Adina Nyström

2011-01-22
14:25:56

Lilla Kossans Historia
Nu har jag kollat igenom mina 4 bidrag om hur Lilla Kossans historia är, och vad han egentligen heter. Förslaget jag fastnade för var denna historia och det är Evelina Oscarsson som har kommit på historian och Lilla Kossan heter nu Tage. Nu kan ni också få ta del av historien ..
Lilla Kossans Historia
Ännu en värdelös natt, bara några timmars sömn och en nervös känsla hade vacklat fram och tillbaka inom henne - Lilla Kossan. Han velade vända sig om, velade försäkra sig om att hennes mamma var här som hon somnade kvällen före. Men han vågade inte, rädd för att hon skulle vara borta, som flera av de andra mörka nätterna. Ibland väcktes "Lilla kossan" av att hans mamma fördes iväg, långt bort, in till en lada. "Lilla kossan" hade sett det med hans egna koögon, men visste inte vad som pågick.
Idag hade "Lilla kossan" stått och kikat över den blomfyllda ängen i timmar. Flera kossor hade förts tillbaka till sina hagar, men inte hans mamma. Flocken bad han sluta ha förhoppningar och sa att hans mamma ändå inte kommer tillbaka. Men "Lilla kossan" lyssnade inte och stod trovärdigt kvar och väntade. Men till kvällen gav han upp, strök sig närmare flocken som redan låg och sov. Grät en skvätt, men visste att allt skulle ordna sig.
Flocken tyckte han var en uthållig liten grabb, med tanke på vad han gick igenom. "Lilla kossan" fick därför namnet Tage. Tage var en svensk gammal teori om att betyda just uthållig.
Ett år gick och Tage fördes ut, på samma sätt som hans mamma. Han var väldigt orolig och hans benen skakade. Efter några minuter stod han i en transport som förde han så långt bort, så att han aldrig skulle få träffa flocken igen. Tage fördes till Luleå, till en tjej vid namn Adina. Först var han besviken, men såg med tiden att Adina var en trevlig och omtänksam tjej och nu är han bara tacksam.
Som sagt, med tiden slutade allting bra. Och han fick tillslut svar på sin gåta om vad som hände sin mamma. Nu var nästan säker på att hennes mamma hade det lika bra.
Slut!

Kommentarer:
#1: Linnea

Vilken söt historia! :D

2011-01-23 @ 13:25:41
#2: Evelina

Haha, yey :)

2011-01-23 @ 14:55:24
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: