Adina Nyström

2010-12-31
23:43:00

GOTT NYTT ÅR!
Nu ska jag gå med folket för att se på fyverkerierna och välkomna det nya året!
'

2010-12-31
16:10:23

Mr Moon
Jag satt precis och funderade på när vi hade en solig varm vinterdag senast? Det har mest varit molnigt eller -30 grader. Om solen nu mot alla odds varit framme, har det varit i ca 1 timme innan den sedan går ner igen. Men nu rullar vi mot ljusare tider!

2010-12-31
13:47:11

När Vindarna Viskar Mitt Namn (min yxa min yxa)
Godmorgon! Nu har jag precis städat hela lägenheten, rensat golvet i mitt rum! Duktigt va? Dock har jag inte klätt på mig ännu, ska kanske göra det?

Jag är grymt duktig på självporträtt


2010-12-30
16:27:44

Dagens Ridning
Idag hade jag värsta ambitionerna, jag skulle böja igenom honom så han blev jättefin och så allting gick super. Men när jag väl kom till stallet var det inte alls vad jag var sugen på. Istället drog jag på träns och longergjord + linor och longerade honom på banan.
Han ville först bara flytta sig, trodde väl att vi skulle jobba markarbete som Kristin jobbade med i tisdags, men icke det. Märktes att longering inte varit högst på listan som vi jobbat med senaste året men tillslut satt det hyfsat i alla fall. Skritt, trav och halt åtminstone.

2010-12-29
19:40:21

Dagens Tips
Om du ska öppna ett kakaopaket, använd en sax

2010-12-29
15:04:00

Fika i vinterväder
Idag tittade min kära Felicia förbi. Vi gick ut på isvägen och promenerade i kylan och sedan gick vi hem och fikade, mysigt värre!


2010-12-28
10:12:00

Till Alla Dem
Här har ni några av bilderna som Anna fotograferade när jag red Funi för ett tag sedan :

 


2010-12-27
14:17:11

Trött chej

*GÄSP*
"Undra när det är dags att gå och lägga sig, det börjar bli mörkt"
- Men åh..!! Klockan är ju bara två.
*SUCK*

Sådär satt jag precis och tänkte, det blir väl så när man måste kliva upp klockan sju när det är jullov.


2010-12-27
14:06:00

Dagens Ridning
Idag följde min kusin Frida med till stallet, hon skulle rida Eydir så vi tog in hästarna och gjorde iordning dem. Jag har kommit på ett jättesmart sätt att slippa stå och värma bettet genom att hänga det över elementet - men idag var det avstängt vilket jag aldrig noterade. Jag fick värma det senare.

Jag hade tänkt att vi skulle galoppera i djupsnön efter turridningsslingan i skogen, men när vi kom upp på vägen var det en skoter som kört där. Dvs snön var tillplattad så det blev jättejobbigt att springa. Envis som jag är fortsatte vi. Hästarna flåsade på och det fick kämpa ordentligt, trots att det blev mycket skritt. När vi plumsat efter leden i ca 40 minuter som vi ut på vägen på andra sidan, hästarna fick ny energi och vi red på i trav tillbaka. När vi är påväg uppför backen mot stallet kommer vi på att vi måste prova tävla, så vi ställer oss med rumporna mot vägen och direkt från stillastående sparkar vi igång hästarna i galopp! Och vilken fart de hade, de båda flög fram och tillslut vann Eydir, det var han värd. Han äger en riktig vinnarskalle.

Flåsiga återvänder vi till stallet, skrittar av, ger mat och släpper sedan ut. Funi var svettig men han har faktiskt klarat sig utan täcke de tidigare 17 åren, varför skulle han inte klara av -10 och vara lite svettig nu? Jag kan inte skämma bort honom, Kristin säger att det går bra.


Eydir i våras


2010-12-26
22:59:52

Middag Hos Mormor Och Morfar
Skulle rida Funi idag, men när jag kom till stallet och läste i riddagboken såg jag att Kristin redan ridit. - Det måste ha blivit ett missförstånd. Jag tog istället ut Gabriel och tänkte böja honom på banan, när han inte kunde trava på volt för att han var för stel hoppade jag av och longerade honom på en liten volt, galopperade en hel del också. När han skötte sig bra hoppade jag upp och red små volter i trav. Nu gick det bättre så jag avslutade.
Efteråt kom pappa och hämtade mig, jag övningskörde i svartmercan som var manuell låda, det var svårt, men gick bra tillslut. Åt middag hos mormor och morfar, söndagsstek, potatis och brunsås. Gott! Nu sitter jag och ser på Arn - Tempelriddaren. Arn är en helt underbar film!


2010-12-26
15:59:00

Tänk Att Stå Ensam Kvar

I torsdags vid den här tiden satt jag och Anna vid min dator och gick igenom mina gamla mappar. Vi hittade då en mapp med gammal svensk rap, det följde till att vi satt och trallade och skrattade över hur väl man kunde vissa låttexter trots att man inte hört dem på år och dar. Jag gick då in på youtube.com och hittade denna låt. Idag är det 5 år sedan den stora katastrofen skedde i Thailand. Jag lider med er alla som förlorade någon. Jag hade turen att få behålla alla i min närhet.


An2n & Affe - 26 december  


2010-12-25
23:37:49

Besviken Adina

Jultomten hittade inte till oss i år, han kom dock med julklapparna natten till fredag då de låg under granen när vi kom hem efter vår årliga julfrukost med familjen Johanssons. På kvällen väntade vi och väntade, men någon jultomte knackade aldrig på dörren. Efter x antal timmar blev vi trötta på att vänta så jag fick agera paketutdelare. Tomten är inte min vän mera, han får ingen kram nästa år! eller kanske om han ber om ursäkt.
Hittade tomten till ert hus?


2010-12-25
23:30:08

Julbilder


Numera har Olov ögon i nacken för att undvika att backa in i lyktstolpar


2010-12-23
11:42:28

Isdans


Här är självaste Alexander Majorov såklart


2010-12-23
10:44:15

Händelserikt

Sanna och Calle följde med till stallet idag. Vi tog in hästarna utan missöden, Calle var jätteduktig, borstade, kratsade hovar och Gabriel såg nästan ståtlig ut. Sanna gav Eydir en grovrengöring av man och svans och tog bort vartenda dammkorn i hans päls. Sedan slog bomben ner, eller rättare sagt råkade vi välta ett element och strömmen gick. Kolsvart i stallet blev det och som tur var, hade jag en pannlampa till beredskap. Vi satt där och väntade på Sylvia som i telefonen sagt att hon snart skulle vara hemma.


Här står vi och väntar på Sylvia i mörkret.

17 minuter senare kom hon inklampandes genom stalldörren, hon hade inte kommit upp för backen med bilen och transporten (som var full med spån) då en traktor stått ivägen - såklart. Det visade sig att det endast var en säkring som gått, jag hade provat pillrat på den säkringen men vågade inte ta i vilket ledde till att jag inte löste problemet, jag är för hamig alltså. Men nu skyndade vi på och sadlade och tränsade i all hast. 22 minuter senare satt vi upp på hästarna.

Vi höll igång bra, det var -25 grader kallt ute i träsket när vi red ut så att enbart skritta eller stå stilla fanns inte på kartan. Mycket trav och tölt, så mycket som Gabriel orkade. Vi galopperade även i djupsnön efter en sandslinga. Snön gick till stigbyglarna / magen på Funi men han kämpade på, vilket gladde mig. Sanna och Eydir var tätt bakom och även Calle och Gabriel. Vände sedan och avslutade med att galoppera i snön bakom huset också, där tävlade jag mot Sanna för att få känna på lite tempo, riktigt duktiga var hästarna! Det kändes som om vi flög fram!


Här ser ni Calle med sitt skägg, lagomt läskig, eller? hm.

Skrittade genom djupsnön hela vägen tillbaka och kom allihopa snöiga in, Calle var nog värst - hans normalt mörkbruna skägg var kritvitt som tomtens! Funi var konstigt nog mest svettig av dem tre, drog på honom ett täcke då kylan sjunkit ytterligare 2 grader sedan vi red ut, Funi är trots allt fortfarande smal och kan behöva lite hjälp med att hålla värmen för att få lättare att gå upp i vikt, det är min teori. Dock har han aldrig användt vintertäcke förut, enda gångerna är nu i fredags och idag. Båda när jag hamat mig. Hmm.


2010-12-21
18:48:44

Hon Sitter I Sadeln Igen
Idag följde mor min med och red! Hon fick låna Gabriel som visserligen inte är någon superkanon eller så, men mamma var nöjd. Gabriel sänkte halsen och gick i en fuskform ibland, han gick väl inte i någon ärlig form precis - men det kan man inte kräva av varken Gabriel eller mor min. Vi höll bra Gabrieltempo och han blev ganska svettig, Funi bet tag en hel del i bettet så vi avslutade med att böja på planen när vi kom tillbaka till gården. Jag skulle verkligen behöva böja ordentligt och träna massor av kondition med honom. Galoppera i djupsnön kanske? Vi får väl se vad jag hittar på.
På den första bilden ser ni Mamma och Ellen när vi är påväg ut till våran första ridtur i stallet vars Funi står nu, året var 2004. På den andra är det mamma efter en ridlektion som Funis ägare Kristin höll. Vi red nämligen för henne 1 gång i veckan på ridskolan. Det är hon som lagt grunderna för vår ridning. Säsongen 05-06 skulle jag tro.


2010-12-21
11:26:49

Mysfrukost

Imorse möttes jag och min kusin Ellen i Quality Hotels lobby för att äta frukost tillsammans. Ingenting går emot en god hotellfrukost på jullovet. Ellen med familj åker nämligen till USA ikväll för att fira jul med hennes syster (och min kusin) som är au pair där så vi hade present utdelning och åt frukost i lugn och ro. Hoppas hon får det jättebra i USA! Halvtaskiga, snabbfotade bilder, men gott var det!


2010-12-20
22:55:32

Labradorvalpar

Det här jag har gjort:
 • Klonat bort valpen i det högra hörnet
 • Justerat kurvor (Kontrast och Ljus)
 • Lagt på extra kontrast
 • Ökat färgintensiteten något
 • Lagt på extra skärpa över valparna
 • Vinjetterat

 • 2010-12-20
  13:39:00

  Diamanten


  2010-12-19
  18:03:40

  Dagens Ridning
  Mitt mål var att få Funi lika fin idag som han var när vi slutade i fredags, dock gick inte det som planerat. Blev en hel del dragkamp och eftersom vi red ut var möjligtheterna till volter små pga den smala oplogade vägen. Han lyssnade dock bra med att flytta rumpan på rakt spår, vid en korsning jobbade jag på volt och det gick lite tyngre men han lyssnade åtminstone lite bättre mot slutet. Avslutade med en lång mysig galopp i djupsnön! Travade lite där också, galet bra steg fick han då! Blev lite nöjdare på slutet, skulle nog böjt igenom honom på planen egentligen då nästa vecka lär bli uteritter de med.  

  Kameran var med idag och Funi var faktiskt intresserad! Trodde inte mina ögon när han stod och såg på mig med stora nyfikna ögon och öronen fram! Han har faktiskt väldigt små öron, min lilla pöjk.


  2010-12-19
  17:23:11

  Lilla Julafton
  Igår hade jag och min familj lilla julafton med farmor + mina kusiner på pappas sida. Detta är en tradition då vi normalt brukar ha en miniatyr julafton utan julmat. Förut åt vi ofta flamberad biff med potatisgratäng hos farmor och farfar. Men igår var vi hos mig och vi gjorde lax och potatismos! Riktigt gott! Vi pratade, drack glögg, såg på Grinchen och hade det riktigt trevligt! Bror min var fotograf denna kväll så alla bilderna är fotograferade av honom.


  2010-12-18
  16:26:06

  Lille Katt, Har Du Sett Min Hatt?


  Nu ska jag fira lilla julafton med mina kusiner! Hör av mig ikväll eller imorgon


  2010-12-17
  22:27:34

  Lektion för Sylvia

  Lektionsdags idag, välbehövligt säger jag bara! Tidigare veckor har vi jobbat mycket med att han skulle sänka sig i traven, länga stegen, trampa under sig och slappna av i kroppen. Idag började vi på volt som vanligt, började med att flytta honom för skänkeln ordentligt på volt, inte plocka eller slita i tyglarna utan hålla ett jämt grepp med korta tyglar för att han sedan skulle rätta in sig mellan mina hjälper genom att jag driver in honom. Han var lite seg att kliva under sig när han skulle flytta ut rumpan så jag behövde använda stora hjälper några gånger och sedan lyssnade han bättre på de små en stund innan jag sedan behövde använda större igen för att få honom att lyssna. Han jobbade på riktigt bra mot slutet och då gick jag ut på fyrkantsspåret och gjorde samma sak. Man märkte att han var trött så han var inte lika alert med flyttningarna men vi gjorde några ordentliga och sedan avslutade vi med trav. Korta tyglar och få honom att hitta vars jag tycker det är skönt och rätta sig efter det. När han gjorde det började vi med ökningar i trav för att i framtiden få honom att länga på stegen och på så sätt få högre poäng på tävlingarna.
  Sylvia sa att han hade bättre lyft fram i tölten och bra takt, sedan behöver vi jobba mer på att han sak bli alert och göra som jag säger. Man måste vara bestämd säger hon, så inte han bestämmer när man ska få längre tyglar, sluta med en övning eller liknande. Men det får vi jobba med! Nu har man fått några nya morötter att jobba med, kul!


  2010-12-15
  22:45:19

  Julbord

  Åt julbord idag med släkten. Hotell & Restaurang linjen har varje år julbord 2 kvällar, allting är hemmagjort och eftersom det endast är 2 dagar finns det ingenting som är gammalt. Riktigt gott var det, även om jag nu inte är någon julmatsälskare. En stor blodig oxfilé bit passar mig mycket bättre i smak, men dessertbordet - det var min smak! Massor av kakor, knäck, ischoklad, bullar och chokladmousse! Shit alltså!


  2010-12-14
  17:51:53

  Save Me

  Aj aj aj.. Jag har världens träningsvärk efter att jag red barbacka igår! Nu börjar det allt gå för långt, när man får träningsvärk av att rida ca 40 minuter barbacka. Jag har gått runt och klagat över min rygg hela dagen, träningsvärk i jumskarna & ryggen. Såhär kände jag mig


  2010-12-13
  22:47:39

  Kallt, Kallt och återigen Kallt
  Idag var det hela -25.9 grader kallt i stallet! Red ut barbacka på Funi ungefär 20 minuter, höll högt tempo med mycket galopp och tölt (undvek traven då jag inte ville ramla av) utan att han skulle bli svettig. Han hade bra energi hem men kändes seg när vi red från stallet. Inga krav eller så, passet var enbart för att röra på benen och inte att agera dressyrponny.
  När Funi åt tog jag in Gabriel och red samma slinga med samma tempo och krav. Detta var nog precis vad lillgubben klarade av, om jag tyckte Funi var trött så sov nog Gabriel. Men han piggnade till lite mot slutet även om man märkte på honom att han blev trött efter sina 20 minuter. Hoppade av när jag skrittade av honom och han ville knappt gå fram, så trött var han! Övningskörde hela vägen hem och det gick väl bra, första gången i staden och efter landsvägen. Parkerade även bilen i vårt trånga garage! Inga repor eller olyckor.


  2010-12-13
  17:00:00

  7 dagar!

  Om exakt 7 dagar eller 186 timmar eller 10 080 minuter eller 604 800 sekunder är det faktiskt jullov! Hela Luleå gymnasieskola har nämligen komptid för öppet hus på tisdagen så vårt jullov blir 1 dag längre! Åh vad jag längtar


  2010-12-12
  17:25:58

  Holger & Hasse

  Felicia och jag har varit och fikat idag på BO:s. Varsitt wienerbröd och en sprite medans vi pratade om allt mellan himmel och jord. Nu sitter jag i deras kök och Felicia äter middag, har hälsat på deras valpar, bara 2 st kvar nu men så söta de är! Kolla här bara:


  2010-12-12
  15:14:39

  Gårdagen

  Tove uttryckte sig igår att hon blivit tvingad att gästblogga, det stämmer inte riktigt! Jag BAD henne göra detta, det är en helt annan sak. Tove och Julia gjorde mästerkyckling med ris och jag gjorde en smarrig sallad till! Robert kom ungefär 1½ timme senare än de andra två efter att han virrat runt på stan i 30 minuter innan han hittade min dörr. Efterrätten blev chokladmousse med havregrynsgodis, hallon och grädde.
  Vi såg på disneyfilmer, pratade, skrattade och såg på youtube klipp, bråkade över vem som var snyggast och bäst och hade det allmänt trevligt, tack för en härlig kväll!

  Tove & Kajsa myste på


  2010-12-11
  20:05:56

  GÄSTBLOGGARE

  Chacha Tove den rutinerade bloggaren här :D .. lr inte ;) iaf nu är vi här i adinas lägenhet och har ätit middag det var gott (Y) men det är ju klart jag fick ju kryddaaaah heheh (a) men iaf nu har vi varit och köpt chips, dricka (pärondryck alkoholfri så knasiga som vi är.. ) och sist men inte meinst maränger !!!!!! jag säger bara nomnom hahah ^^' jo nä men asså nu har vi då blivit tvingade till att gästblogga så då får v väll göra det då .. ajja nu får elin skriva :D:D

  JAG viLL INTEEEEE!!!!!!
  Robetrs tur!

  samma som ovan
  Julias tuur

  HEJ julia här och det var ju liksom jag som kryddade maten .. (a) Se vad mer vi hittat på HÄR


  2010-12-11
  16:39:54

  High And Dry

  Agnes & jag gick på stan idag, julklappsletande är helt enkelt för jobbigt! Tror dock att jag löst 4 julklappar nu, endast 7 kvar typ. Vi avslutade med ett långfika på T.A, wienerbröd + hallonsoda = UNDERBART! Vad brukar du äta när du är ute och fikar?

  Nu lyssnar jag på min superlista under tiden som jag förbereder med att ta fram massor av förslag inför kvällens middagsbjudning, Tove, Julia och Robert kommer nämligen hit och vi ska göra middag tillsammans! Får väl se vad de tycker om mina förslag. Men nu kommer de snart, ska plocka undan de sista pinalerna i mitt rum nu och torka av diskbänken en sista gång! Håll tummarna att kvällen blir lika bra som jag hoppas att den kommer bli!


  2010-12-10
  22:32:04

  Dagens Ridning

  Funi har fått vila 4 dagar nu så idag var det allt dags att arbeta igen. Han hade bra energi men var stelare än vanligt i sidorna och vägrade flytta sig för vänster skänkel. Travade dock på bra och släppte fint i högersidan. Avslutade med att rida i tölt, tre lika stora volter efter långsidan, det vill säga i höger varv blev det 2 högervolter och en vänstervolt. En simpel övning som är svårare än man tror. Att få de där tre volterna att bli lika stora och får hästen att släppa ordentligt är svårare än man tror. Men det fick bli som det blev, han stelnar fort lillgubben.

  På måndag blir det lektion för Sylvia, välbehövligt säger jag bara.  


  2010-12-08
  22:10:25

  Vi Gillar Olika

  Har precis kommit hem från Lärkan vars ettorna på Estet haft en föreställning. De redovisade EOS för oss vilket är ett projekt vars man ska blanda ihop musik, dans och teater. Flera små musikal sketcher. Temat var ”Vi Gillar Olika” och det handlade om allt från olika religioner, sexuella läggningar eller olika generationer. Riktigt bra skötte dem sig! Bilderna är från mina två favorit sketcher. Dålig kvalité på bilderna tyvärr. Använde en autoinställning.


  2010-12-08
  15:41:23

  Provridning i Alviksträsk 2004

  Kollar på bilder från när vi förberedde oss hos Sylvia inför en flerdagarsridtur i Höga Kusten, det har gått 6½ år nu. Jag har ridit hos Sylvia i 6 år. Tiden bara rinner iväg! Här är jag när jag red islandshäst för första gången när jag var 10 år. Hästen heter Glaesir. Gillar hur bra min hjälm satt!


  2010-12-05
  14:56:00

  Dagens Ridning

  Idag följde Anna W med till Funi och fotograferade så snart får jag massor av bilder som jag kan dela med mig av!
  Red på planen och jobbade med att mjukgöra honom vilket varit temat den senaste tiden. Precis som tidigare gånger jobbade jag volter i trav för att få honom att släppa i hals och sänka sig. När han inte lyssnade och bet tag blev det skänkelvikning på volten tills han släppte. Det börjar ta stopp lite nu och det känns att det är 3 veckor sedan senaste lektionen för Sylvia. Red sedan lite galopp på volt & fyrkantsspåret. Han ville inte släppa lika bra som senast men lite i alla fall. Slutade med serpentiner i trav och tölt innan vi gick ut på vägen. Anna fotograferade lite när vi töltade på vägen och även när vi galopperade lite! Sedan fick hon prova rida på planen och prova alla gångarterna.
  Det är lärorikt att se någon annan rida hästen man rider, man ser hur han betér sig och även kan man koppla bilder till hur det känns, det är bra! Bilder kommer så fort jag får dem av Anna.

  EDIT: Då jag inte fått några bilder av Anna ännu så snodde jag en bild från hennes blogg! Kommer fler underbara när Anna väl fått allting iordning, det blev något knas när hon skulle skicka bilderna. På bilden ser ni mysgaloppen uppför den snötäckta backen med frostiga träd i bakgrunden, jag längtar tills på fredag!


  2010-12-04
  14:10:43

  Flisa

  Jag saknar min Flisa, JÄTTEMYCKET!


  2010-12-03
  23:37:55

  Träningsabstinens

  Tio veckor har nu gått sedan jag hamnade på sjukhuset för överansträngning som gav yrsel att jag svimmade, spydde hela natten och annat som jag inte behöver berätta om. Tio veckor har gått sedan BBD och min senast spelade basketmatch. På måndag är det elva veckor. Igår upptäckte jag att jag inte kan spänna mina vadmuskler stenhårda längre. Det går bara utför. Hemskt.

  Jag har verkligen träningsabstinens och snart tränar jag oavsett om jag sedan hamnar på sjukhuset för att jag tränat med ont i halsen. Åh! Jag vill inte bara sitta hemma och slöa dagarna i ända. Jag har träningsvärk efter mina 10 minuters cykelturer till skolan tis, ons, tors och fredag. Förstår ni hur illa detta är? Jag som ALLTID varit vältränad (åtminstone senaste 3 åren), gräns till synliga magmuskler och bra kondition. Nu har jag ingenting. JAG VILL TRÄNA!


  2010-12-03
  22:44:11

  Dagens Ridning
  Fortsatte på tidigare turer med att få honom mer aktiv och vilja ta i med mjukgörande inslag i form av skänkelvikning, öppna, sluta osv. Började med skänkelvikning, öppna, sluta och flytta med hjäp av vikten i skritt och få honom att slappna av i mun, hals & kropp. När han gjorde det började jag med samma sak i tölt. Han var jobbigare här och hade nog egentligen behövs böjas igenom på volt för att bli riktigt fin men nu red vi ut så den möjligheten fanns tyvärr inte, inte om vi skulle tölta för då räcker inte vägen till.
  Galopperade lite i full fart, halt och galopp igen på kommando. Han var pigg och allert idag igen, kul! Lite små bockningar i galoppfattningen vilket är lite ovanligt för att vara min lille Funi, men roligt att han busar på sålänge det inte går överstyr. Efter busgaloppen var han väldigt taggad och ville inte alls trava, bara tölt fanns i hans hjärna. Jobbade på det utan resultat. När jag släppte tyglarna helt kom dock traven, lite försent dock för då var vi hemma på stallplanen igen. Om tiden funnits hade jag böjt igenom honom på banan också och jobbat lite mer med traven men pappa skulle hämta mig 30 minuter senare, och det är vad Funi behöver för att hinna äta.


  Bild från i våras. Precis innan vi fick reda på att han hade en infektion, därav ingen energi i ögonen.


  2010-12-02
  23:18:29

  Nostalgi
  Sitter och kollar lite på presenter till kusin Gustav, han önskade sig tavlor fotograferade av mig så nu har jag plockat fram ungefär 13 bilder som han kommer få välja mellan. När jag kollade igenom mina 5000 bilder. Arkiven från 2008, 2009 & 2010 (2007 är ingen ide att kolla i för att framkalla, det är enbart nostalgi) hittade jag bilder från dagen före julafton 2009 när jag var hos Funi. Åh lilla gubben, han är verkligen för söt! Ful men söt ändå!


  2010-12-01
  23:27:59

  Vintern är härlig!
  Åh vad jag längtar tills vintern kommer igång på riktigt! När isvägen öppnar, när vi har 40-50 cm snö ute så man kan galoppera i snön eller åka på skidsemester med frilufts! Förstår ni hur härligt det är? Sen när det är -15 grader kallt ute, solen skiner och ta en skotertur, stanna och göra en eld på isen och grilla korv. Åh vad det är många saker som jag verkligen älskar med vintern!
  Vintern är nog nästan min favoritårstid, sommaren är såklart behaglig med all ledighet, men om vi skulle ha ett vinterlov på 10 veckor skulle jag nog nästan hellre välja det. Dock skulle det kännas tungt att sitta i en skolsal när solen skiner ute och det är jättevarmt och kvavt i skolsalen, det skulle inte uppskattas.

  Bilden är från förra vintern, några som kaitade utanför våran balkong.