Adina Nyström

2011-06-30
23:44:44

Dagens Ridning

Pga den långa turen igår blev det endast ett lättare longeringspass idag. Började med lite skritt och trav i korallen, övade på att han skulle komma in till mig i mitten när jag bad om det, att han skulle vända, stanna och öka tempot på mitt kommando. Vilken skillnad från förra sommaren! Sedan gick vi ut på ridbanan och jag ledde honom över upphöjda bommar, longerade honom med lina över bommarna och sedan släppte jag honom lös och då sprang han i en perfekt cirkel runt mig och sprang över bommarna! Amazing, trodde aldrig att Funi skulle göra det..(!!) Två bragder på två dagar, imorgon blir det jaktrundan på ca 1½-2 timmar med Johannes och några till. Blir nog bra :)


2011-06-30
14:12:00

Finns det en så finns det flera

Lite bilder från långritten till Vallen, min kära Olympus kompaktkamera gjorde så gott den kunde. Där ser ni dessutom en exemplarisk bild på Funis fina outfit med grimman under tränset - bra idé för min del. Annars hade nog inte vi kommit hem.. haha!


2011-06-30
11:44:37

Next: Pancakes!

Snart är det dags för lunch! Pancakes är på G, lönnsirap inhandlat och jordgubbarna sköljda! Mumma!


2011-06-30
09:45:00

If it makes you happy

Igår fick Funi släppas ihop med de andra hästarna hos Linda, han höll sig på sin kant men verkade ganska tillfreds av att stå i samma hage som andra hästar igen. Jag får väl se hur det har utvecklats under natten nu, idag lär det bli ett lättare longeringpass eller liknande för att mjuka upp trötta muskler från gårdagens långritt. Kan behövas. Men först ska jag bjuda Calle, Elli & Sanna på pancakes, mumma!


2011-06-29
23:12:29

Långritten

Idag blev det som sagt en långritt till Vallen med Maria & Sara. Johannes bestämde sig för att inte följa så vi blev bara tre tillslut, men det gick bra i alla fall! Jag red iväg vid niotiden och steg in på M och J's gård ungefär 25 minuter senare, när de var klara red vi iväg. Vi red efter smala snårsstigar, bredare grusstigar och trafikerade asfalterade vägar i mestadels skritt och galopp. Funi var toppenpigg av sällskapet och de nya vägarna och betedde sig absolut inte som en 18åring. Han låg i täten och hade öronen framåt hela tiden.

Ungefär 1 timme och 30 minuter senare var vi framme vid sjön. Funi har aldrig varit något speciellt stort fan av vatten, första gången jag badade med honom -08 gick vi ner i vattnet för att sedan galoppera upp på stranden igen då han blev less. Andra (och senaste gången) -09 drog han iväg i galopp redan när han såg sjön så jag hade inga höga förväntningar precis, mitt mål var att få honom att stå stilla i vattnet, kanske gå ut till knäna och lite till. Simma fanns inte ens på tankekartan.

Men Funi skötte sig galant, vi började lite lugnt med att bara skritta runt lite på grunt vatten, Maria och Sara hade båda hästar som gillar vatten så jag ville också dit ut, då fick Funi nog och galopperade upp. Efter det gick jag ner i vattnet med honom och med massa övertalning kom han till och med ut på så pass djupt vatten att han simmade! Jag kunde knappt tro mina ögon när jag hängde efter honom när han simmade, det var helt otroligt! Vi stannade och fikade innan vi gick ner i vattnet igen och badade lite till, Funi fick dock gå upp och stå på stranden medan vi andra badade ett tag till, han uppskattade det kanske inte så mycket - men jag tror han tyckte det var ganska skönt då solen stekt på oss hela vägen bort.

Ungefär 1½ timme senare började vi den långa turen hem, mycket galopp och skritt då också. Ingen trötthet kände jag av, men när M & S red åt till sitt stall, och vi till vårt försvann all energi. Det gick i myrtakt så jag hoppade av och vi promenerade tillsammans hem, men åh så stolt jag är över min pojke! Helt otroligt! ♥


Funis fina "Hiker-outfit", grimma under tränset och grimskaft som halsring är helt optimalt när man rider långturer för att slippa ha hästen helt lös :))


2011-06-29
13:55:00

Tips på bloggar?

Jag är sugen på att hitta några nya bloggar att läsa, har ni några favoriter? Jag delar med mig av mina favoriter inom de närmsta dagarna om jag får några tips av er, så dela med er av era favoriter! :)


2011-06-29
07:26:49

Nästa: Långtur!

God morgon mina vänner! Just nu sitter jag och väntar på att mina rostade bröd ska bli klara, sedan hoppar jag på min moped och kör ut till stallet. Jag ska rida på en långtur med Johannes, Maria och någon till, vi ska rida och bada vilket kommer bli spännande då Funi verkligen inte gillar vatten. Jag ska få honom att utmana sina gränser lite och vi sms görs badandet till en postitiv händelse. Så han får inte gå segrande ur denna kamp. Jag är nog inte hemma förrän middagstid ikväll, men har fixa ett tidsinställt inlägg... :) Vad ska ni göra idag?


2011-06-28
13:47:02

I'm Walking On Sunshine

Pga vädret och att vi ska rida en långtur imorgon fick Funi vila idag, själv myser jag på i stugan springer upp och ner i det varma vattnet iklädd i bikini och hoppas på att bli lite brun. Ikväll ska jag in till stan och hälsa på Elli som kom hem från Irland igår kväll, har saknat henne! Vad ska du göra idag?


2011-06-28
13:37:00

Maddes Stalker

Det är faktiskt ganska intressant att det är i snitt 1 person per dag som söker på "Madde & Krummi" som kommer in på min blogg. Än mer intressant är att det är en återkommande besökare, inte en ny person som söker varje dag, och inte heller en person som stannar länge på min blogg. 1/27 besök varade längre än 1 sek, vem är egentligen denna person vill jag fråga mig själv? Lite kul är det i alla fall :))


2011-06-28
10:37:00

Funi rullar sig i sommarhagen

Jag tror inte Funi mår allt för dåligt i sin hage, han ligger i det höga gräset och rullar sig med flocken på andra sidan staketet, men till veckan skulle Kerid komma - då får han det än bättre! (han fick visst blå skor - hihi)


2011-06-27
19:33:02

Vinn digital målning av din favorithäst!

Sofie har en tävling om att vinna en digital målning av sin favorithäst, jag tycker verkligen att alla ska ta chansen - vem vill inte ha en egenmålad bild på älsklingshästen sin? Klicka här eller på bilden för att komma direkt till tävlingen!


2011-06-27
15:32:14

Sol, Vind & Vatten

Dessa bilder sammanfattar min midsommarhelg ganska bra. God mat, roliga tävlingar, fina vyer, vackert väder och trevliga människor! Alla meterologer hade pratat om regnet som skulle ligga över norra Sverige över midsommar, men det blev visst så att Stockholm fick regnet och fin fina Luleå klarade sig galant! In your face Stockholm! Adina ♥ Luleå


2011-06-27
12:04:50

Dagens Ridning

Det blev ett pass på ridbanan idag med fokus på lösgörande och galopparbete. Drog fram 2 bommar som jag höjde upp ungefär 15 cm som vi började med att först skritta och sen trava över under tiden som jag sprang bredvid honom. Efter ett tag hoppade jag upp och vi gjorde samma sak från ryggen. Vi red i en volt och bommarna låg mot ena kortsidan, bytte lite varv, red i åttor med bommarna på ena sidan osv. När han var varm i kroppen började jag flytta för skänkeln på en volt och avbröt vid bommarna, vi skrittade över och sedan skänkelvikning resten av varvet. Vi byggde på med trav över bommarna och sedan skänkelvikning i skritt resten av voltvarvet.

När han kändes lösgjord och fin, gick i en stadig form hela tiden och bakkärran drev på där bak hoppade jag av och flyttade ena bommen till den andra sidan av volten, började med att trava över båda bommarna och sedan fattade jag galopp över bommen och galopperade över den andra för att sakta av och trava över nästa och fatta galopp på den efter. Han tyckte detta var jätteroligt och jag försökte hålla samma antal galoppsprång mellan bommarna, 9 st blev det oftast. Böt varv och gjorde samma sak där.

Sedan skrittade vi ut till ovalbanan och red några varv i tölt, trav och galopp innan jag hoppade av och vi skrittade av. Han var riktigt duktig och svettades rejält efteråt. Till och med öronen var genomblöta..! Sedan började jag putsa tränset i väntan på mor min, men det blev bara nosgrimman som blev klar.. Nike kom förbi så vi pratade lite, haha! Får väl ta resten någon annan dag.. :)


2011-06-27
07:34:00

Stallet nästa!

Nu åker jag ut till lillpojken, det ska bli varmt idag så jag passar på innan värmeböljan kommer! Vi får väl se hur han reagerar när jag kommer så tidigt. Sen har jag hela dagen på mig att bada och steka mig i solen med mor min i stugan. Vad ska ni göra idag?2011-06-26
20:20:41

Klubben

Mitt besök i Klubbviken var inte speciellt långvarigt, vi körde på äventyr i fyrhjulingen, rensade strömming och myste med Felicias halvsyster Alva - toppensöt! Så många bilder blev det inte, och precis när jag klev på båten hem mot fastlandet på fredag förmiddag drog regnvädret in på klubben. Så lite tur hade jag allt! Nästa gång jag återvänder ska jag nog stanna mer än en natt i alla fall, om jag är välkommen tillbaka :)


2011-06-26
17:38:20

Dagens Ridning

Eftersom det blev ett ganska tungt pass på ridbanan igår tänkte jag att vi bara rider ut för att ha kul idag - inga krav på form eller liknande. Utan bara kräva att han ska vilja framåt och ha energi! Sagt och gjort red vi iväg, skrittade igång på långa långa tyglar så han fick sträcka ut överlinjen, sedan travade jag igång på samma sätt innan jag sedan kom på att jag kunde hoppa av och jobba lite markarbete, och så fick det bli! Öpnna i skritt och tölt, provade även tölta lite på rakt spår men det blev genast mycket svårare att hålla koll på takten från marken då. Han gick till och med i en behaglig form i tölten! Sedan hoppade jag upp och gjorde lite övergångar mellan tölt och trav för att få honom uppmärksam.

I vårt rusande tempo var vi snabbt framme vid sandvägarna där vi galopperade förra sommaren, och så fick det bli iår också. Galopperade en lång väg efter sandvägen sen innan vi saktade ner till skritt. Han var ordentligt flåsig! Skrittade vidare en bit för att sedan vända och galoppera tillbaka till starten igen. Hittade även en kort slinga med 4 terränghinder som var ganske 20-40 cm höga som vi skuttade över innan jag hoppade av och vi gick hemåt. Gick bredvid honom i 15 minuter innan jag hoppade upp och gjorde lite galoppfattningar från stillastående (för rumpmusklernas skull) innan jag hoppade av igen och vi gick sista 10 minuterna hem till stallet.

Ordentligt svettiga kom vi in på gården, svampade av honom innan han fick gå ut i hagen. Kerid kommer ut till veckan någon gång, så han har ett par dagar till att stå ensam. Tur att han inte får andra defekter än att han blir lite mer kelsjuk i alla fall.. ;)


2011-06-26
10:58:00

Mys i sommarhagen ♥


Hjärtat ♥


2011-06-25
20:54:34

Dagens Ridning (+ Torsdagens Ridning)

I tordags tog jag en liten tur i skogen, det var varmt ute så det kändes som en bra idé att hålla till i skuggan bland alla myggen istället. Värmde upp med lite lösgörande efter vägen innan vi kom fram till skogen. Där blev det trav i olika tempon och sedan på hemvägen red vi efter vägen. Jobbade tempoväxlingar i trav och galopp där, hoppade sedan av och gick bredvid honom hem. Då vi red en slinga och inte red fram och tillbaka efter en väg förstod han inte vars hem var och var lite orolig, men snart kände han igen sig igen.. ;)

Idag kände jag att det var dags för att arbeta lite på ridbanan. Började med att skritta igång på långa tyglar och försöka få honom att "släpa mulen i backen" och sträcka ut överlinjen. Det gick ganska bra i vänster varv - höger var lite klurigare. När han gjorde det bra på volt åtminstone i höger och efter volt + fyrkantsspåret i vänster varv började jag med skänkelvikning efter spåret igen. Nu behövde jag inte alls hålla på lika länge för att få igång motorn bak och släppa fram. Gjorde samma sak i tölt innan vi skrittade in på ovalen för lite trav och galoppträning. Tempoväxlingar i trav, hålla en stadig form och snabba tempoväxlingar. Sedan gjorde jag samma sak i galopp. Han jobbade på bra och tyckte att det var jätteroligt! Sedan skrittade jag av, det blev bara tempoväxlingar i höger varv då han var helt slut efteråt, får väl ta vänster varv imorgon. Duschade av halsen efteråt, han var dyngsur.


2011-06-23
15:53:48

Oväntat

Hej vänner! Hinner inte skriva om dagens inlägg eller lägga in bilderna som jag tog på Funi (som förövrigt var toppenkelig - vad har hänt?!), ska nämligen ut till en kompis stuga nu över midsommar. Båten går om 1 timma och 6 minuter.. Skriver när jag kommer hem igen, ha en toppenbra midsommar!


2011-06-23
09:32:00

Vinn en personlig sommardesign

Jag såg att två av mina favoritdesigners (equiss.blogg.se) lottar ut en sommardesign som görs efter dina önskningar! Jag kan ju göra enkla bloggdesigner själv, men jag hade ju inte alls haft någonting emot att få en gjord personligt till just mig :)) Du kan också vara med och tävla HÄR


2011-06-22
16:42:21

Dagens Ridning

Idag var det dags för en premiärritt på det nya stället och jag säger bara oj vilken skillnad på Funis uppmärksamhet! I träsket har han stått senaste 6-7 åren så det är inte speciellt konstigt att han tycker att det börjar bli lite tråkigt att gå där. Sedan blev det inte alls lika mycket bråk idag som i torsdags, jag kortade tyglarna och började flytta undan för skänkeln och sedan löste sig allting. Då vägen är mycket smalare här gick det inte speciellt bra att göra de fyrkantiga serpentinerna över vägen, men öppna gick toppen - det funkar iofs på vilken liten skogsstig som helst.. ;)

När vi både skrittat och töltat i öppna hoppade jag av och lät honom både trava, tölta och gå i skänkelvikning med mig på backen. Första gången jag fått honom att tölta från backen! *stolt tjej* Nu när vi dessutom har lite längre vandringar och Funi har lite mer egen motor går det mycket lättare att träna från marken, t ex att hans huvud ska vara vid min axel när vi går och att jag ska bestämma tempot. Han kan både skritta, trava och tölta bredvid mig, duktig hest!

Då det egentligen skulle ha regnat idag vågade jag inte ta med kameran, men imorgon ska inget regn komma så då följer nog kameran med! Då kanske Kerid har dykt upp dessutom :)


2011-06-22
11:31:00

EN DRÖM JAG HAR

Någonting jag vill göra någon gång när jag har tid, är att åka ner till Skåne och rida på islandshästar. Läste i "Islandshästen" från 2005 där det stod om att rida i Nangijala, ni vet var Skorpan och Jonathan i Astrid Lindgrens "Bröderna Lejonhjärta" utspelas. Tänk att rida runt i Nangijala, bland alla fina träd som blommar och bada i alla härliga sjöar. Tänk vilken härlig känsla!

Idag satt jag och letade hästar på hastnet och hittade en jättefin färgväxlare, de som sålde den har även turridning och där fanns en s.k. drömridning. Man rider efter stranden i en hel dag i galopp och tölt! Åh, det är verkligen drömridning! Någon som vill följa med mig om 2 år? :) Åldersgräns är nämligen 18..


Klicka på bilden för att läsa om drömritten


2011-06-21
13:05:06

NI ÄLSKAR MIN MUSIK VA?

Åh så gärna jag vill till Peace & Love, bästaste artisterna kommer vara där i sommar (till och med min bror ska spela!) , självklart vill jag ha en biljett. Mer har en tävling - bidraget som får flest "likes" vinner, om du gillar min musik får du gärna gilla! klicka här


2011-06-21
11:04:00

Vindur
Foto: Frida

Äntligen kommer lite bilder från tävlingen! Vi har en del att öva på, men sommaren är lång! :) Tack min kära kusin Frida för bilderna!


2011-06-20
16:32:08

Sommarbete!

Idag åkte jag och Kristin ut med Funi till Ersnäs där han ska spendera sitt sommarlov. Kerid kommer imorgon så han får stå ensam i hagen inatt, men de andra hästarna står på andra sidan staketet så han mår nog inte allt för illa av det. Funi är dessutom en riktig ensamvarg som gärna står själv i ett hörn - trots att han har en flock med 7 andra hästar i hagen. Därför blev betesutsläppet en lugn syn, Funi travade in till mitten av hagen där han sedan stannade för att beta, regnet öste ner så jag tog inte ens med kameran ut för att fotografera. Får väl se om hela hagen är uppäten när jag åker ut nästa gång då.. :)


2011-06-20
10:47:00

Flowers


2011-06-19
19:19:34

Bus på Terrängbanan

Igår tog jag mopeden till min kusin och hos henne spenderade jag natten. Imorse tog vi en promenad med hästarna och sedan efter lunch följde jag med henne till sandtaget där hon och Alma red ett styrkepass i sanden. Alma på fuxskäcken Linedance och Frida på Twicket.


2011-06-18
17:07:30

BLOGGEN 1 ÅR ♥

Jag vet inte hur många av er som noterade att jag skrev att bloggen fyllde 1 år i tisdags? Men jag säger det igen - ADINIS.BLOGG.SE ÄR 1 ÅR OCH 4 DAGAR IDAG!! ♥ Peace, nu åker jag till kusinvitamin


2011-06-18
16:45:54

Dagens Fråga

2011-06-18
11:31:00

Frida och Twicket

I torsdags hade min kusin Frida hoppträning på sin julegris, hihi. Twickan hade tydligen fått gå ut på sommarbete natten innan och såg ut som en julegris. Lite seg och trött var hon visst, men det kan man förstå om hon ätit hela natten? ;)


2011-06-17
15:38:42

Sommarorkestern


Åh vad jag älskar Luleå med all dess musik! ♥


2011-06-17
13:22:02

Pancakelunch - igen

Idag var det dags för pancaces igen! Amanda, Anton & Calle tittade in strax före tolvtiden och vi åt goda pancakes med jordgubbar och blåbär. Alla tre verkade vara nöjda när de gick hem för ett par minuter sedan, nu snart ska jag springa upp på stan för att se när Anton spelar musik med sitt sommarjobb, sen blir det väl att handla lite innan det bär iväg mot Toves stuga för lite badande och mys sådär på kvällskvisten. Ska försöka fixa åtminstone något tidsinställt inlägg, kanske någon bild från Fridas hoppträning igår? Tja, något ska jag nog fixa i alla fall! Men nu blir det att rusa - vi hörs


Bild på katten från brunchen med Elin i tisdags


2011-06-16
23:01:06

Lektion för Sylvia

Idag var det dags för en lektion för Sylvia igen! Vi red ut tillsammans för att jag ska lära mig att få Funi att arbeta rätt även ute på vägen, vilket är väldigt viktigt. Jag brukar alltid försöka jobba honom när jag rider ut, men då man inte kan ta hjälp av volter måste man jobba lite annorlunda och därför var detta en mycket bra lektion!

Vi fick fortfarande lite bakläxa på att rida med för långa tyglar. Funi är expert på att lära mig hur han vill att jag ska rida honom. Långa tyglar och stilla ben - då är han jättesnäll! Men så fort som jag kortar tyglarna och börjar driva in bakbenen händer det grejjer. Vi skrittade igång på långa tyglar innan vi sedan kortade upp dem och började rida i fyrkantiga serpentiner på vägen. Rid rakt fram på höger sida om vägen > Framdelsvändning med vänster skänkel > rid rakt över vägen > framdelsvändning med höger skänkel > rid rakt fram efter vägen på vänster sida > framdelsvändning med höger skänkel > rid rakt över vägen > framdelsvändning med vänster skänkel osv osv. Ha korta tyglar och få honom att hitta vars det är behagligt att gå. Han släpper fram när han jobbar ordentligt med bakbenen vilket man måste aktivera i framdelsvändningen.

Sen började vi jobba skänkelvikning efter vägen, lätt böjning i halsen och driv igång bakbenen. Korta tyglar, stilla händer även här. När han ger efter slappnar jag av i kroppen och då blir det behagligt. När det fungerade i höger varv gjorde jag samma sak i vänster. När det gick bra började vi tölta, och vilken tölt jag fick! Helt lätt i handen och han bara trummade på!! Tyvärr höll den inte speciellt länge, men den korta biten var helt underbar!

Vi jobbade mycket övergångar mellan tölt och skritt sen. Fick inte tillbaka den där fjäderlätta känslan någon gång under resten av passet, men några bättre stunder kom dock! På hemvägen började vi båda bli väldigt trötta och istället för ett hot om stegring fick jag en riktig stegring en gång.. Det var ganska obehagligt, han har aldrig gjort så förut.. När jag inte orkade mer fick vi avsluta med lite lydnad. Halt > Skritt > Halt > Tölt > Halt > Skritt osv. Han ville dra lite i tölten men det förstår jag, det är jobbigt att tölta långsamt och vi hade nog ridit bland våra tyngsta pass på mycket länge idag.

Mot slutet gick det i alla fall hyfsat, jag är nöjd över passet om än att jag inte alls gillar att behöva tjorva allting som vi behövde idag. Han bet sig själv i kinden under en av våra fighter, men vi kanske får ta ett sår i munnen nu, han måste acceptera att inte ha rumpan 4 meter bak. När vi tagit dessa fighter kommer vi kunna ta det lugnare sen. Jag hatar att behöva ta dem, men de behövs..


2011-06-15
12:49:00

Träning för rump- & ryggmuskler

Funi har väldigt små ryggmuskler och rumpan är näst intill obefintlig. Så Kristin har kollat upp några saker som man kan göra för att förstärka musklerna. Lite övningar att tänka lite extra på i sommar alltså! Här är saker som hon hittat: (Självklart ska dessa göras i en lagom mängd)

långa skrittpass
skritt i skogen (gärna utan ryttare)
klättra
cavaletti longering (lite högre)
galopp från stillastående
rida honom lång och låg
öppna/ sluta
rygga i lätt uppförsbacke


2011-06-15
08:47:16

Shoppingdag !

Nu åker jag och mamma till IKEA för att shoppa lite.. Hööks & Haglöfs Outlet står också på listan, hihi! Har ett tidsinställt inlägg till lite senare, så kika in efter lunch någongång. Vad står på din agenda idag?


2011-06-14
21:40:18

Dagens Ridning

Då Funi skulle skos ikväll åkte jag ut vid femtiden istället för mitt på dagen som det annars hade blivit. Blev lite sen då jag av gammal vana körde raka vägen till stallet, men eftersom jag skulle hämta skorna hos Kristin blev det bara att vända om igen. Väl ute ca 30 minuter senare än planerat blev det en snabborst för att sedan komma ut på ridbanan.

Började med lite lydnadsövningar så som att han skulle göra halt, rygga och sedan börja skritta på mitt viktkommando. I början var han mycket slö men kom igång efter ett tag. När han blivit lite kvickare övergick vi till att göra skänkelvikning på volt och när han släpper får han skritta framåt. När det gick bra från ryggen hoppade jag även av och gjorde samma sak från marken. Han gör allting så mycket bättre när han inte har en irriterande Adina på ryggen! När vi jobbat i båda varven hoppade jag upp igen och vi började trava. Travade på volt, bet han tag gick vi ner i skritt och flyttade för skänkeln tills han släpper i munnen och sedan iväg igen. När han släppte i munnen började vi med lite åttvolter, ställde åt olika håll och om han bet tag flyttade jag i skritt precis som tidigare.

När traven flöt på började jag samla lite i skritten. Skritt i bra tempo > Halt > Rygga > Samla skritten > Skritt i bra tempo. När det flöt på böt jag ut skritten mot tölt innan jag sedan avslutade. Jag är nöjd med dagens pass, det var lite lagom. Blev en lång igångsättning vilket kan vara bra, ingen idé att kräva om inte hästen är lösgjord.


Här får Funi nya skor, perfekt inför sommaren!


2011-06-14
13:48:23

Födelsedags Brunch

Elin och jag gjorde en födelsedagsbrunch idag! Bloggen är 1 år på dagen idag, så vi hade lite att fira! Elin köpte jordgubbar, björnbär & lönnsirap och jag gräddade scones och american pancakes! ♥ (Tips från coachen, låg värme - lång tid är det bästa!) Nu ska vi återgå till balkongen och grillas :)


2011-06-14
11:17:00

Happy Horses

Jag hade en fulbild period idag, det blev bara udda bilder. Men på glada hästar som hade sommarbetespremiär!


2011-06-13
22:03:17

Dagens Ridning

Förra veckan bestod enbart av uteritter för Funi som en mjukstart efter den lediga veckan som han fick efter Vindur då både jag och Kristin reste till Göteborg, därför kändes det som om det var dags att böja igenom på banan idag. Började med att värma upp i skritt, flyttade mycket för skänkeln i skritt, öppnor, slutor och skänkelvikning. Han var lite seg på att svara åt sidan men blev åtminstone lättare i handen och förbättrade lättheten i steget. Efter det jobbade jag lite halter och ryggningar och att han skulle behålla formen trots att jag ber honom göra halt. Han brukar nämligen alltid streta upp med huvudet, trots att jag bara använder vikten.

När halterna fungerade hyfsat började jag tölta på volt, när han stretade gick jag ner i skritt och flyttade för skänkeln för att sätta igång i tölt igen. Han var lite seg och ville inte riktigt släppa, jobbade därför med kontraställningar i åttvolt och fick på så sätt bättre koll på ytterbogen och då kom formen mer stadigt också. Gick över till trav, åttvolter här med och han höll en stadig form. Började jobba lite tempoväxlingar efter fyrkantsspåret för att provocera lite. Vid tempoväxlingar brukar nämligen formen störas men idag satt den som en smäck och jag fick till några riktigt häftiga tempoväxlingar! Awesome!

Avslutade därpå och duschade av svettiga hästen innan han fick sin kraft för att gå ut på invänjningsbetet.. :) Riktigt nöjd


2011-06-12
19:24:05

Vindur

Vi anlände till Vindur redan fredag morgon, jag provade lite på banan, galoppfattningar, nertagningar och lite trav och tölt övergångar. Allting satt som en smäck och jag var inte ett dugg orolig. Morgonen därpå var det dags för uttagningarna. 1-5 går till A-final och 6-10 till B-final. I tölten gick det toppenbra, mycket över förväntningarna och vi kom på en tredjeplats med poängen 4.37 vilket ledde till en plats i A-finalen och det var högt över mina förväntningar.

Nästa uttagning var lätt fyrgång (V5) som är Funis starkaste gren. Tölten gick bättre än uttagningen men sedan red en tjej om mig precis innan det var dags att börja trava. När Funi blir stressad kan han absolut inte trava vilket jag ofta har märkt när vi rider ut med en annan häst som är lite tävlinginriktad. Detta leder till att vi blir nollade i traven då han inte hittar den alls. Skritten fick vi 5.5:or rakt igenom vilket är bra - Funi ligger med Kristin på 5.5-6.5 p i skritten men jag är jättenöjd med 5.5. Galoppen sen kollade jag ordentligt att det var rätt galopp och galopperade på. Men precis innan nersaktningen inser jag att det är fel galopp. Funi hade tagit i så mycket att jag inte såg att det var fel galopp. Detta leder till tre nya nollor i vårt protokoll. Med 6 nollor slutar poängen på 2.5p till slut i genomsnitt (4.5 tölt rakt igenom, 5.5 skritt rakt igenom) och hamnar på plats 10 av 10.

Att det gick så dåligt berodde fullständigt på mig, vid traven skulle jag ha saktat ner och fått honom att slappna av för att sedan göra en ny fattning, men det tänkte jag inte på då. Galoppen var rent slarv - jag trodde jag kollade ordentligt men uppenbarligen gjorde jag inte det. Alltså blev det A-final i tölt och B-final i fyrgång vilket var helt tvärtom för vad jag väntat mig.

Dagen därpå var det dags för finalerna. Evelina kvalade från B-final till A-final i tölten och fick högre poäng än mig vilket ledde till att jag hamnade på en 6e plats i tölten. I fyrgången tog jag nya tag, var nogrann vid fattningarna och drev som en tok. Det slutade i alla fall med att jag vann B-finalen med poängen 5.08!! Jag ville inte komma hem med två vita rosetter utan tog därför chansen att kvala upp till A-finalen och där fick vi poängen 4.96 och hamnade på en delad 5:e plats, alltså en grön rosett. Om jag hade hållt mina poäng 5.08 från B-finalen hade jag dessutom kommit på fjärde plats, 1 hundradel från trean som låg på 5.09 i A-finalen. Jag är riktigt nöjd över min och Funis prestationer och nu ser vi fram emot fler tävlingar och då ska jag inte slarva i uttagningarna.

Bättre sent än aldrig, eller hur?


2011-06-12
11:36:00

Göteborgs Basketbollfestival


I Så här rent var vårat hotellrum redan efter 3 vakna timmar på hotellrummet


II Amanda var för sjuk för att spela med sitt nya lag


III Välförtjänt glasspaus efter ca 4 hårda timmar i GTB city


IVAtt hugga av fiskarnas huvuden och sedan peta ut ögonen kan vara skrämmande


V Såhär kul kan man ha med en geleödla på ett hotellrum!

Bättre sent än aldrig, eller hur? Vindurreferatet kommer dessutom vilken dag som helst, Evelina har bilderna men hon skickar dem inte förän solen har gått ner i Gällivare, om ni vill att hon ska skynda sig kan ni ju alltid kommentrera lite på hennes blogg.. hehe :)


2011-06-09
16:39:20

Grässtråfestivalen

Grässtråfestivalen regerade som alltid! Och nu efter att jag samlat erfarenheter från andra skolor inser jag vilken grym skola NLV är när det kommer till estetiskt berättande så som musik & dans. De som spelade & sjöng och gick i fyran var lika duktiga som många nior jag har hört uppträda! Det säger någonting - och de äldre, jag säger wow! Jag är mycket glad att jag åkte dit igår, mycket trevligt att träffa alla gamla lärare och alla eleverna. Toppen!


2011-06-09
10:30:23

Sommar och Sol
Solen skiner så jag tror jag går ut och solar ett tag, ska försöka hinna med att redigera bilderna från göteborg och gårdagens äventyr ikväll eller imorgon - då kommer lite bildbomber! Tävlingsreferatet från Vindur är påväg också, det kommer a.s.a.p :) Håll ut!

2011-06-08
20:51:13

Dagens Ridning

Åkte ut med Sussie till stallet ikväll. Det var galet varmt trots att klockan var närmare sju när vi red ut, säkert 24-25 grader! Funi var som alltid mycket pigg av sällskapet men höll sig i skinnet påväg bort från stallet. Övade en del tempoväxlingar trav och töltade en del med fokus på takten, böjde och flyttade för skänkeln för att få med bakbenen bättre.

På vägen hem brast dock tålamodet för Funi då jag började med lite samling, halter och ryggningar för att få honom mer uppmärksam. Han tjorvade en del, och desto mer han tjorvade desto längre bort försvann Djarfur och hans tålamod sänktes ytterligare. Detta ledde till att jag fick ta väldigt mycket i honom för att få honom att lyssna, annars hade det burit iväg i en okontrollerad ökad tölt eller galopp tills vi kommit ikapp Djarfur och det ville jag inte. När vi skrittade stressade han och ville absolut inte länga stegen, det blev mycket trippandes och bara tjorv. Till slut fick jag honom att koncentrera sig på mig genom att variera med lite öppnor, skänkelvikningar för båda skänklarna och fick åtminstone en hyfsad avslutning. Men jag hade önskat att jag sluppit slita i honom för att få honom att lyssna. Detta beror antagligen på att jag är för okonsekvent med mina hjälper.

Svettiga kom vi alla fyra in till stallet till slut, svampade av honom lite snabbt innan han fick sitt kraft och jag släppte ut honom i hagen innan vi sopade och åkte hem igen, en snabbis - kort men intensivt.


2011-06-08
12:26:00

Last Request - Paolo Nutini

Såg på P.S I Love You med en vän igår och han tyckte det var lite orättvist att alla från Skottland är biff, men jag kan meddela att det är inte alla, såg att Paolo Nutini är från Skottland och han är inte vidare biff, men en röst värd att dö för - det har han verkligen! Lyssna på detta klipp och bli helt skör i kroppen du med, han är underbar (insåg precis att det är irländare som är biffar, och inte skottar. Men Paolo kan sjunga i alla fall)


2011-06-08
09:13:43

Grässtråfestivalen

Godmorgon vänner! Idag ska jag och Calle träffas vid vår gamla skola som har en avslutningskonsert vid namn Gräsståfestivalen. Vi brukade kalla den nya Woodstock då alla sitter på picknick filtar och äter matsäck - toppenmysigt! Förra året kom en tjej vid namn Elin upp på scenen som visade sig vara en riktig stjärna, så vi kan inte hålla oss från att åka och se när hon sjunger iår igen!  Tar med kameran så får vi se om man får några härliga elever på bild. Vad ska ni göra idag?


För två år sedan var den inomhus vilket inte alls gav samma känsla, på bilden är det Emilia och jag som framför The Ballad av Millencolin


2011-06-07
14:14:00

Pappershjärtan

Nu äntligen har äntligen min brors album släppts på spotify, jag tycker faktiskt ni kan offra ett par minuter av spotifys 10 gratistimmar :) Lyssna på Bodens nya album Pappershjärtan här


Boden sommaren 2010 på Musikens Makt i Luleå


2011-06-07
10:53:04

SOMMAR SOMMAR SOMMAR ♥

Nu när ni sitter i skolbänken och är toppenglada över att ni bara har 2, 3 eller 4 dagar kvar kan jag glädjas med att jag redan har sommarlov! För en vecka sedan satt jag i skolbänken, vi städade på onsdagen och sedan blev det långhelg. Så detta är min första sommarlovsdag! Helt awesome !! När får du sommarlov?2011-06-06
16:13:00

Du gamla du fria du smällfeta ko

Idag är det Sveriges nationaldag och vi alla är lediga trots att det är måndag! Jag ska äta middag hos kära Ellinor då min mamma och pappa inte kommer hem förän sent ikväll. Förut när vi bodde i huset hade vi alltid en liten kvartersfest den 6 juni, men nu bor vi inte kvar där längre så den traditionen är nästan som bortblåst, vilket är lite tråkigt. Jag gillar traditioner! Brukar ni göra någonting speciellt på nationaldagen?


Google is your best friend


2011-06-06
13:54:07

Present - Dagens Ridning

Jag vet inte om jag berättade att jag var på kalas förra måndagskvällen? Jag var i alla fall hos Ellinor som fyllde 17 och fikade tills jag nästan dog för att sedan fara och träna basket.. Ingen speciellt bra kombo kanske. ;) Elli fick i alla fall en långtur med mig i present som ägde rum idag! Hon på Gabriel och jag på Funi (såklart)

Igårkväll jobbade jag halva natten för att fixa lite fika som vi skulle ha med oss, bakade chocolate chip muffins med lite kladdkaks karaktär och både vita och mörka chokladbitar, det blev riktigt smarrigt kan jag inflika! Arvid hämtade mig och Elli strax efter nio imorse och vid tio satt vi på hästryggarna med fika i en ryggsäck och grimmor att binda fast hästarna med när vi väl hittat en bra plats att stanna på. Vi galopperade och skrittade om varannat upp för berget och till slut hittade vi en liten övergiven stuga som vi stannade till vid. Hästarna var uppbundna och vi satte oss ner för att fika. Det var en helt perfekt plats ända tills myggorna kom. De surrade och bet sig närmare och närmare så till slut bestämde vi oss för att avbryta vår fina picknick och hoppa upp på hästarna igen.

Hemåt gick om möligt fortare trots att vi galopperade nästan hela vägen dit och bara töltade hem (!?!?!?). Jag förstod ingenting. Väl hemma fick hästarna äta sitt kraft under tiden som jag och Elli tog oss ett välförtjänt fika i solskenet, ganska mysigt faktiskt! Inga bilder tog idag - orkade inte bära med mig min fina kamera, liten besvikelse faktiskt.. Menmen, jag får ta upp det nu snart igen!


2011-06-06
13:32:16

Känn Ingen Sorg För Mig Göteborg

Nu äntligen är jag hemma från Göteborg! Helgen har varit toppen, strålande sol och +25 grader vilket kanske gav en liten syn av brunt på min annars väldigt vita vinterkropp. Basketen var inte lika toppen, inställningen var kanske inte på topp och vilja slår klass. Vi kom till B-slutspel och åkte ut i semifinalen. Egentligen borde vi gått till A-final och åka ut i kvarten kanske om vi hade varit mer på topp. Men jag klagar inte.

Shoppingen i Göteborg var toppen, jag ska försöka göra Amanda till lags då hon önskade outfits och fotografera min finfina klänning och kjol som jag köpt, kanske även tröjan och shortsen också om du har tur. Liseberg var fullt av folk och långa köer, vi åkte balder som levererade som alltid. Atmorfear blev en stor besvikelse. Visserligen åkte man högre upp, såg längre och blev mer skärrad innan själva attraktionen pga miljön. Men själva fallet var precis som ett vanligt frittfall, vad spelar det för roll om man faller i 1.2 sekunder eller 1.6 sekunder? Bilder kommer sen, jag tror jag har fotat ungefär 18 bilder vilket var mer än förra året, fotade dock i RAW så jag måste vänta på bror min som har skivan till Lightroom. Bilder kommer alltså till veckan någon dag! :)


Här är i alla fall hela laget utanför Centralen i Stockholm i väntan på tåget mot Göteborg


2011-06-01
17:35:33

Göteborg Nästa

Nu åker jag till Göteborg med basketlaget! Vi kommer nog trilla in på liseberg, spela basket och dra en runda runt nordstan. Har ni hört om den nya fritt fall som numera finns på Liseberg? Det högsta fritt fall i hela Europa med höjden 146 m, den ska jag åka! Helt klart! Men, dags att packa ner de sista i väskan och sen bär det av - hör väl av mig på måndag om en rapport - om nu inte vi hittar internet på hotellet.. Kan hända.


Hela 9 bilder fotograferade jag i GTB förra året - ska försöka vara lite bättre iår