och Valmet från våran fotografering i fredags

imorse väckte mamma och pappa mig med en jättefin födelsedags sång. De hade inte handlat någonting utan jag ska nämligen få en Dakine väska till kameran, en ryggsäck med ett vadderat kamerablock i vars man kan ha kameran när man cyklar, åker slalom eller kanske till och med rider. Så nu sitter och och letar för fullt. Färgen jag vill ha hittar jag ingen annan stans än på Dakines hemsida så jag har mejlat friluft.se som säljer detta och ska se om det är möjligt att få tag på den. Ryggsäcken kan du se med fotoblocket här. Självklart ska blocket ligga i kameran. Vad tycker ni?


2010-08-09
00:06:28

Happy Birthday

Nu är man 16 år då... Och ni undrar förstås om jag känner mig äldre, eller hur? Och jag känner mig verkligen mycket äldre, det är som om några bortsprungna pusselbitar helt plötsligt hittade sin plats !! :o Jag känner mig mycket smartare, känner mig pånyttfödd! Energi för att springa flera mil eller ta fram en pensel och måla om huset! Eller...? Skämt å sido. Det känns inte så speciellt, faktisk. Man känner inte pirret i magen som när jag var 14 eller kanske 12, okej, nu när jag skriver om det pirrar det lite. Men inte som då. Jag saknar det. Det var mysigt! Tiden då man vaknade och låtsades sova när alla börjar springa runt i huset efter presenterna å... Ja. Nog för att man fortfarande sover, eller låtsassover, vid de tillfallerna, det känns bättre så! Att bli väckt än att visa att man sitter och väntar på dem. Men nu ska jag somna. Om jag klarar av det dvs, godnatt!


2010-08-08
19:05:22

Imagine There's No Heaven

Bild på Funi, tagen i början på Juni. 

Funi från slutet på Juli

Idag hade jag vattenträning med Funi då det regnat en hel del idag. Jag lärde honom att man inte kommer undan genom att gå på sidan, om han inte gick i så ryggade jag i honom så alla hovarna stod i pölen och lät honom stå där till jag sa någonting annat. Tillslut lärde han sig och kunde till och med trava igenom en stor pöl som han knappt gick i från början. En duktig hest! Han var lite orolig över att ridas själv på nytt ställe, men det var bara i skritten då han inte hade så mycket att tänka på.
Vi tävlade även lite när vi skulle tillbaka till hagen, jag sprang och han travade allt vad han kunde bakom mig, men han kom inte om mig! Nejnej.. Haha. Min söting..!

2010-08-08
13:07:39

Falla Fritt

Luleåkalaset har legat på min agenda både Fredag och Lördag. Jag har sett Miss Li, Hoffmaestro & Chraa, The Ark, Melissa Horn, Takida och lite av Twisted Sisters. Höjdpunkten var helt klart Melissa Horn! Lyssnar inte så ofta på henne, men hon strålade på scenen och stämningen och publiken var helt underbar! Vi sjöng med allt vad vi kunde och Melissa såg helt tårögd och berörd av våran sång och känsla när hon stod på scenen och sjöng. Det var verkligen jättehärligt att se! Ingenting slog den tiden. Tack Melissa för ett jättestarkt framträdande av dig!


2010-08-08
01:33:45

Valmet lille Valmet

I fredags var jag förbi hos Flisan och red Bulta. Det var kuligt även om inte hästen ville göra som jag ville hela tiden så gick det bra åtminstone stundvis. Vi fotograferade även Valmet som fick bli våran lilla fotomodell. Han var duktig så länge som vi stannade på gården, på ängen ville han inte riktigt stå stilla.. hm.. Här ovan har ni två smakprov i alla fall!

2010-08-08
01:24:04

Chokladmuffins

Har precis bakat Chokladmuffins. De blev väldigt smarriga men dock så är jag inte så förtjust i grädde, som jag la i hackad choklad i också så de blev lite för söta för min smak. Det hade smakat bättre med en syrlig frukt eller bär, kanske passionsfrukt, hallon eller blåbär? Gjorde en vanlig sats men istället för att vispa ägg och socker poröst så rörde jag bara ihop allting och la i formar. Sedan hade jag dem i ugnen på 150 grader tills de hade blivit lagomt fasta.

Chokladmuffins/Kladdkaka Recept
2 rågade dl socker
1 dl mjöl
1 tsk vaniljsocker (inget bakpulver!)
3/4 dl kakao
2 ägg
100 g smör

2010-08-05
19:12:30

My Dear Love

Kom precis in genom dörren i stan. Jobbigt att bära alla väskorna så nu värker axlarna lite, men jag överlever! Ikväll är det invigning på LK (Luleåkalaset) och jag sitter och funderar om jag ska rulla ner på området eller om jag ska stanna och lyssna från balkongen. Vi får väl se! :)


2010-08-05
13:08:33

Babyboy

Påväg till sommarhagen

Imorse rullade bilen mot sommarhagen igen. Jag och Sanna ropade på hästarna, och tro det eller ej, men de tokgalopperade fram till hagen! Ganska gulligt fakiskt. Jag tog in Funi och mötte Maja med sin Ivar vid stallet innan vi sedan red ut en liten stund. Funi hade bra energi idag och vi travade en hel del. Åh vad jag har saknat att rida på min älskling! När vi kom tillbaka myste vi lite och sedan släppte vi ut dem i hagen igen. Lite bus då också, söta de är. Nu ska jag och Sanna gå ut, det har jag bestämt! Föresten, tack Sanna för att du fotade! :)

2010-08-03
18:44:08

Du Och Jag Mot Världen

Jag har precis kommit hem från stallet, red Funi för första gången på två månader idag och han var väldigt pigg! Det var jättetrevligt även om han nu var stel och hård i munnen så hade han energi fram och lyssnade bra på skänklar och vikt. Lite mer den gamle Funi som jag red 2007 och 2008, han som vill så mycket och knappt går att stanna. Det sista kanske inte är så positivt, men det kändes bättre än att ha en häst som knappt har energi att gå fram. På torsdag blir det en till tur med lite fart och inte så höga krav har jag tänkt. Bra att sätta igång honom och sen får vi börja jobba lite mer för att få honom mjukare, men behålla gnistan!


2010-08-02
23:49:32

Breathe

Idag satte fotbollen igång igen! Igårkväll låg jag och funderade och var lite orolig över hur de sista veckorna med fotbollen skulle sluta och hur min kondis var efter en månads vila. Men jag bestämde mig för att ge järnet på varje träning och match under de slutliga veckorna. Träningen var rolig och nu när åtminstone jag gav allt så gjorde det att allting var mycket roligare! Dock blev jag aldrig skakis i benen eller jätteanfådd, det var inte någon speciellt jobbig träning egentligen, men jag tog tillvara på varje tillfälle ska ni veta!

Nu ska jag nog gå och sova, det var en tidig morgon imorse. Imorgon ska jag till Funi och rida ut med Maja och Ivar! Åh vad jag längtar! Och sen måste jag nog fara och fotografera Jennys birmakattungar, de har tydligen vuxit sig stora nu och har fått några härliga masker, så det blir väl att fara dit någon dag också.. hur ska jag hinna med allt jag planerat?

2010-08-02
10:18:00

Wonderchild

PUST! Har precis lagt in alla bilderna från kameran och ska gå ner för att hänga tvätten nu alldelens snart. Min hårddisk börjar kännas lite seg nu så jag funderar på om jag kanske ska rensa lite från gallerierna från 2007? Ska nog göra en portfolio där jag framkallar mina favoritbilder. Men det får bli nästa projekt. Första hand blir väl att kolla igenom mitt nuvarande lager tror jag.


2010-08-01
18:53:10

Hero Of War
Sitter och spelar gitarr, för tillfället Hero Of War, men jag förstod inte en mening i låten, därför började jag leta efter analyser på låten och kommer till folk som har skivit att denna låt är bland de sämsta som finns och att den är skrattretande. Detta gör mig väldigt upprörd, då denna låt har en underbar mening i sig och att den verkligen rör om i hjärtat på en. Vad tycker du om låten? LÄNK

2010-08-01
17:51:34

Higher

I veckan var jag på hopptävling med min kusin, haft campingparty i stugan och badat. Det blev inte så mycket fotografering faktiskt så jag kan tyvärr inte bjuda på några bilder från helgens aktiviteter. Men på hopptävlingen var kameran såklart med. Frida red LD+5 för D-ponnys, dvs 85 cm och LC, dvs 90 cm. 1 nedslag i LC men felfri i andra, så hon var väldigt nöjd! Jag och Anna köpte varsitt par med ridsockar som jag ska inviga på tisdag, vi ska nämligen börja rida Funi nu, efter 2 månaders vila, underbart!

PSSST! Om du vill se alla bilderna från hoppningen, kolla här