Adina Nyström

2011-08-31
15:43:00

Till minne av Loki

Fick precis reda på att Loki fick åka till de evigt gröna ängarna igår eftermiddag. Han hade tydligen blivit så pass halt att han man knappt fick kratsa hovarna för att det gjorde för ont. Det var det bästa man kunde göra men självklart känns det lite ont i hjärtat när man hörde om det. Jag ser fortfarande lite på det som mitt fel eftersom han gick omkull första gången med mig då han skadade sig ordentligt. Om än att det hade kunnat hända vem som helst.. Loki var en mycket speciell häst med mycket personlighet & trevliga gångarter. Precis som en häst ska vara! Synd att han hade problem med bakbenen, vilket var upphovet till att han var så snubblig och till att vi gick omkull. Annars hade han haft många år till i denna värld!

Här är i alla fall alla bilder jag tagit på Lokan, vilket visserligen inte är speciellt många. Men tack för tiden lillkillen! ♥ Du var speciell!


2011-08-30
18:51:01

Vi gör det igen!

Frilufts gör det igen, mot nya äventyr i fjällen! Denna gång i Kebnekaise, så vi hörs om ett par dagar!


2011-08-30
13:10:00

Caroline & Örn


2011-08-29
16:44:40

En snabbis

Ursh så mycket det är i skolan nu, eller med allting. Lite tråkigt. Jag vill blogga en massa både här & på http://www.fyrbentaspringare.blogg.se men tiden räcker inte till.. Ikväll blir det att åka ut och rida Funi, fika hos mormor & morfar och även plugga lite matte. Packa inför resan till Kebne kan vara en bra idé också, vi åker på onsdag morgon..


Har jag visat mitt fina födelsedagshjärta jag fick av pojkarna på Småskär? Hihi, superfint!


2011-08-28
21:03:00

Omstrukturerat

Hej vänner! Nu är det så att jag ska blogga om mitt hästeri på annat håll den närmsta planerade framtiden. På http://www.fyrbentaspringare.blogg.se kommer jag & Evelina driva en islandshästblogg tillsammans. Att skriva dubbla inlägg om min hästvardag känns inte speciellt lockande så därför kommer min hästvardag finnas där. Här kommer det fortfarande komma upp bilder på hästar och kanske ett eller annat ord om hur det går med hästeriet. Men så mycket mer om hästar kommer det inte bli. Det kommer bli mer om den andra världen jag lever i - Mitt sociala liv, basketen, gymnasiet och dessa resor. Hoppas ni inte blir allt för besvikna & att ni kan tänka er att läsa om min hästvardag istället på http://www.fyrbentaspringare.blogg.se! Vi ses


2011-08-28
18:01:00

(Går)dagens Ridning

Igår blev det ett pass på banan, böjde en massa i skritt & tölt innan jag började jobba lite trav för att få till lite bättre schwung i steget utan att det går fortare. Fick till ett par bra sessioner innan jag sedan jobbade lite galopp. Han jobbade på bra & jag är nöjd. Svettig blev han också så det fick bli en dusch efteråt, välbehövligt säger jag bara! Dock lär han vara minst lika skitig på måndag igen så.. Men svetten gick åtminstone bort. På måndag blir det andra bullar (men detta kan ni läsa om på http://www.fyrbentaspringare.blogg.se när tiden är inne)


2011-08-27
20:13:00

December bilder på mig & Funi

Kommer ni ihåg dessa bilder? Från december 2010 när Anna följde med mig till Funi. Det är jättebra att ha ett bildarkiv som jag har. Då kan man sitta och jämföra hur man förbättras under tiden. Vilken tur jag har som känner både Anna & Evelina som följer med någon gång varje år - annars hade jag aldrig haft några bilder att visa för er :) Här har ni i alla fall lite bilder från i mitten på december 2010, vad jag kan se är åtminstone att min sits förbättrats avsevärt! Och att jag har börjat placera sadeln längre bak, här sitter den på tok för långt fram. Sen hoppas jag att Funi har blivit mer lösgjord och börjar runda sin form lite bättre.. :)


2011-08-27
08:27:00

Hektiskt

Denna dag kommer bli ganska fullspäckad! Nu snart kommer Elli och hämtar mig så ska jag följa med & fotografera henne & nordsvensken Gubben för sista gången. Det kommer nog bli ganska emotionellt men jag hoppas verkligen jag kan lyckas få någon bra bild på dem! Sen ska vi se om jag hinner ut och rida Funi - blir nog ett pass på banan i sådana fall.

Sen när jag väl är hemma blir det att snabbduscha innan jag cyklar iväg till min vän Calle där det är middag och mys ikväll, vi ska göra mat i deras utekök och bara ha det allmänt trevligt. Bäst att ta på sig en mysig tjocktröja & tjocksockar. Kan behövas trots att det inte ska bli kallare än 16 grader som kallast mitt i natten. Och så länge tror jag inte vi blir ute, ska trots allt provrida Örn imorgon. Men nu kallar Elli, det kommer något tidsinställt inlägg förhoppningsvis om allting går som det ska.


Ser ni vem som gömmer sig bland blommorna?


2011-08-26
19:57:11

Dagens Ridning

Idag stod det klättring på schemat, började med att skritta igång på lååång tygel. Lite spårhundsliknande innan vi kortade upp tyglarna och flyttade för skänkeln över vägen. Lite öppnor & slutor för att han skulle slappna av. När han sänkte sig naturligt travade vi igång. Försökte få honom att trampa på mer bakifrån utan att han ökade tempot utan bara att det blev mer energi från bakkärran.

Efter en stund red vi upp i skogen och klättrade lite. Galopperade upp för en backe innan jag hoppade av och vi fortsatte klättringen uppför en stig. Gick lite kringelkrokar och Funi flåsade bredvid mig och värmen i kroppen steg. Sedan vände vi tillbaka och promenerade uppför en brant backe ett par gånger till. Sedan fortsatte vi bortåt vägen en bit till. Skrittade en bra stund så han fick hämta andan och få bort all mjölksyra som bildats i benen innan vi började trava lite igen. När han travade på bra fattade jag galopp, och vilken galopp det blev! Den kändes riktigt fin, kändes åtminstone som om han la energin upp och inte fram vilket är ovanligt.

Sedan hittade vi en till liten skogsstig som vi följde bort från vägen, travade över några nerfallna stammar och följde kringelkroksstigen. Snart var vi ute på vägen igen och travade hemåt. Finafina häst! Får se om jag ska rida imorgon eller på söndag. Då kanske det kan behövas ett litet pass på banan för att få honom att släppa ännu bättre. Det känns som om vi är på G nu. Hoppas hoppas


2011-08-26
15:01:00

Prommis med gott grönt gräs

Söta ovisade bilder från Vindur i våras, lilla Funi & jag tog en prommis kring hagarna.. Haha! Sista bilden är klockren! Han ser ut som en liten shettis.. hihi


2011-08-26
09:45:20

Diamantprovning

På söndag ska jag rida och provrida en annan islandshäst. Om ni minns 10 dagars utmaningen jag gjorde när jag var på ön? "En fin häst som inte är min egen", den hästen ska jag åka och provrida! Först var tanken att jag kanske skulle kunna tävla honom bara för skojs skull, men tyvärr är tiden lite knapert med tid för det då Örn är väldigt speciell. Men jag är jätteglad över att få prova rida honom, det är bra att prova rida många hästar & Örn är väldigt fin så då kanske man kan få en riktig aha-upplevelse över hur det ska kännas. Vi får se, allting kanske bara skiter sig och Carro skriker åt mig att hoppa av hästen innan jag förstör honom.. Hahah, som sagt - allting kan hända.


Fina Carro på hennes diamant Örn på Midurs vårtävling 2010


2011-08-25
19:02:00

Träningsstart

I tisdags blev det träningspremiär efter sommarlovet, basketen kom igång och nu är det hårdträning! Idag är det dags för andra träningen, jobbigt men kul. Bara att ge gärnet, snart åker vi väl på resa med frilufts igen så då gäller det att orka vandra flera mil varje dag. Spännandespännande! Basket är bra för min kondis, annars skulle mina dagar se ut som mitt sommarlov & det är inte bra för skolan ;) Nu drar jag på andra träningen, vi hörs!


2011-08-25
14:13:00

Evelina del III


Nikon d40x @ Nikkor 55-200 mm 1,4-5,6G

Bjussar på ännu några bilder på Evelina, tänk att sommaren snart är över på riktigt. På med långkalsonger, täckbyxor, overall, reflexväst, pannlampa.. Ja, välkommen hösten helt enkelt!


2011-08-24
18:45:13

Dagens Ridning

Åh gud så fin Funi var idag! Första ridturen för mig i träsket efter sommarperioden i Ersnäs och andra för Funi så jag antar att han tyckte det var lite extra spännande. Började med att jobba lite tempoväxlingar i trav och få honom att behålla samma långa låga form trots ändringarna i tempot. Han skötte sig riktigt bra och jobbade med bra påskjut bakifrån. När vi kom upp till vändplanen skrittade vi lite, flyttade för skänkeln och fick honom att släppa i munnen och sänka huvudet. Först var det lite jobbigt men sen släppte det.

Travade lite tempoväxlingar påväg hem också innan jag bytte till tölten. Här försökte jag ställa lite olika och hålla ett jämt lågt tempo med en stadig eftergift. Han skötte sig hyfsat men smygökade hela tiden i tölten vilket jag fick parera som bara den för att hålla det låga tempot jag sökte efter. Sedan var vi tillbaka på gården. Gick in på ridbanan och red snett igenom i skänkelvikning i tölt flera gånger. Detta släppte han riktigt bra av och snart töltade han på i låg form, avslappnat trots att vi ställde åt olika håll och red snett igenom lite då och då. När det kändes bra lät jag honom trava lite innan vi skrittade av. Men oj så nöjd jag är med honom! Han pinnade på riktigt fint, dock tror jag att tölten blev lite travtaktig men det får vi jobba till när han släpper ordentligt. Svettiga kom vi in i stallet ca 40 minuter senare. Svampade av honom, gav lite kraft innan han fick gå ut och rulla sig i hagen. Duktig häst!


Spöhandsbyte


2011-08-24
10:20:00

Farfarssnack

"Min farfar som inte är min farfar men som är min farfar som heter Kurt"

Söta Elli och Calle gillar att krångla till saker och ting. Vad Elli egentligen ville säga var att hennes låtsasfarfar är hennes farfar nu då hennes riktiga farfar och hennes riktiga farmor inte finns kvar längre. Men hennes farfar som inte är hennes farfar men som är hennes farfar (Kurt) var sambo med hennes riktiga farmor innan hon lämnade denna värld. Ja... det är komplicerat ;)


Det här är min morfar som är min riktiga morfar som också heter Kurt


2011-08-23
18:49:03

Johannes & Dâd

Här har vi miduriten Johannes med Dâd som vann domarnas pris för fin ridning i Skellefteå, STORT GRATTIS!


2011-08-23
13:05:00

Jämförelse


7 Juli 2011
15 Augusti 2011

Här ser ni skillnaden på Funi under en månad under sommaren, ni får jättegärna påpeka vad ni ser för skillnader, vad som är bättre, sämre och vad jag behöver tänka på i framtiden :) (självklart rider jag inte på så lösa tyglar, har kontakt på yttertygeln och ger precis en eftergift)


2011-08-22
19:02:52

For the first time

Skolan idag var meningslös precis som alla andra första skoldagar. Vi träffade klassen som är ny igen, fick våra scheman och sedan slutade vi. När vi satt i matsalen och åt funderade jag över vad jag skulle hitta på kom jag på att jag kunde följa med Anna till stallet och fotografera henne och Elma. Men hon skulle rida ut med Frida så det gick inte. Men istället fick jag följa med och rida med dem!

Jag fick rida Fridas D-ponny Twicket. Hon var trevlig men hade mycket mindre gångarter än vad jag förväntat mig, men det var likabra. Hur hade jag kunnat hålla mig på ryggen på en häst som hade lika stor trav som Bulta? Haha jag minns när vi toktravade efter en skogsstig.. Det gick inte ens att rida lätt! Men Twicket var lättare på det sättet, hon lyssnade bra och det var en trevlig upplevelse. Jag provar gärna rida henne igen om jag får någon gång, vi får väl se om Frida tycker hon är tokförstörd imorgon ;)


2011-08-22
18:15:00

Learning to fly


2011-08-22
10:08:43

Skolstart!

Nu hoppar jag nog på min cykel och rullar in för att handla en kalender innan jag fortsätter mot matsalen. Första dagen i skolan, andra året på gymnasiet. Wow, tiden går fort! (och sommarlovet gick än fortare)'


Supercharmig bild på mig och Funi ;)


2011-08-21
20:14:09

Vindur Hösttävling

Nu är jag äntligen hemma från Skellefteå. Vi bodde på Aurum tillsammans med de flesta andra miduriter där vi åt gott och badade ångbastu på kvällarna. Höjdpunkterna! Heheh. Vi tävlade i T8 (tölt i valfritt tempo i båda varven) & V5 (lätt fyrgång, valfritt tempo i tölt, trav, skritt & galopp). Uttagningarna i båda klasserna gick inte toppenbra. Red för lågt tempo i tölten, han bröt av i traven och slappnade inte av i skritten. Men i töltfinalen som var sist på lördagen gick det toppen och jag red faktiskt upp mig och slutade på en andraplats! Otroligt nog då tölt egentligen är den gångarten där vi inte brukar klara oss speciellt bra. Slutpoängen blev 4.5 totalt i T8 vilket är ungefär vad jag kan få Funi att prestera för tillfället.

Idag var det dags för A-final i fyrgången. Han slappnade inte riktigt av i varken skritten, galoppen eller traven, tölten var lika bra som dagen innan så den är jag toppennöjd över. Trots våra missar räckte det till en femteplats. Jag är inte nöjd då vi kunnat göra så mycket bättre - men bättre lycka nästa gång!


2011-08-21
16:33:00

Vägar hem


Nikon d40x @ Nikkor 55-200 mm 1.4-5.6 EG VR II


2011-08-20
12:17:00

Kärt barn har många namn

Jag var på basket med Tove och Elin i vintras någon gång. I Pontushallen är det aldrig tyst och då om man ska säga saker kan det vara lätt att bli missuppfattad. När vi satt och såg på matchen kom jag på att Funis ägare har årskort och kollade mot hennes plats - såklart satt hon där. Då pekade jag och sa till Tove och Elin "Det är hon som äger Funi" Elin kollade på mig som om jag kom från mars och efter någon sekund brast Tove ut "Fru min!?! Eller sa du Fjunig?!". Vad säger man? Kärt barn har många namn? Tja, numera heter Funi alltid Fjunig eller Fru min när man pratar med Tove.. ;)


2011-08-19
18:09:00

Bäste Funi


2011-08-19
09:59:00

Besvikelse

Ni ska bara veta hur mycket jag skulle vilja vara i Luleå imorgon. Hade inte Vindur kunnat vara en annan helg?! Det är nämligen så att klockan 19.30 imorgon så spelar en av mina absoluta favoriter, Jakob Hellman i Luleå, staden där jag bor, och jag är inte hemma! Åh vad jag vill vara där då. Men jag vill inte missa Vindur heller. Och jag kommer vara i Skellefteå då, oavsett. Men Jakob är ingen person som bara vandrar in och har en liten spontanspelning i Luleå sådär jätteofta.


2011-08-18
20:42:59

Nervös

Det känns jättekonstigt att jag faktiskt ska åka nu imorgon. Att jag sover på hotell imorgon - att jag ska tävla i övermorgon. Det är helt sjukt. Jag har nog inte riktigt insett det än.. :o Imorgon ska jag packa klart i stallet och sen bär det iväg! Bikinin är nerpackad så det blir att bada bubbel i helgen! NICE


2011-08-18
19:19:17

Dagens Ridning

Då jag tyckte han var lite stel igår blev det ett lösgörande pass idag som kompensation. Vi trotsade regnet helt enkelt. Började med att skritta igång, flyttade honom för att få honom lös och fin, sedan kortade jag tyglarna ytterligare och flyttade vidare. Precis när jag kortade dem började han stegra sig lite lätt. Två stegringar sen var det färdigt och han gjorde inte ett enda försök till det på resten av passet.

När han släppt bättre med korta tyglar började jag tölta och försökte hitta bekvämlighetstempot där han sänker sig men inte går för fort eller för långsamt. Flyttade mycket för skänkeln för att få honom mjuk och följsam och snart gick han runt som en klocka som hackar lite.. Nästan bra alltså! Några stunder släppte han riktigt fint i alla fall så jag blev nöjd och tog ut honom på ovalen. Red ett förkortat fyrgångsprogram innan jag skrittade av.

Precis när vi kommer in i stallet öppnar sig himlen, så vi stannade där inne ett tag, han fick ha på sig ett fleecetäcke så han torkade innan jag sedan drog på regntäcket igen och ut i sjön som kallas hage.


2011-08-18
11:20:57

Regn och Rusk

Nu tar jag bussen till stallet, taggar 25 minuters promenad i spöregn för att komma till stallet sen.. Regnkläder på - jatack. Hör av mig när jag kommer hem!


2011-08-18
09:49:59

Evelina


Nikon d40x @ Nikkor 55-200 mm 1.4-5.6 EG VR II

Första gången jag fotograferar porträtt och jag är riktigt nöjd. Evelina som detta också var första gången gjorde riktigt bra ifrån sig, en riktigt lyckad premiär var det helt enkelt :)


2011-08-17
21:42:19

Lektion på ovalbanan

Idag regnade det som bara den, men vi trotsade regnet och red lektion i alla fall. Värmde upp i tölt och försökte hitta tempot var han gick som bäst och mest avslappnat som jag ska rida på tävling. Han stretade en del men efter ett tag gav han med sig lite bättre. Lät honom skritta lite innan vi sedan red igenom ett fyrgångsprogram för att se vad vi behöver tänka lite extra på under tävlingen.

Sedan jobbade vi lite galopp för att få honom mer avslappnad och för att sedan sätta mer tryck i honom. Vänster galopp var mycket bättre vilket är ovanligt. Oftast brukar det vara höger. Och tölten var bättre i höger varv - vilket oftast brukar vara vänster. Han var helt enkelt väldigt tvärtom idag.. Men det kanske är bra? För nu vet man att det går att få fram i båda varven.. Det är lite som när man tränar jättemycket trav så blir oftast tölten lite sämre för en stund och viseversa.

Imorgon blir det dags för lite lösgörande då han inte riktigt släppte i varken traven eller skritten idag. Så det kan behövas inför helgen.


2011-08-17
11:23:41

Waitin' on a sunny day

Nu snart kommer det lite lunchgäster hit till lägenheten, det bjuds på tacopaj med god sallad till. Mumsigt! Sedan tar vi bussen ut till Ersnäs i regnrusket där jag sen ska rida lektion för Sylvia på ovalbanan, spännande! Evve fotar så länge som vädret tillåter.. MEN NU: Matlagning!2011-08-16
20:52:57

SNEAKPEAK

Idag har jag varit ute och fotograferat Evelina, det blev en hel del härliga bilder tror jag. Datorn går på högvarv under redigeringen.. Kommer upp bilder imorgon mest troligt!


2011-08-16
13:26:28

Yesterday was sunshine

Nu sitter jag och Evve här i lillstugan, inget toppenväder här inte. Igår var Calle & Elli på besök, vi spelade kort, käkade våfflor och myste på som vanligt. Sen när de åkt hem förberedde vi lite inför tävlingen till helgen, det har inte riktigt gått upp för mig att det är 3 dagar kvar.. :o Shit! Men det går nog bra.


Här sitter vi i gräset och myser :)


2011-08-15
21:19:00

Dagens Ridning

Idag var det dags för dressyrarbete. Evelina följde med och fotograferade och la några kommentarer då och då. Det var lärorikt! Jag tror dessutom att jag funnit ett sätt som passar mig och Funi till uppvärmning. Värmde upp i trav och sedan galopp utan krav innan jag gick tillbaka till lösgörande i skritt. Då kändes han fin och följde med bra. Han var dock lite seg men när vi värmt upp i skritt och började trava igen kom vi igång!

Sedan töltade jag, töltade, töltade töltade och gjorde bakdelsvändningar och flyttade för skänkeln - nu började det lossna lite. När han blivit lite bättre lät jag Evelina hoppa upp och fortsätta lösgöra i tölten. Han såg riktigt behaglig ut och när hon jobbat en 10 minuter fick jag hoppa upp igen. Han kändes mycket mjuk och fin så jag fortsatte jobba vidare och när vi slutade kändes han riktigt fin, släppte ordentligt flera gånger och ja, det var jättekul!

Sedan skrittade vi av ute och Evelina tog några fina porträtt i solen, åh, nu har jag äntligen bilder att visa! :)


2011-08-15
11:08:00

Ljus


2011-08-14
21:36:46

Dagens Ridning

Idag blev det en långdag i stallet. Började med att ge Funi en låååång borst innan jag sadlade och vi gav oss ut på uteritt. Red runt Orrtjänssvängen, efter skogsstigarna galopperade jag utan krav, bara få igång kroppen. Sedan började jag jobba lite i skritt efter den asfalterade vägen. Han släppte riktigt bra efter galoppen och det blev en helt annan häst inför nästa galoppsväng när vi kom in på skogsstigarna igen.

På vägen hem jobbade jag lite tempoväxlingar och övergångar, han skötte sig galant! Riktigt nöjd blev jag över dagens pass. Sedan tog vi en promenad för att möta Evelina vid e4:an - Funi gillar inte att promenera, men det är bra för hans ryggmuskler!


2011-08-14
15:01:00

Har jag glömt det?
Förresten, jag kom på en sak. Jag kanske inte sagt att jag ska tävla nästa helg ? Men så blir det i alla fall, mejlade in min anmälan i onsdags och fick svar samma kväll så nu är jag anmäld. Bara kvar att fixa boende och sen är allt klart! Det blir T8 och V5 precis som förra gången. Alltså tölt i valfritt tempo i båda varven och lätt fyrgång. Var lite sugen på att välja T5 istället för T8, men jag hade velat hinna prova på att rida ökningar för Sylvia på ovalbanan innan jag anmäler mig, har aldrig ens ridit ökningar för henne så det kanske inte riktigt är dags riktigt än.. Till våren kanske? :)

2011-08-13
22:04:50

Dagens Ridning

ÄNTLIGEN FICK JAG RIDA IGEN! Efter två veckor och 5 dagar fick jag äntligen åka ut till min älskling igen. Det blev en lång borstning till att börja med innan vi skrittade ut tillsammans med Linn och Nasi. Funi var lite trött i början, men det har varit varmt idag vilket det inte varit på ett tag så han var väl lite loj.

Jag hade inga jättehöga krav, både pga att jag inte orkade ta upp kampen och även för att jag ville njuta av sällskapet och turen. Få en trevlig ritt helt enkelt. Vi red lite tempoväxlingar, galopperade ikapp uppför en backe och töltade en massa. Det var trevligt men kunskapsmässigt blev jag inte mycket klokare - men ibland kan man behöva sådana dagar.

Men en sak fick jag dock till! Om ni minns Vindurs vårtävling så blev Funi upphetsad så jag inte fick någon trav? Samma sak hände idag och jag löste problemet. Linn och jag skulle rida bredvid varandra en bit och Funi hetsade upp sig. Då gjorde jag halt och lät honom stå där tills han lugnade ner sig, Linn fortsatte rida och efter ett tag kunde jag skritta lugnt och sedan börja trava lungt och försiktigt. Han blev dessutom riktigt lätt och fin fram då jag samlade upp den energin som han hade för att komma ikapp Nasi så fort som möjligt. Det kändes toppen, nu har jag en plan utifall att han kommer stressa upp sig i uttagningarna nästa helg. Om nu det funkar på ovalbanan dvs


2011-08-13
14:47:35

Jag kommer, jag kommer!

Nu äntligen ska jag få åka och träffa kära, älskade Funi. Jag och Linn ska rida tillsammans, antar att det blir en mysig uteritt. Åh så härligt det ska bli! Vad gör ni idag?2011-08-13
11:11:00

Hattkvarnen

Jag säger det igen - Ack så fin kvarnen är!


2011-08-12
11:11:00

Junkön del 2

En natt kom Julia & Elin förbi och tältade utanför vår lekstuga. Innan vi skulle basta tog vi då en liten nattlig tur till Kvarnen - En av Junköns turistattraktioner. Där klättrade vi runt och var glada, och ack så trevligt det var! Kvarnen är verkligen en plats för sig, särskillt på kvällen!


2011-08-11
15:15:00

Maria & Solo


2011-08-11
11:11:00

Junkön del 1

Här ser ni ett par fina bilder från mina & Emmas sommarjobbsveckor på Junkön. Vi sov i lilla stugan på första bilden, våra gäster i sina båtar eller i stugorna på andra sidan. Första 10 dagarna var det strålande sol varenda dag, tyvärr insåg vi inte att man kunde sitta ute i solen förrän efter kanske 3-4 dagar. Kameran gick ofta på sparlåga men till slut kom vi igång lite och sprang runt och fotograferade. Så ett par bilder har jag åtminstone att visa! :)


2011-08-10
16:28:00

Äntligen Hemma!

Nu är jag äntligen hemma från Junkön! Min födelsedag var inte den bästa jag varit med om, men den var absolut inte dålig, vi fick trots allt i uppgift att äta upp all glass som fanns kvar i frysen och vi gick in helhjärtat! Nä okej, men jag åt säkert sådär 4 glassar på 2 timmar, trots kyla och regn ..

Men nu är jag som sagt hemma, har precis skickat iväg lite viktiga papper, bl. a. anmälan till Vindur & de sista papprerna för sommarjobbet. Vi har ätit en god middag och haft lite tårtkalas ikväll, åh vad jag saknat att äta kött! Snart åker vi ut till stugan och sover över, det ska bli skönt! Jag kan också säga att jag saknar Funi lite, måste åka för att träffa honom någon dag :)


2011-08-09
15:15:00

Malin & Austri

Sötaste Austri som alltid doppar mulen och nästan hela huvudet i vattnet när han simmar.. ! ♥


2011-08-09
12:43:07

Idag är min dag för idag är det 17 år reda...

Idag är min dag för idag är det 17 år redan jag kom till världen :) Livet på Junkön är fint, idag städas det för fullt eftersom vi hoppar på båten imorgon och sedan bär det in till stan! Äntligen :D Har en massa grejjer att göra imorgon, men jag ska försöka åtminstone lägga in en del av bilderna och visa er. Ha det toppen! :)


2011-08-07
15:15:00

Knockin' on Heavens door part 3


2011-08-06
12:00:00

Dag 10 : Skriv om tävlingen du är mest nöjd med!

Jag har bara varit med på en riktig tävling än så länge. Innan det har man alltid en avslutningstävling på ridlägrerna och jag har faktiskt varit topp 2 i alla tävlingar utom 1 då jag kom 4a pga fel galopp på gångartstävlingen. Dressyren kom jag på delad 1.a plats med Funi och Kadriljtävlingen tror jag att mitt lag kom 1a eller 2a på. Vindurtävlingen kanske ni minns hur det gick? Jag red upp 6 placeringar i fyrgångsfinalen, från sist till en delad 5e plats. I B-finalen hade jag poängen 5.08, om jag hade ridit så bra i A-finalen hade jag varit 1 hundradel från delad 3dje plats. Det är väl det nöjdaste jag kan vara för tillfället ♥


2011-08-05
15:15:00

Knockin' on Heavens door part 2

Jag saknar dig min lilla solstråle! Nu är det hela 12 dagar sedan jag såg dig sist, åh.. abstinens! Men vi hade det supertrevligt när vi badade i alla fall, eller? ♥


2011-08-05
12:00:00

Dag 9 : En rid-gren du skulle vilja testa.

Om jag skulle omskola mig skulle jag lätt omskola mig till Akademisk Ridning tror jag. Jag läser bloggen equiss.blogg.se där Alex rider akademiskt på sina två Camargue hästar Noemi och Suprise. Alex syn av AR tycker jag är jättebra, hon har hittat en bra balans. Kanske någonting att prova med min framtida islandshäst?


2011-08-04
15:15:00

Knockin' on Heavens door part 1

Han såg nästan tjock ut på sista bilden, men det är han inte. Hade dock önskat att han varit lite tjockare!


2011-08-04
15:07:00

Rockin' in the free world

Min släkt är bäst, musik och sång vid middagsbordet mitt i natten. Saknar det!


2011-08-04
12:00:00

Dag 8 : Din dröm häst, om du inte får ta din egen.

Min drömhäst är en korpsvart islandshäst med lång, tjock man. Den ska ha en bred bläs, nästan en lykta och gärna några strumpor. Blåa ögon hade jag inte sagt nej till heller. Hästen ska ha fantastiska gångarter med många olika tempon. Höga lyft och mycket rörelse. Hästen ska vara snäll, men den ska inte vara för snäll att den bara står stilla och aldrig hittar på någonting. Den ska vara levande med lite vilja, men den får inte bli farlig att hantera. En levande men genomsnäll häst helt enkelt. Annars hade jag absolut inte haft någonting emot en häst med riktigt häftig färg heller. Egentligen är det gångarterna som spelar roll, inte färgen. Men korpsvarta hästar är riktigt fint! Inte brunsvarta alltså.


Annars hade ju inte denna häst varit så dum, om man ser på färgen alltså.


2011-08-03
21:05:00

Safe and Sound

Min mamma är ganska söt faktiskt :))


2011-08-03
16:02:00

The sound of silence


2011-08-03
15:15:00

Sara & Öska


2011-08-03
12:00:00

Dag 7 : Så här resonerar jag om ridning

Mitt mål med min ridning är att med så små inverkningar som möjligt få hästen att prestera sitt bästa, med enbart utrustningen som är nödvändig. Min dröm är inte att rida över en äng med en klänning utan sadel och träns. Visserligen är det en jättefin prestation som bevisar på att man litar på kraften under en och jag skulle gärna vilja känna den känslan. Men det är inte någonting som jag känner är nödvändigt.

Vad jag däremot tycker jag är respektfullt är att rida en häst på ett enkelt bett och inte på stänger eller andra s.k starka/hårda bett. Det visar att det är en känslig häst som lyssnar på sin ryttare. Sen kan man rida så utan att det är harmoniskt. Sylvia rider på sin hingst Demantur med ett vanligt tredelat bett, normalt tycker jag att man ser de flesta tävlingshingstar rids på starka bett och de får inte samma respekt av mig. Det behövs inte mer än ett enkelt snällt bett på en hingst, sen förstår jag också att det är handen som gör bettet hårt / mjukt. Men en häst som rids med mjuk hand med ett enkelt bett får mer respekt än en häst som rids på kandar och mjuk hand. Det bara känns mer respektfullt. Och ja, jag kanske är lite trångsynt ang. detta. Men det är så jag känner - sen kanske jag inte själv alltid lever upp till det, men det är vad jag vill uppnå i framtiden.


Sylvia rider sin Demantur på tredelat bett, även på tävling


2011-08-02
15:59:00

Baby Baby

Jag saknar dig älskling!


2011-08-02
12:00:00

Dag 6 : Det bästa/sämsta med din häst

Det bästa med Funi är väl att han kan allting och gör rätt om jag gör rätt. Han är även en jättebra vän när man väl brytit sig innanför det lilla skalet han bär runt omkring sig. Det har väl tagit typ sådär 1½ år att bli halvvän med honom - men vi jobbar på! Det sämsta är väl också det där att han är så svår att förstå sig på och att han är en sådan ensamvarg. Och att han är så envis! Men, skam den som ger sig. Han kan vara hur seg som helst ena dagen och andra dagen knappt kunna stå still. Ingen dag är den andra lik - men det är kul så länge det inte går överstyr!


*det går lite fort här grabben - sakta ner tack!*         *Nejnej! Det är kul att gasa*


2011-08-01
17:42:00

Förra helgen var en fin helg


2011-08-01
15:15:00

Knockin' on Heavens door part 4


2011-08-01
12:00:00

Dag 5 : Ditt värsta "häst minne"

Det värsta häst minnet jag har är nog när jag gick omkull med Loki. Jag var ute och dressyrade lite på en grusparkering och när jag skulle börja med lite galopparbete uppför en lätt uppförsbacke snubblade Loki över sina egna fötter och gjorde en kullerbytta med mig på ryggen. Detta var väldigt obehagligt. Jag tror han landade lite på mitt ben, men inte allvarligt för det gjorde inte ont att gå efteråt. Loki fick ett litet sår på mulen men annars såg allting bra ut. Vi skrittade hela vägen hem, rengjorde såren. Han haltade ingenting den dagen, inte dagen därpå eller dagen därpå heller.

Ungefär en vecka senare fick det hela sitt utslag, Loki började halta och det visade sig blivit en senskada på ena frambenet. Loki fick då bara vila i om det var 1-2 månader innan Alma (som var jätteduktig) började promenerade med honom någon månad innan han sedan började ridas igen. Idag är Loki återställd och rids som vanligt, men får ej ridas i sand eller andra sankmarker för att överbelasta senan. Men det tynger mitt samvete att veta att det var när jag red honom som skadan uppstod. Om än att det hade kunnat hända vem som helst. Jag rider honom fortfarande ibland när ingen kan rida, som jag gjorde då jag var vikarie. Men nu finns inte tiden på samma sätt när jag har Funi.

EDIT: Fick höra av Alma att Loki är sämre igen, dock vet jag inte om det är pga skadan som uppstod när jag red eller om detta är en ny skada.


Nellie & Loki en vintermorgon -08