Adina Nyström

2010-09-28
16:36:16

Dålig Uppdatering
Nu är det så att vi skulle prova installera om datorn min med Windows 7, men det fungerade inte och nu måste vi leta reda på skivan innan jag kan använda den datorn. Skivan tror jag är i stugan så det lär bli dålig uppdatering i veckan. För hoppningsvis ses vi om en vecka och då ska jag ha massa bilder att visa er!

2010-09-27
10:24:11

Walking By Myself
Sovmorgon klagar man inte på! Har precis lagt in rubriken till min debattartikel och skickat den till läraren, direkt efter skolan ska jag och Elli ta bussen ut till stallet, äntligen ska jag få träffa Funi efter en veckas uppehåll nu när jag varit sjuk, dock får jag inte rida för mamma. Vi kommer väl arbeta med markarbete eller liknande. Nu ska jag jobba lite matte innan jag ska göra lunch och gå till skolan! Jag klagar inte på 40 minuters lektion.. heh


2010-09-26
16:30:50

Snurra Min Jord Igen

Igår var det dags för min överraskning som jag fick av Calle och Ellinor när jag fyllde år, jag skulle vara utanför Ellies hus 12:16, när jag öppnade dörren bemöttes jag av partytutor, jirlanger och balonger! Det blev ett stort festande men tårta, apelsindricka och kakor. Jag fick åka med ögonbindel i bilen som körde flera varv i rondellerna för att jag ej skulle känna igen mig, vi slutade tillslut en bowling hall och bowlade i en timma. Mycket skratt och en härlig dag! Bilderna kan väl få tala sitt också.


2010-09-22
21:43:54

Circle of Life
Idag var jag ledig. Jag och mamma har tagit ett par 5 minuters promenader som uppvärmning, annar har jag pluggat en del och sovit stor del av dagen. Imorgon ska jag prova skolan, kul att komma in och då, första dagen, genomgå ett glosprov och att dagen varar 8:15-15:30. Kul. Nu ska jag gå igenom glosorna en gång och sedan dra mig mot sängen.


2010-09-21
18:34:49

Sjukhusvistelse

Igårnatt mådde jag inte bra, jag spydde en gång varje timme mellan 01:30 och 07:00, dvs ungefär 7 gånger. På måndag morgon skulle jag fylla vattenflaskan och precis efter att jag fyllt den och ska dricka känner jag hur jag blir helt yr - ungefär som när man stressat sig upp ur sängen - men det resulterar i att jag svimmar av i några sekunder. När jag vaknar igen ska jag gå tillbaka men svimmar igen. Då kommer pappa och hjälper mig men jag klarar inte av att gå till sängen utan svimmar i sovrummet igen. Nästa gång klarar jag de sista 2 metrarna till sängen. Pappa ringer till vårdcentralen som ringer upp ungefär 2 timmar senare, då är klockan halv tio. Under tiden har vi hunnit äta en liten frukost och halvsovit. Vårdcentralen och pappa kommer överens om att ta en ambulans till sunderbyn är det bästa för att jag ej skulle klarat av att gå till bilen och sedan in på akuten själv.

Dagen bestod sedan av flera timmars kontroller, blodprov, väntan och EKG-test. Vid två trodde min läkare att jag skulle kunna åka hem, men då när jag skulle resa mig upp svimmade jag igen och därför bestämde han sig att jag skulle gå upp och vila på ett rum. Jag beställde massvis med filmer och sedan satte vi oss ner och såg på filmer hela kvällen. Maten var ingen höjdare, jag åt alldelens för lite och en av skötarna blev lite missnöjda, men hon sa ingenting. Av all personal drog nog Oscar det längsta strået, han var jättetrevlig och pratade med oss sjuklingar. Men alla som jobbade där var verkligen jättetrevliga, ett rent nöje!

Idag fick jag en barnportion till lunch (HAHA), specialbeställt sa Oscar. Antar att det var därför att jag inte åt upp maten dagen innan. Sedan fick jag gå längs korridoren en vända, musklerna har verkligen lagt av efter 32 timmars vila! Efter rundan på kanske 50 meter kändes det som efter en tuff basketträning, skakig i benen och allmänt slut. Lite finurligt faktiskt.
Nu får jag vänta med att träna och rida åtminstone till på måndag, tyvärr. "Aktiv vila" sa Hulda.


2010-09-19
16:57:04

Basketbollens Dagar
I helgen spelades BBD (Basketbollens Dagar) i Arcushallen och BKBV hade anmält ett U18 lag. Lördagsmatcherna var sega men till slut fick vi till bra bolltempo och lyckades vinna en match medans den andra förlorade vi med några poäng. Idag var det dags för den sista matchen, eftersom jag kände mig så risig igårkväll ville jag inte uppleva den känslan igen och valde att stå över dagens match och tagga för att vara frisk till veckan istället. Men laget spelade riktigt bra, bra energi och det slutade med att vi vann den matchen med 2 poäng! Riktigt kul var det att se vilket ledde till att jag ångrade att jag valt att stå över matchen, men samtidigt vet jag att jag gjorde rätt, men det är så kul att spela!


2010-09-19
16:50:21

Kukkola
Kukkola var härligt! Trots förkylning och gräns till feberfrossa njöt jag fullt ut. Jag och Erik busade på, fotograferade och självklart var det tid för gitarr och sång sedan mot kvällskvisten. Jag har saknat forsen, människorna och känslan av gården. Dock hade jag verkligen sett fram emot att sitta i grillstugan och halstra sikar som vi gjort alla andra åren men detta hann vi ej med, tyvärr. Men jag och Erik gjorde det goda av situationen, gubbarna bastade halva nätterna, vi sov i källaren i rangliga sängar och det var precis som det alltid varit, och jag älskar det!


2010-09-17
21:30:12

Kickapoo

Vet ni vad? Jag tycker det är jätteroligt att blogga igen! Särskillt nu när man ser att besökssiffrorna stiger i jämförelse med när man varit så inaktiv som jag varit sedan skolan började om. Men jag ska försöka hålla uppe aktiviteten, men jag vill ha bilder att visa också och mitt schema tillåter inte riktigt tid för fotografering. Men jag ska som sagt försöka! För jag vill det här. Nu ska jag se om kvällens Idol audition har kommit ut på tv4play.se för jag ska nämligen se det nu, hann inte med starten ikväll då vi var och grattade min kusins mamma. Brukar ni se på idol?

2010-09-17
17:18:28

Behind Blue Eyes

Kom precis hem från stallet, det skulle regna idag men det höll sig borta vilket gjorde både mig och Sylvia glad då hon skulle hålla lektion för mig. Enligt henne har Funi ej behövt jobba ordentligt på många många år så att få honom att släppa i munnen och jobba ordentligt med bakbenen som man vill kommer kräva en del jobb, men nu ska vi baske mig klara detta! Passet bestod av framdelsvändningar i skritt, han ville verkligen inte släppa i munnen eller jobba ordentligt med bakbenen, men när bakbenen kom släppte munnen vilket hände efter mycket bråk och hot till stegringar från Funi, han gillade inte att jag aldrig gav mig. Att verkligen jobba med en häst för att denne ska släppa i mun och jobba med bakben när den ej är van vid detta är någonting som verkligen är jobbigt! Men det är det som behövs för att han ska bli en trevlig ridhäst, så vi ska jobba oss dit, tillsammans med Sylvia.

Ikväll ska jag och mamma äta middag tillsammans, se Idol och sen en tidig kväll, jag ska nämligen spela basket imorgon klockan 8:00 och 10:00 och sedan bär det av till Kukkula för släktträff! Jag längtar, jag gillar min släkt!


2010-09-15
23:34:08

Lilla söta du

Här har ni två exempel på hur jag redigerar mina bilder. På varje bild jag jag autofixat contrasten och lager i photoshop. Sedan har jag även lekt lite med kurvorna för att finna en fin balans av färg och kontrast. Jag lägger sällan ner speciellt mycket tid på mina redigeringar utan jag föredrar relativt neutrala. Just dessa bilder på kattungarna fotograferades med autoinställningar vilket ledde till kontrastlösa bilder vilket krävde mer redigering än normalt. Vad tycker du om bilderna och redigeringen?

               Oredigerad                                                                      Kontrast, lager & kurvor inlagt


2010-09-15
15:29:06

Vem Kan Segla

Då vi fick en matteplanering idag som säger att man ska vara 7 sidor längre fram imorgon kan ni nog lista ut vad jag kommer jobba med hela kvällen. Förutom att jag ska träna basket, gratulera en stor Anton som fyller 8 eller 9 år och skriva en argumentation i svenska. Min kväll är som handen i hansken! Blev det verkligen rätt där...?
Här nedan ser ni en bild på Anton innan han och hans (och mina) andra kusiner skulle bada, Han var en sjökapten!


2010-09-14
15:07:37

Rulla Fram

Igår var ännu en av dessa stressdagar, hade träning direkt efter skolan och sedan bar det iväg till stallet. Red ut och jobbade på att han skulle vara mer aktiv med att flytta undan för skänkeln och även vänta på signal när vi ska trava, halt, galopp eller tölt. Funi blir nämligen lite stressad efter en galopp, då vill han bara galoppera ännu mer vilket leder till att få en lugn trav efter galoppen är lite kämpigt, jag vill inte säga omöjligt då det inte är omöjligt, det tar bara lite tid att lugna ner sig. T ex i givna galoppbackar kan han fatta galopp helt själv, jag hade tänkt galoppera där, men eftersom han fattade galopp själv så gör jag halt låter honom invänta min signal till trav och när han är lugn fattar vi galopp.
Det regnade även natten till måndag vilket ledde till att det låg en del vattenpölar på vägen också, jag tog tillfället i akt och det krävdes endast övertalning på en vattenpöl, vilket är ett STORT framsteg! Sen både travade och töltade han genom vattenpölar. Nästa sommar ska vi ge oss på att bada, någonting som inte alls är roligt enligt Funi. Men det ska gå.


2010-09-11
19:07:33

Skamligt Värre
Jag skäms över min bloggning. Men just nu händer ingenting speciellt intressant i mitt liv som enbart består av skola, träna, stallet sova, självklart äta däremellan också då men men.. Eller i och för sig, idag förlorade vi mot BG 2:orna med 90-20 p. Men vi hade inte förväntat oss någonting annat. Vad gör ni nu om dagarna?


2010-09-06
23:45:42

Dagens dag

Imorse åt jag och 10 personer från min klass lunch på MAX då vi började 12:15 och bestämde oss för att äta tillsammans före. Det var trevlans och jag åt ett supreme mål med en dip till. Kan faktiskt säga att jag egentligen inte var så sugen på ett mål på morgonen men det var ändå trevligt att träffa alla efter helgens uppehåll. På skolan hade vi historia och matte innan vi slutade för dagen. Normalt brukar vi ha NK senare på eftermiddagen och Frilufts på morgonen, men idag hade vi inte det då våra lärare är i Kebne med 3:orna och vi har instuderingstid för allting som vi missade förra veckan. Det betyder att vi har instuderingstid på onsdagmorgon också då vi inte har någon frilufts lektion då heller.

När skolan var slut for jag hem och lagade mat, slängde i mig maten och sedan bar det iväg på träning. Det var härligt att springa av sig benen kan jag då säga, även nu om man kände sig som en vilsen höna på basketplanen och tappade många bollar så var det ändå trevligt att studsa en boll, det var ett tag sedan. När träningen var över cyklade jag hem och duschade innan det bar iväg till stallet. Jag red ut med Funi och vi övade att stanna med hjälp av vikten, han skötte sig bra men jag pratade med Sylvia och fick reda på att jag gjorde lite fel åså. Men det blir bara att ända på det nästa gång. Jag tränade på att stanna med långa tyglar, och då lyssnar han jättebra för att han inte behöver använda bakbenen för att stanna som han behöver när man har korta tyglar, men det är bara att korta tyglar och aktivera de små där bak till nästa gång.

Funi kliar Ymir

Nu ska jag sova, skönt efter en fullsmäckad dag.


2010-09-05
11:39:57

I Rymden Finns Inga Känslor
Igårkväll var jag och Flisan på bio. Vi såg filmen "I Rymden Finns Inga Känslor". Jag hade höga förväntningar på filmen på grund av den extremt söta trailern (som du kan se HÄR), men tyvärr levde inte filmen upp till de förväntningarna. Filmen var visserligen jättesöt, men långt ifrån lika söt som jag förväntat mig. Den var lite annorlunda men vi fick några skrattstunder.

Filmens betyg får nog bli 2 av 5 möjliga då för att den inte klistrade fast en i stolen, varken gav hysteriska skrattattacker eller gråtattacker, mina ögon förblev torra, man kände sig aldrig riktigt fast i storyn eller så som man vill att det ska kännas när man är på bio. Självklart tyckte jag att Simon var jättesöt och att Sam var jättesnäll. Men det räckte inte. Inte den här gången. Men bara för att jag gav låga betyg betyder det inte att du inte kommer tycka den är bra. Den var söt och jag vill inte ta ifrån er chansen att lära känna söta Simon och omtänksamme Sam.

2010-09-05
00:16:27

ABISKO

17:34 stannade tåget på stationen och 21 trötta 16 åringar klev ut. Doften av svett gick inte omärkt förbi då ingen av dessa duschat på dessa fyra dagar, vi hade knappt bytt ett klädesplagg och hårtofsarna var fulla av hårfett. Ingen vacker syn alltid alltså. Men lyckliga var vi! Vi har vandrat ca 3,5 mil skulle jag tro, bra tempo vandrat i snö, dagg, regn sol och genom blöta jockar. Maten har varit gudomlig, min grupp var grym (!!) på att laga mat. Tur att några hade med sig kameror så ni får se vilka vackra vyer vi vandrat genom. Om vi ska på dagsturer någon gång i framtiden ska kameran lätt med, men jag orkar inte bära den om jag ska gå 3.5 mil med den runt halsen.


2010-09-01
05:53:03

Nu sitter jag på tåget påväg till abisko ...

Nu sitter jag på tåget påväg till abisko med min klass. Tåget skulle åkt för 15 minuter sedan men tåg är alltid sena. Vi lär vara framme vid tio ungefär och kommer hem på lördag vid 17:30, vi ses då