Adina Nyström

2011-02-24
21:42:50

Avsked
Hektisk dag idag, men nu har jag förberett färdigt inför resan imorgon. Förvänta er ingen bloggning på ungefär 9 dagar. Ha ett super sportlov alla Luleåbor och ni andra får prydligt sitta i skolbänkarna. Vi hörs på ett tag!

2011-02-24
12:44:55

Don't Look Back In Anger

2011-02-23
21:30:24

Besök hos Funi
Idag fick jag äntligen åka ut till mitt hjärta! Jag övningskörde till träsket och pappa väntade i bilen, därav blev det bara en snabbis. Hämtade in min lurvboll från hagen. Han var väl lite mer mysig än vanligt, normalt vill han inte bry sig om mig speciellt mycket, men när jag klev in i hagen kom öronen fram och han följde villigt med in till stallet. Borstade och provade att stretcha hans rygg så som jag sett HÄR, han gjorde precis som han skulle - inte lika mycket som Carros häst, men synligt! Jag saknar honom redan.. ♥
Gammal bild på lille Funi, april 2009

2011-02-23
18:31:00

I Still Haven't Found What I'm Looking For

Det var egentligen meningen att ni skulle få en videovisning på hur man gör när man använder lagermask nu, laddade hem en 30 dagars version igårkväll som jag genast hade tänkt börja använda men tyvärr får jag inte till ljudet och hinner inte sitta varken ikväll eller imorgon och jobba med videon så det får bli när jag kommer hem från Josse. Ska låna en mic av pappa så jag kan spela in så ska ni få några olika videos, ni kan väl kommentera vad ni vill ha visat så ska jag försöka binda ihop det till några filmer?
Saker jag tänkt ta upp är: Användning av lagermask, lägga på skärpa, hur man använder kloningsverktygen och visa en vanlig "adina-redigering". Vad mer vill ni se?

Josse när hela familjen var på äventyr i USA, julen 2008

2011-02-23
14:34:44

Vårt Skräckbehov
Hej kära läsare! Nu är det så att jag ska skriva en text om skräck. Jag är själv ingen skräckfantast utan vill gärna ha er hjälp till att få fram bra orsaker till varför man vill bli skrämd. Det är bara en del i allting som texten ska handla om, och man ska samla ihop fakta. Jag ser inte detta som fusk av något slag då jag vill ha in åsikter om varför du (inte) gillar att bli skrämd som jag sedan kan ha som bakgrund till min text. Jag måste skriva den imorgon - så om ni nu vill bistå med någon form av åsikt får ni gärna göra det så fort som möjligt.
Så, kommentera varför du gillar / inte gillar att bli skrämd, och varför du då ser på det? Vårt behov av skräck helt enkelt. :) Tack på förhand!
Den enda filmen jag sett är just The Omen, den är bra, jag gillar skräck men jag ser aldrig på det.

2011-02-23
14:14:18

Mål Med Funi

När man är medryttare på en häst och har mål gäller det att alla som rider den har samma mål. Det går alltså inte om en jobbar klassisk ridning 2 dagar i veckan och den andra western 2 dagar och säger att allting som den ena lärde ut de två tidigare passen är fel, då krockar det i hästens hjärna. Jag och Kristin har nämnt våra mål med Funi och hur vi ska uppnå dem för att vi ska sikta mot samma mål och bli mer samspelta.

Vi har tre grundmål med honom och de är att han ska vara lätt i handen, bli lättare att samla och trampa under sig med bakbenen och att han ska bli mer lyhörd. När alla dessa kriterierna är uppfyllda kommer han automatiskt få bättre takt i tölten, länga travstegen och mer luftiga framben då musklerna som byggs upp genom lösgörande övningar och de som behövs för samling kommer ge vad vi är ute efter - luft, sväv och takt.

Vi ska nå dessa mål genom att jobba mycket kort tölt och även jobba med ökningar utan att han tappar takten, samma sak i trav. Vi måste jobba mycket på volt och många olika lösgörande övningar och bli mer stadiga på handen, låta Funi finna tryggheten hos oss och inte jaga honom för att han sedan ska honom komma till oss. Till våran hjälp kommer vi rida för Sylvia och även Atli när han kommer på besök, Kristin ska försöka rida några lektioner också och på så sätt blir Sylvia våran länk som kan få oss ännu mer samspelta då tiden inte finns att se på när den andra rider varje vecka. Vi för riddagbok - men man kan inte alltid få ut allting till fullo genom det. Om vi håller denna planen kommer han bli mycket bättre, en stor skillnad har skett under hösten när jag ridit för Sylvia lite då och då och det är bara att fortsätta.

Sedan har jag några egna mål så som att Funi ska lita på mig som person mer, att han ska bli mer tillgiven och försöka bevisa Kristin att Funi faktiskt kan bli den hästen som kommer galopperandes mot en i hagen - han behöver bara massvis med tid. Funi är en häst som inte kommer springandes just nu, men jag tror man kan vinna hans hjärta med massvis av kärlek!


2011-02-22
16:04:00

Hit Me Baby One More Time

Såhär går det när man spelar basket ibland (t ex på måndagskvällar). Min högra (vänstra på bilden) tumme är uppsvälld och jag tror inte jag skulle klara av att mosa en mygga med den. Andra saker som är svåra när man har en inaktiv tumme:

Äta med korrekt bordskick, kniven i höger och gaffeln i vänster
Dricka vatten med höger hand
Dra upp byxorna när man varit på toa
Ändra inställningar på kameran vid fotografering för bloggen
Bråka med bror när han är hemma och är bråkig
Bära matbrickan på skolan med en hand
och många många fler saker (som ni ser gillar jag mat)

Som ni kanske märker är inte mitt liv speciellt lätt nu, men jag får väl hoppas att mina vänner inte är allt för taskiga (; Föresten lär det inte bli någon stalltripp idag heller, men imorgon ska vi mest troligt ut!


2011-02-22
13:26:00

För Mycket/Lite Redigering?

Vad man allt för ofta ser är bilder som är för lite eller för mycket redigerade. Det kan vara att man gett bilden för mycket ljus, för mycket kontrast eller lagt på alldelens för mycket skärpa. På den övre bilden känns allting så galet matt och tråkigt, den nedre har mer liv och hästen känns skarp och fin, men frågan är - är det för mycket skärpa? Enligt mig är det på tok för mycket skärpa, allting ser rörigt ut och hästen känns nästan onaturlig. Om jag hade använt lagermask och enbart lagt på skärpan på hästen hade det blivit bättre, men jag skulle fortfarande tycka att det är lite för mycket skärpa. Kontrasten är något överdriven även den.

På den sista bilden här nere har jag använt lagermask för att enbart placera skärpan på hästen, bakgrunden är fortfarande lagom skarp och det är inte lika mycket kontrast. Skärpan som jag la på är också i en mycket svagare grad.
Vad tycker du i allmänhet om mina redigeringar? För mycket, för lite eller lagom? Och vill ni att jag ska visa hur jag använder lagermasken för att placera skärpan på en viss plats?


2011-02-21
19:53:00

I ♥ U
Jag saknar min bejbis. Måste åka och hälsa på någon dag nu när det inte blev i helgen.. Kanske imorgon..? Valde en bild när han är ful av avsikt - för han är söt ändå!

2011-02-21
17:33:00

Hope There's Someone II

2011-02-21
14:57:00

Prestationer hit och dit

Jag tycker vår värld är alldelens för inriktad på prestationer, vi bryr oss inte lika mycket om hur våra nära mår längre. Alla ska prestera, MVG i alla ämnen, vara bäst i sporten man håller på med och bli läkare eller advokat. Självklart hade det varit toppen om alla hade de kunskaperna att prestera så bra - men det skulle inte hålla. När man möter en kompis på stan efter att man inte träffats på en tid (månader eller år) frågar man oftast "Vad gör du nu för tiden?" och kompisen svarar "Jag läser till *** på den högskolan" - "SHIT VAD DUKTIG DU ÄR" säger man då oftast och fortsätter med "Hur går det då?" istället för att fråga "Åh vad roligt, trivs du där?"

Om kompisen däremot hade sagt att den bara tog det lugnt och satt vid datorn hela dagarna hade man kanske inte uppskattat personen lika mycket, man hade kanske tänkt "Oj.. Du kanske borde satsat mer på lektionerna i skolan" och sagt någonting mer som "jaha okej, vad har du för framtidsplaner då?" när den kompisen säkert behövde lite hjälp på traven att komma in på rätt väg istället. Vad gör att våran värld är så grymt prestationsinriktad? Varför kan vi inte bara berätta hur fina personerna är och vilka underbara kompisar dem är? Allting handlar inte om prestationer.

När jag var liten och sov över hos min faster i Stockholm handlade det aldrig om man var duktig, vad man gör eller så. Det handlade om kärlek! Varje dag fick man höra minst 3-5 gånger att hon älskade en och innan man somnade sa hon alltid detta "Adina, Har jag sagt att jag älskar dig idag?" Även fast hon sagt det flera gånger sa jag alltid nej, med ett leende på läpparna - bara för att jag ville höra det en gång till och då sa hon "Adina - Jag älskar dig!"

Tänk efter, vad är viktigast? Att folk gillar dig för det du gör eller för den du är?


2011-02-20
11:45:08

SOMMARVÄDER

Just nu ser jag hur hela facebook fylls av sommarkänslor, det är -10 grader ute och åtminstone jag överväger att gå i shorts till matchen. Okej kanske inte - men det är galet varmt! Från att det har varit -27 grader i nästan 10 dagar och nu -10 är en stor skillnad, nu ska jag städa toaletten och sedan börja vandra mot matchen - med täckbyxor.
HA DE BRA I SOMMARVÄRMEN


2011-02-20
10:39:00

Ispromenad
Igår tog jag en härlig ispromenad med Sanna i vårvädret. Bara -15 grader! :)

2011-02-19
22:04:53

Månadens Ekipage

Jag är med och tävlar om att bli Månadens Ekipage hos Emblems, anmäl dig du med!


2011-02-19
17:00:43

Ridövning - Klockan

Klockan är en lösgörande övning som går ut på att man ska flytta hästen som om den var en visare på en klocka. Hästens huvud ska alltså vara mot mitten av klockan och kroppen rak som en visare. Det är en lösgörande övning som är krävande för hästen som kan försöka komma undan genom att fuska på följande sätt: gå framåt/backa istället för sidledes, eller inte jobba ordentligt med bakbenen vilket leder till att visaren inte blir rak.

Ett tips när man ska jobba klockan eller andra lösgörande övningar på volt är att rita upp en cirkel på planen av t ex spån eller annat material som man kan träna på att ha fram eller bakben på. Det är ett bra sätt att lära sig hålla sig på volten som man ska ligga på istället för att svaja in och ut för mycket och även att veta just vars hästens ben är. Klockan kan även göras som en bakdelsvändning - att svansen är inne i klockan och huvudet vid kanten. Desto mindre volt - desto jobbigare blir övningen då hästen måste jobba mer med bakbenen. Om volten är större behöver mindre sidförflyttningar göras för att hålla visaren rak - då hamnar mer fokus på att hålla volten lika stor.


2011-02-19
12:55:07

Nedräkning

Om ganska exakt 7 dagar sitter jag i Jossans bil, tänk vad tiden går.. Nu sitter jag här och försöker plocka ihop bilder som berättar vem min familj är och vad vi gör för att visa familjen som Jossan bor hos. Har plockat ihop bilder från stugan, katten, Funi och familjeträffar. Får se om jag kommer på någonting mer.. Sedan måste jag snart börja planera vad jag ska ha med för kläder, skriva klart svenska uppsatsen och sedan är jag redo för att åka! :) Tänk.. Bara sju dagar kvar.. ♥


2011-02-18
16:55:21

VFT - Vote For Timothy

Nu är det snart dags för All Star match i basketligan och svenska folket har fått chansen att rösta fram vilka som ska till matchen och nu vilka som är starting five - Se på filmerna och gör rätt val efteråt!


2011-02-18
08:39:51

Ropa Inte Hej Förän Du Är Över Bäcken
Igår före träningen nämnde jag för Izze att jag var frisk fortfarande och inte blivit sjuk sedan jag blev frisk i januari - när jag kom hem spydde jag och har inte fått speciellt mycket sömn inatt. Ursh. Ville bara meddela det och nu ska jag återgå till att se mysiga barnfilmer :)

2011-02-16
18:21:11

Redigering

Detta har jag gjort
Klonat bort pirran i bakgrunden och andra störande föremål
Ändrat lite i curves (kontrast & ljus)
Vinjetterat


2011-02-16
14:29:00

Tvångstankar

Tvångstankar.. Vad är det egentligen? Ordet tvångstanke låter grymt hemskt och otrevligt. Vad många inte riktigt vet är att väldigt många i vår omgivning har / har haft tvångstankar. Som liten hade jag tvångstankar så som många andra små barn. Några regler jag hade var att jag inte fick gå på fogarna på golvet, att jag inte fick röra barken utan enbart gå på stenar och rötter när jag gick genom skogen till skolan. En väg som tog 5 minuter för min bror tog ungefär 27 minuter för mig. Detta för att jag fastnade kolla på en myra eller helt enkelt inte fick kliva på barken och att det tog lite tid för mig att komma förbi olika kluriga partier.

Omröstningen Har du haft tvångstankar? är en tjänst från fnul.se där du enkelt kan skapa en egen folkomröstning!

Kommentera gärna om vad för tvångstankar du haft/har :)


2011-02-15
17:40:00

Klara & Felix

2011-02-15
14:07:00

Kallt Kallt Kallt

Nu har det verkligen varit kallt senaste dagarna - och så ser det ut att förbli. Jag kollade på Klart.se över Luleå och det visade inte speciellt bra nyheter. -24 till -30 grader under hela denna veckan, först nästa onsdag (!) skulle temperaturerna stiga till -6 för att sedan sjunka till -24 den 25 feb igen. Nä, jag tror allt att jag och Kristin gjorde rätt i att låta Funi vila just denna vecka. Nästa vecka ska jag dock försöka ta mig ut och skritta lite åtminstone så han inte stelnar ihop fullständigt - ska bli skönt att få rida igen! Om jag har en ledig kväll ska jag nog försöka åka ut bara för att mysa också. I stallet brukar tyvärr det alltid vara ungefär 2-6 grader kallare än i självaste Luleå dvs om det är 22 i Luleå kan det vara upp till -28 i stallet = inte ridvänligt.


2011-02-14
16:37:00

Alla ♥ Dag
Idag är det alla hjärtans dag - vem har fått ditt hjärta?

2011-02-14
14:27:00

Har du ett Virusskydd Installerat?
Sitter och kikar runt lite på internet efter virusskydd, mitt tog nämligen slut igår och jag känner redan hur seg min dator blivit - helt sjukt! Det tråkiga är att 1 år kostar ungefär 800 kr om man ska köpa Norton Antivirus vilket är en del, men samtidigt kanske det är värt det? Ska kolla med pappa och mamma när de kommer hem, dock lär det bli ett nej, virusskydd till en gammal dator kanske inte är vad man lägger krut på. Använder du virusskydd på din dator?

2011-02-13
18:58:00

Hope There's Someone

2011-02-13
15:22:58

Hallongrottor

Kusinvitamin är på besök och vi har precis bakat hallongrottor - GOTT OCH ENKELT!

Recept
125 gram kylskåpskallt smör
3/4 dl socker
2 dl vetemjöl
½ dl potatismjöl
½ tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
Rör ihop socker + sockerbits stora bitar smör till en luftig deg (matberedare är väldigt enkelt). Blanda sedan in mjöl + vaniljsocker + bakpulver till en deg. Rulla till små bollar och lägg i en form - tryck en grop i mitten som du lägger hallonsylt i (eller drottning som vi gjorde). Grädda 10-12 minuter i mitten av ugnen på 200 grader. Tar ca 30 minuter att göra :)


2011-02-13
10:31:00

Luleå är Vackert

2011-02-12
21:04:00

Don't Try This At Home

2011-02-12
19:46:00

Alla Kan Inte Ha Koll
Arvid ligger i soffan, jag sitter bakom i en av våra fåtöljer och läser bloggar.
"Åså ligger hon bara där" säger Arvid och syftar på Kajsa
Jag ser mig omkring och frågar sedan "Vars?"
Arvid kollar konstigt på mig när jag sedan inser att min mage är ovanligt varm av en anledning - Katten ligger där

2011-02-12
17:49:00

Gårdagen

Förlåt för hemskt dålig uppdatering denna vecka, två inlägg är inte att sätta i granen precis. Men veckan har varit hektisk - två prov på torsdag, matte och engelska, och sedan har jag varit ensam hemma vilket leder till att tvätt, mat och städning måste göras av mig då jag inte har några föräldrar hemma som hjälper till. Det är alltså min ursäkt för att jag varit hemskt dålig på att blogga i veckan.

Igår var jag i Kåbdalis och åkte slalom med klassen hela dagen - riktigt härligt. Ungefär -10 grader och halvsoligt, dessutom börjar jag få koll på skidorna och klarar av att få skär på hela skidorna utan att sladda så att det flyger upp massvis med snö bakom ryggen! Tummen upp för det! Fredrik höll lite skidskola för att alla ska förbättras som skidåkare och jag vill påstå att alla har utvecklats sedan vi började frilufts i höstas. På kvällen gick jag, Lisen och farmor ut och åt god mat hos Manuel för att sedan sitta och se på Let's Dance hos farmor tills hon somnade. Verkligen jätteroligt att farmor var så pigg och lugn vilket jag mycket sällan upplever henne som, det var härligt :)


2011-02-08
15:19:00

Lasttips Ponnyakuten
Många människor har problem med lastningen. Om en viktig del som lastning är inte fungerar kan det ge stora problem i hästvardagen. I just Ponnyakuten gav Tobbe en av deltagarna några grundläggande tips om just lastning, att ta ett steg i taget, lugnt och sansat och sedan berömma för varje rätt steg som hästen gör. Man ska inte kräva att hästen går in hela vägen första gången utan gå upp 3-5 steg och sedan gå bort från rampen för att du säger det - inte för att hästen säger "nu vill inte jag vara kvar här". Jag tyckte det var bra tips, läste dock att en del tycker att det är fel att de tar upp exakt samma problem som var med förra året. Enligt mig är det bra - då många har problem med just lastning och de som sökte i år har säkerligen sett fjolårets säsong och sett samma tips men av ett eller annat själ inte fått det att fungera eller inte ens provat. Tobbes två viktigaste tips är alltså:
1. Ta ett steg i taget - GE MYCKET BERÖM
2. Du ska backa innan hästen hinner bestämma sig för att inte göra som du vill.
Du kan själv se inslaget här (ungefär minut 17)

2011-02-07
21:09:48

Vintervila
Nu ska Funi få sin vintervila som kommer pågå fram tills jag kommer hem från USA den 6e mars. Nu får vi hoppas att han håller hullet som han byggt på nu under vintern med den fria tillgången av hö. Sylvia är hemma och jag tror balarna åker ut från hagarna vilken dag som helst och hästarna återgår till att få hö 3 gånger om dagen.
När jag och Kristin är hemma igen efter sportlovet kör vi på för fullt, lektioner för Sylvia, uthållighet och mjukgörande i mångfald för att vara redo inför sommarens tävlingar!
Detta kommer leda till mindre hästbloggning och kanske mer vardag, bilder och sport inlägg. Kommer det göra någonting? Om du inte gillar detta vill jag meddela att jag kör igång med hästbloggningen i mars igen.


2011-02-04
15:45:46

Fredag Igen
Måndagar går otroligt segt, men nu är redan veckan slut. Shit! Och nu är det helt enkelt bara 3 veckor kvar tills det är sportlov. Tiden går fort! Galet fort. Sitter i lägenheten och ikväll kommer Elli, Calle, Sanna och Elin förbi och ska vi ska äta god mat! (förhoppningsvis) Ska se om vi drar oss till hemmakväll och hyr någon flashig film eller så, detta blir bra!

2011-02-03
19:43:00

Sanna och Ceasar II

2011-02-02
19:38:21

Islandshästens Gångarter

Här ovan ser ni tre av islandshästens fem gångarten. Gångarten som visas står angivet på bilden. Traven antar jag att ni känner igen - där arbetar hästens diagonala ben samtidigt, i detta fall kan ni se att höger fram och vänster bak är i luften under tiden som vänster fram och höger bak står på marken.

Tölten är en speciell gångart för Islandshästen där höger fram + bak jobbar samtidigt. Tölten är en fyrtakt och höger bak skall ställas ner före höger fram. När höger bak ställs ner ska höger fram vara i det högsta läget om gångarten har bra takt. På bilden på Sylvia och Demantur ser ni att hans vänster framhov är högt upp och bakhoven är previs påväg att ställas ner. Det är alltså bra takt (nu om det är helt ren kan jag inte avgöra då jag inte vet vars Demanturs högsta punkt är).

Flygande pass är islandshästens femte gångart. här skall höger bak + fram läggas ner samtidigt och sedan kommer hästen sväva i luften vilket ni ser på bilden. Sedan ställs nästa bensida ner. Detta är en mycket snabb gångart som kan vara snabbare än galoppen. Man kan tävla i stilpass och speedpass, passen kan även visas i femgång då man ska visa upp alla fem gångarterna (skritt, tölt, trav, galopp och pass)

Bilden på den flygande passen är lånad härifrån, restrerande är fotograferde av mig - Adina Nyström.

2011-02-01
20:43:14

Dagens Ridning

Julia från min klass följde med och red Eydir idag. Julia red mycket förut men slutade för ungefär 2 år sedan. Solen sken och det var ungefär -4 grader ute - PERFEKT! Vi började med att skritta igång en bit innan jag gav henne en snabb genomgång i hur man töltar och sedan satte vi igång. Precis som många ryttare som rider vanliga hästar hade Julia svårt att få Eydir att tölta med takt, nu är absolut inte Eydir den lättaste hästen att få i ren tölt då han är mycket stel. Traven satt däremot klockrent

Funi var till en början lite bångstyrig, ville inte sänka sig eller arbeta korrekt. Men när han väl blev varm i kläderna kom formen automatiskt och bakbenen kom igång. Traven var helt underbar och han var mycket uppmärksam på mina hjälper i tölten. Dock påpekade Julia att han gapar mycket - detta pga att han inte riktigt vill stanna när jag vill stanna vilket leder till att jag tar hårdare och hårdare i tyglarna när jag inte får en reaktion. Detta är verkligen någonting jag vill få bort - jag vill inte behöva ta i med hela min kropp för att få honom att stanna - men det viktigaste är att berömma när han gör rätt. När han stannar att han får en belöning för att sedan vilja stanna fortare utan att jag ska behöva ta i för kung och fosterland när han ska stanna.

Det uppstod ett litet problem idag, barnen som bor i byn vars Funi står åker buss från skolan. När vi red tillbaka till stallet kom bussen i full fart och jag red på halvlånga tyglar. Om bussen saktar ner är det inga problem, om jag kortar tyglarna blir Funi mer stressad eftersom jag då gör honom mer uppmärksam. Därför red jag på halvlånga tyglar för att han skulle slappna av och känna sig tryggare. Men när bussen for förbi i full fart är det självklart att Funi blir skrämd. Han vänder och springer in i Eydir som går bakom oss. Sedan lugnar de ner sig - det positiva med att bussen körde fort var att den var borta i samma sekund som den paserade vilket ledde till att hästarna lugnade ner sig och vi fortsatte skritta hemåt på halvlånga tyglar.

Men jag blir galen på denna busschaufför - man kör inte hur fort som helst förbi en häst! Det hade bannemig kunnat sluta riktigt illa om det varit en mer sprättig häst än Funi och Eydir som bussen körde förbi.

Trots allt är jag mycket nöjd med dagens ridpass. Funi arbetade mycket bra i både trav och tölt, galoppen är svår att få formen när vi rider ut, har inte riktigt börja jobba på det än men det kommer kanske gå snart. Han hade bra energi och humöret var på topp för oss båda. Härligt!


2011-02-01
12:49:00

Vintervila

Nu är vi inne på sluttampen innan Funi ska få sin vintervila, det är nämligen sista veckan nu och sedan ska han vila tills jag kommer hem från USA - efter sportlovet alltså. Jag kommer säkerligen på världens ridabstinens men som tur var har jag både Eydir och Gabriel till hands om jag inte kommer kunna hålla mig. Ska försöka lägga ner massvis med tid på återuppbyggnad av kondition och muskler efter min egna 105dagars sjukdom i höstas och såklart ska skolan ha största fokus. Häst och ridinlägg kommer därav mest troligt vara ganska sällsynta under denna månad - om jag nu klarar mig från stallet det vill säga. Kommer nog ändå vara förbi någon gång då och då.

Efter sportlovet kör vi igång på riktigt, hårdträning för Sylvia som kommer hem på fredag för att vara i toppform inför vårens tävlingar. Det ska verkligen bli spännande att se hur det kommer gå! Ska försöka få med någon att filma när jag rider för Sylvia också, för att själv kunna få en bild till känslan när det går bra respektive mindre bra. Åh vad jag taggar nu!