Adina Nyström

2011-04-30
15:44:14

Valborg

Jag ska möta Olivia och Amanda utanför smedjan på ungefär 15 minuter, vi ska cykla tillsammans till Calle för att göra middag och ha det trevligt! Vad hittar du på ikväll?


2011-04-30
12:34:29

Anna och Lousiana del II

2011-04-30
00:34:00

Dagens Ridning

Vid tre åkte jag och mor ut till Funi idag. Hade med mig hästgodis och glansspray som jag köpte i måndags för att kunna fixa honom extra fin. När jag kom ut till hagen låg han och sov, gav honom en godis innan vi gick in i stallet. Borstade länge, tog bort päls och borstade bort massvis med damm. Kristin har bytt ut schabraket mot en vojlock och tagit bort sadelmudden, så sadeln kändes jättehård när jag väl satte mig på den.

Funi var lite småtrött när vi började, antar att han hade lite träningsvärk efter Kristins backträning igår. Skrittade igång länge innan jag sedan travade igång lång och låg i mellantempo. Lät honom skritta lite innan jag sedan började flytta i öppna i skritt och övergick sedan till tölt - fortfarande i öppna. Försökte få honom att trampa under sig ordentligt genom att byta sida ofta och få honom att vara uppmärksam på mina hjälper. Travade lite, innan jag fattade galopp i en uppförsbacke. Gjorde några försök till tempoväxlingar för att sedan bryta ner till trav och travade upp efter en skogsstig i skogen. Gick i cerpentiner över några stockar för att få honom att mjukna lite för att sedan vända hem.

Töltade på i öppna, gick över till trav och sedan tölt i öppna igen. Skrittade några steg innan jag red in på en sandstig. Fattade galopp och övade tempoväxlingar, fick vara lite hård i början för att han skulle lyssna men mot slutet behövde jag bara ta lite i tyglarna och luta mig lite bakåt för att han skulle sakta ner och sedan luta mig fram och driva lite för att få en ordentlig framåtbjudning, kul! Vände och red sandstäckan en gång till men halvvägs var han så duktig att jag vände tillbaka till vägen och travade hemåt istället. Åh så roligt det är när han lyssnar så bra men behåller framåtbjudningen!

När vi kom in var han svettig så jag svampade av honom och lät honom sedan äta sitt kraft. Hö hade jag inte tid att låta honom äta, men han fick i sig några tuggor grönt gräs. Det är lika bra att börja vänja in honom nu redan. Jag har en överraskning för er sen!


Nyvaken Funi, slickar sig om munnen efter att han fått en godis.. thih


2011-04-29
14:46:13

Vår Snart Kanske ...?

Utanför mitt fönster har det varje morgon sedan kanske början på februari suttit minst 2 personer som pimplat. Men nu kan man då verkligen tänka att isen sjunger sin sista refräng! Igår satt dem där, idag gick en gubbe ut och kollade på isen men vände sedan in mot fastlandet igen. Förra året slutade de pimpla på en tisdag och på torsdagen var isen borta. Alltså - den kommer inte vara kvar länge nu.. Om de har rätt igen dvs

Nu ska jag snart åka ut till Funi, Kristin klättrade med honom igår så han kanske har lite träningsvärk idag. Får väl se hur mycket krav det blir då, men jag ska försöka hålla lite högre tempo åtminstone så vi bygger lite kondition!


2011-04-28
08:03:00

Fullt upp


Dagens Agenda
8.15-15.00(15.30) Skola
15.30-18.30 Sång
19.30-21.00 Träning

Som ni kanske ser här ovan blir denna torsdag mycket stressig, jag orkade inte förbereda några inlägg inför idag och så ser läget ut just nu. Hoppas ni förlåter mig, ska försöka förbättra mig imorgon som ioförsig också kommer vara ganska fullspräckad. Ska rida direkt efter skolan, är väl hemma vid 18-19 tiden någon gång då också


2011-04-27
12:23:00

Life Looks Better In Spring del II

2011-04-26
19:59:46

Evelina, Frosti och Thytur

Här kommer det första smakprovet från en av våra fotograferingar som vi hade i Gällivare, lite snabbt och enkelt men med bra resultat! De är så fina, alla tre! ♥ ♥


2011-04-26
16:54:37

Allt Är Ätbart

Fick precis detta utsökta mejl av min far, ett mejl med bilder på massvis med tårtor gjorda av Zhanna Zubova från St. Petersburg. Alla är alltså fullt ätbara tårtor, vilka konstverk! De är nästan för fina för att ätas upp..


2011-04-25
20:12:06

NY BLOGGDESIGN

Nu äntligen blir det lite förnyat på bloggen, alla bilderna på mig och Funi är fotograferade av Anna W och hon har därför fått en länkning bland mina länkar längst ner. Det kommer säkert en ny sen när det är lite grönare ute - men tills vidare får vi nöja oss med denna. Jag är nöjd trots allt!


2011-04-25
16:26:20

Dagens Ridning

Idag när jag kom ut till stallet stod redan Sussi och Madde i stallgången med deras hästar. Maddes nya häst Penni kom i torsdags och idag var det dags för premiärritten. Borstade igenom Funi ordentligt och nu börjar det ta slut vinterpäls, om än att det fortfarande finns massvis kvar. Jag förstår inte hur jag ska få bort allting!! Fia kom in strax efter mig med Lukka och Ljofa. Vi bestämmer oss för att rida ut en mysig utetur.

Funi var riktigt pigg när jag hoppade upp och gick direkt fram först i ledet. Jag bestämde mig för att inte kräva så mycket nu när han väl var så pigg utan att han skulle bli belönad för det. Jag vill att han alltid ska vara så pigg som han var idag och då vill jag inte börja trycka ihop honom och göra det jobbigt. Vi skrittade en bra bit och Funi gick först, det var inte så att jag behövde driva honom för att hålla ledningen utan energin stod han för idag, jättekul!

I traven trampade han på ordentligt och bara matade, galoppen likaså. Fick knappt stopp på honom så jag försökte inte ens. Utan jag saktade av när vi galopperat ett tag och han började känna sig nöjd. Så det blev jag som saktade av när jag ville, och inte att jag försökte stanna honom och han stannade när han ville. Tölten var klockren och hade ett lagomt tempo, i ökningarna var den också fin! Underbart. Verkligen underbart!

När vi kom in var han lite lagomt svettig, inte löddrig men lite varm. Riktigt nöjd över dagens tur. Gud vad skönt!! :)


2011-04-24
18:23:00

Life Looks Better In Spring

Efter stallet idag nämnde jag att jag ville fotografera valparna för morfar så vi åkte dit. Valparna var 6 veckor och riktiga energiknytten, de åt nästan upp mina skor och byxor, vilket ni kan se på bilderna. Så söta! Ska väl se om jag kan åka förbi där om två veckor igen - längtar redan efter småttingarna!


2011-04-24
15:43:48

Dagens Ridning

Idag hämtade jag in Funi och borstade igenom ordentligt. Att inte all päls bara kan försvinna! Varje gång borstar man bort världens hög och det slutar inte heller. Menmen, det blir fint när det väl är klart! Han var torr och fin så jag kunde borsta bort en hel del damm också, skulle nog behöva duscha honom egentligen men det får bli lite senare när inte hagen är lika skitig.

Efter ungefär 50 minuters borstning och sadel och träns var på gick vi ut på banan precis som planerat. Började med att skritta ett par varv innan jag hoppade av och flyttade från marken på volt. Jag har aldrig riktigt fått till det tidigare men idag upptäckte jag vad jag gjort fel tidigare - det gäller att ställa sig snett framför för att lättare kunna hålla koll på fram och bak samtidigt, jag har tidigare stått lite för långt bak och Funi har på så sätt hamnat i "ledarposition". Efter att jag flyttade från marken hoppade jag upp och gjorde samma sak från ryggen. När han skötte sig skritt började jag trava på volt, bröt av och flyttade i skritt och igång i trav igen sen. Travade på volt i båda varven när han var lite varm i kläderna började jag kräva lite tölt.

Red på volt och flyttade ut rumpan för att få under bakbenen. Formen kom och han hade en bra aktion. Började ställa inåt och utåt på volten för att få honom att lyssna bättre på min ytterskänkel. Det var jobbigt men han jobbade på riktigt bra. Red serpentiner med olika ställningar och när han skötte sig riktigt bra bad jag om trav och travade i olika tempon. Fick till helt okej aktion men inte den där supertraven som han har. Och då hade jag redan ridit i 50 minuter och någon ork eller tid fanns inte för att rida ut. Han skötte sig så bra att jag inte ville avsluta, men man kände allt i ben och kropp att vi båda hade jobbat bra. Det kändes jättebra!


2011-04-24
09:27:00

Nästa: Stallet!

Nu åker jag ut till min pojk, lär väl värma upp lite på banan och sedan rida ut en stund. Han har vilat i fyra dagar så en mjukstart kan nog behövas för att undvika sträckning. Ska försöka att inte ha för höga krav, det är bättre så. Ställer jag för höga krav på mig själv brukar allt bara sluta i kaos.


Foto: Anna W


2011-04-23
20:12:00

Mysväder!

Idag har det varit toppenväder! Evelina och Alle skjutsade mig till bussen som gick halv tio hem till Luleå i förmiddags. Solen sken och det var obeskrivligt svårt att sova kan jag då säga - stor skillnad i snöväg har skett under dessa tre nätter kan jag meddela! När jag anlände till Luleå lämnade jag min väska i trappuppgången utanför vår dörr då jag inte hade någon nyckel och alla var i stugan. Gick upp på stan och letade lite klänningar under tiden som jag väntade in Calle och Sanna. Vi käkade lite på stan, solen sken och vi köpte en glass. Mitt sötsaksuppehåll har verkligen inte gått speciellt bra denna vecka kan jag meddela. Evelina fyllde ju år igår så det blev marrängtårta och kakor, idag mjukglass och tidigare i veckan blev det en till glass.. Bara att ta nya tag och hoppas på sämre väder så man inte vill ha glass.. heh. Nu ska vi sätta igång grillen för första gången iår (för mig), har ni grillat någonting iår?


2011-04-23
16:41:33

Evelina och Frosti

I helgen har jag och Evelina jobbat med att rida på hennes unghäst Frosti. Det blev bara korta turer och vi tränade på att rida fram, stanna och lyssna på tygeltag höger och vänster. Vi började med att longera honom men det tyckte han var så fasligt tråkigt så vi gick ut och promenerade så fort som han gjorde rätt på volten. Igår red Evelina ut utan att jag egentligen behövdes. Vi tog bort longerlinan och Evelina styrde honom, stannade och satte igång honom helt själv. Jag följde med som en extra backup men egentligen hade inte jag kunnat göra så mycket om han skulle få för sig någonting, men skönt för Evve att ha med någon i alla fall. Har tagit några bilder från hennes första tur ut på Frosti. Jag hade på longerlinan hela tiden utom just när vi skulle fotografera.


2011-04-22
08:59:34

Effektivitet

Idag fyller Evve år! Så jag var uppe före ottan och sjöng med min vackra morgonröst, kraxigt och falskt - men sjöng gjorde jag! Nu har vi städat huset, ätit frukost, mockat boxarna och nu ska vi ut med Frosti igen. Gästerna kommer om ett par timmar så nu är det bråttom!


2011-04-21
15:35:28

Ilandsproblem

Jag och Evelina har varit ute på äventyr med hennes småpollar, bland annat har vi påbörjat inridningen på hennes unghäst som är 3½ år nu. Det har gått toppen! Ska skriva lite mer detaljerat senare, men nu när hästarna är gjorda vet vi inte alls vad man kan hitta på. Jag tänkte att vi kunde åka och köpa glass, men Eve stoppar mig. Jag håller på att få hål i några tänder och att jag har sötsaksuppehåll. Men alltså, vad gör man när man inte får äta lixxom? Allting man gör handlar om att äta. Ta ett fika på stan, äta godis på kvällen, åka och köpa glass när det är varmt (vilket det visserligen inte är här uppe som tur är) eller baka en kaka. Så, vad gör man egentligen nu? Vi ska i alla fall ut på en liten prommis nu så får vi väl se vad som händer. Det är påsk trots allt!


På tal om mat, vad säger ni om våran lyx-lunch? MUMS!


2011-04-20
15:49:00

Anna och Lousiana

I måndags följde jag med Anna till hennes nya medryttarhäst Lousiana. Lousiana är endast 3 år och riden ett fåtal gånger bara men ser riktigt lovande ut. Tog några härliga bilder, Lousi var lite irriterad vid galoppfattningarna dock..


2011-04-20
07:34:09

Nu Lämnar Jag Luleå - igen

Nu ska jag snart gå till busshållsplatsen för att hoppa på bussen mot Gällivare, där blir jag kvar till på lördag. Jag vet inte riktigt hur bloggningen kommer bli, Evelina har visserligen internet och dator. Men vi får se hur min ork är till sådant. Har lagt upp ett tidsinställt inlägg som kommer lite senare idag. Om det kommer fler får tiden utvisa.


2011-04-19
13:56:43

Dagens Ridning

Idag var jag ute tidigt, precis som igår. Lät Funi stå vid höbalen och äta samtidigt som jag borstade honom från topp till tå för att sedan ta in och sadlade och tränsade. Klar var vi vid niotiden och då vandrade vi ut från gården. Gick bredvid honom och jobbade med att få hans uppmärksamhet, jag bad honom att skritta, trava eller göra halt. När det gick bra jobbade jag lite skänkelvikning från marken - det gick högt över förväntan! Han korsade bra och var på gott humör.

Hoppade upp och gjorde samma sak från ryggen, lite skänkelvikningar och sedan övergångar trav - skritt. Försökte få honom att hålla sig lång och låg även i övergångarna, gick väl inte perfekt men det blev lite bättre mot slutet. Då började jag jobba med tölten efter en liten skrittpaus. Flyttade m.h.a vikten, han lyssnade ganska bra och sänkte sig. Han ville dock inte riktigt släppa så jag vände hem och jobbade lite tempoökningar i tölt för att sedan när jag kom in på gården rida några varv på volt i trav. Då släppte han fint och jag avslutade där.

När jag skrittade av försökte jag att få honom att lyssna bättre på min vikt, det gick bra till en början. Men efter ett tag blev han trött och det gick bara sämre och sämre. Jag skulle slutat när det gick jättebra och han lyssnade. Nu fick jag istället försöka få igång honom igen och börja lyssna på mig, när han gjorde det hoppade jag av direkt och vi gick in till stallet igen.

Släppte Funi vid höbalen igen och tog in Gabriel för att motionera honom då pappa ändå inte skulle komma förän 2 timmar senare. Borstade Gabriel, tränsade och sedan tog jag bara på ett schabrak och fäste med en täckesgjord och hoppade upp, typ barbacka. Det blev töltträning för Gabriel, fick jobba korta intervaller då hans kondition är långt ifrån på topp. Höll honom böjd hela passet och gjorde några försök till öppna/skänkelvikning i tölt. Han jobbade på riktigt duktigt men saktade av så fort som han fick chansen. Jag fick verkligen driva hela tiden för att få någon form av takt, men bättre blev det!

Var väl endast ute kring 25 minuter eller så men han blev lite svettig på den korta turen. Det är väl egentligen så ett ridpass ska se ut, snabbt och effektivt.


2011-04-18
19:56:07

Dagens Ridning

Idag följde Anna med till träsket, precis som jag nämnde igår. Då jag äntligen hade med en medhjälpare tog vi fram några bommar. Värmde upp lite i skritt och skrittade över bommarna, det märktes att bommar inte är någonting som tillhör vardagen för oss. Visserligen blåste det storm, Funi var på högspänn och sprätte iväg i galopp så fort som Feykir frustade i hagen eller annat ljud ljöd.

Men efter ett tag lugnade han sig, osäkerheten över bommarna avtog allt eftersom innan jag sedan började jobba lite tölt. Töltade i kringelkrokar runt hela banan, försökte använda vikten så mycket som möjligt och sedan när han var mjuk och fin i mun och kropp gick jag ut på fyrkanten och ökade tempot lite för att sedan gå in i kringelkrokar igen. Sedan blev det dags för galopp. Vi sparade en bom som jag fattade galopp över för att både få honom att vänta på min signal och för att få honom att ta i lite. Det blev ofta fel galopp över bommen men jag antar att det var mycket mitt fel också, för jag bröt av till trav och sedan fattade han rätt galopp direkt. Det blev fel tre gånger men på den fjärde tog han rätt direkt och då bytte jag varv.

Han trampade under sig bra och jobbade på riktigt duktigt. När vi jobbade i vänster galopp fick jag inte samma tryck och takt, men jag antar att energin började tryta och jag bröt av när han väl började arbeta bättre igen. Töltade lite i hopp om att han skulle vilja trava när jag bad om det men den kom inte. Anna fick hoppa upp för att prova tölta lite och sedan fick hon försöka jobba fram traven som kom efter många om och men. Det är svårt att hoppa upp på nya hästar.


Min söta pojke | Foto: Anna


2011-04-17
22:19:38

DM GULD!

Det blev ett guld i Arvidsjaur! Vi åt god mat som alltid och sov i stugor. Jag var väldigt ringrostig den första matchen men kom igång mer och mer desto fler matcher som spelades - finalen började jag komma på hur man spelade basket igen och fick till några grymma stunder. Vi vann tillslut med 1 poäng över Antnäs/Brooklyn som vann över oss i grundspelet efter 1 förlängning. Det var sammanlagt 3 finaler var lagen vann med endast 1 poäng, ganska spännande kan jag medge!

Nu ska jag gå och sova, imorgonbitti kommer Anna förbi och vi ska först ut till Funi för att sedan äta lunch hos mig och sedan åka vidare till hennes medryttarponny. Ska bli kul, har inte träffat den hästen förut!


2011-04-16
11:43:00

Roberts Make Over

Min klass är allt lite småtokig ibland. I vår klass hade vi en kille som hade långt lockigt hår, jättelockigt! Och helt plötsligt skojade Julia om att vi skulle klippa Robert, och han nappade på det! Så ut bar det av i natten. Klockan var 21.00 och månen var framme. Vi stannade till under en gatlykta och började med att fixa lite fräsiga frisyrer, tanken var att skapa en Erik Hassle frisyr, då Roberts hår nästan är exakt lika som Erics. Och på den vägen gick det!

Många var intresserade av att se vad som hände med Roberts hår, ni ser hur utmärkt ljuset var. Under en gatlykta stod vi. Här nedan ser ni bilden på Hassle-frisyren, något grymt va? Tyvärr trivdes inte Robert med den så allt hår fick åka ner på backen sedan. Ungefär 2 timmar och 12 minuter senare, 23.11 var vi färdiga. Ganska bra för att aldrig klippt någon förut? Julia gjorde huvudjobbet, Jenny var förste-assistent och idé. Sedan var det massvis med andrahands-assistenter. Fint blev det i alla fall!


2011-04-15
13:40:00

PÅSKLOV

Nu äntligen är det påsklov! Ikväll åker jag till Arvidsjaur för att spela basket och gå domarutbildning som pågår hela helgen vilket kommer leda till en försämrad bloggning. Har förberett ett par inlägg men någon toppbloggning lär det inte bli. På måndag ska mest troligt Anna följa med mig till Funi och sedan ska jag kanske följa med henne till hennes nya medryttarhäst, på onsdag åker jag till Gällivare till Evelina och blir där fram till lördag, söndag och måndag vet jag inte vad som händer. Men mitt lov lär bli ganska späckat, men det kommer bli bra! Nu ska jag gå och handla lite inför Arvidsjaur, lite nötter, frukt och yoghurt. Känns bra. Inget godis!


2011-04-14
19:20:35

Godis, Fika & Glass BREAK

Jag och Julia har gjort ett gemensamt glass, fika och godisförbud som ska hålla under obestämd tid. Jag tror jag har ett seriöst sockerberoende. Men det har ändå gått bättre än vad jag trott, dock åt vi våran enda glass på två veckor igår (årets första mjukglass!). Men måndag och tisdag höll jag mig, pappa vill ha chokladmousse och Julia säger att det går bra. Så här ska bakas! (Föresten har Julia proppat i sig tårta på ett kalas idag)
Har ni haft ett sötsaksuppehåll någon gång? Hur länge höll ni er?


2011-04-14
12:54:00

Abisko del II

På fredagen tog vi tåget till Riksgränsen, solen sken, -3 grader och en nästan obefintlig vind på toppen - kan det bli bättre? Det snöade lite på torsdagskvällen så i backen fanns det ett par cm nysnö och pisten var sådär mjuk och härlig, inte det minsta isig eller liknande. Vi åt lunch i restaurangen innan vi sedan beredde oss för att klättra upp på toppen, vi klättrade upp för Nordals som ni ser bakom oss på sista bilden, nerför det berget åkte vi ner! Helt underbart och lätt värt det!


2011-04-13
20:17:47

Aprilväder

Sol - Snö - Sol - Moln - Regn - Sol.. Ja så har dagarna sett ut den senaste veckan, imorse var det t ex 23 grader i solen och 11 grader i skuggan! Förstår ni?! Helt underbart! När jag läser bloggarna som skrivs av söderbor ser jag grönt gräs på bilderna, blommor och att det snart närmar sig sommarbete. Dit är det ett tag kvar, men ändå inte allt för länge! Åh vad jag längtar. Nu är det faktiskt bara 7 veckor kvar tills skolan slutar, tiden går så galet fort! Men åh vad jag längtar ♥


2011-04-13
19:40:00

Ja Må Han Leva

Idag fyller min älskade bror 24 år, han är tyvärr på andra sidan jorden just nu men jag skänker en tanke till dig och en grattning på facebook! Han och hans flickvän kommer hem om en vecka - jag längtar!


2011-04-13
13:55:00

Abisko del I

Första dagen har ni redan hört mig prata om, det hade alltså gått en lavin på norska sidan över spåret och kiruna är den sista stora tågstationen vars tåget kunde vända - därför fick vi ta en buss till abisko. Efter att irritationen om tåg****** lagt sig var det bara att gilla läget och vi hade relativt trevliga timmar på Kiruna tågstation. Solen sken så vi satt i solen mot väggen och solade lite. När bussen väl kom 2 timmar senare (förstår inte hur det kunde ta 2 timmar att hämta en buss?) blev den snart överfull och jag fick sitta på golvet. Resan blev dock inte lika tråkig som jag hade förväntat mig, efter ungefär 30 minuter drog vi igång en bluffpokerrunda som jag villigt ställde upp på. När vi väl kom till Abisko på kvällen var vi vrålhungriga, stekte massvis med korv och kokade makaroner. Efter det hade vi det trevligt i stugorna. Som sagt, kvällen blev inte allt för dålig! Om än att jag inte var på det bästa humöret där i mitten någonstans :)


2011-04-12
18:44:19

Uppdatering

Kristin ringde precis, hon har varit i stallet och longerat Funi. Hon har försökt hitta pulsen och kollat tempen men det visade inga utslag. Han haltade inte idag heller så för hoppningsvis är allting bra, hon ska ut och kolla på torsdag igen så får vi hålla tummarna. Nu sitter jag och studerar idrottsfysiologi, har prov på massvis med muskler och muskelfunktion imorgon så nu görs de sista finslipningarna. Snart är det påsklov ♥


Sneakpeak från Abisko, fler bilder kommer så fort jag har redigerat färdigt


2011-04-11
21:51:16

Funi Halt?

När jag kom till stallet möttes jag av en glad men smutsig häst, han kom till och med och mötte mig i smutshagen! Tog in och borstade ordentligt, han fällde riktigt mycket idag. Kan bero på att han inte har blivit ompysslad på ett par dagar och då vädret inte varit det bästa förra veckan. Kände på alla benen och de kändes ungefär lika varma så jag tänkte att det inte var någon fara och gick därför ut på banan för att rida lite mjukgörande.

Han hade bra energi och lyssnade bra på mina hjälper, när jag sedan började tölta var energin kvar men i traven började någonting hända. Han började stappla så jag hoppade av, provade springa från marken och han stapplade lite. Ringde därför Sylvia och bad henne komma ner. Hon kollade puls och även när jag sprang, han hade lite förhöjd puls i höger fram och haltade lite. Vi gick in och kollade hoven men det verkade inte vara någon hovböld så nu håller vi tummarna för att det var en sträckning. Imorgon ska Kristin longera honom och se om han haltar, lär väl höra av mig senare.


2011-04-11
16:21:33

GRÖNT ♥

Idag när jag öppnade fönstret såg jag att det har kommit fram några gröna fläckar på marken! Underbart! ♥ ♥


2011-04-10
23:22:32

Borta Bra Men Hemma Bäst

Äntligen hemma! Mitt senaste inlägg var jag något less men resan var riktigt bra! Vi har haft alla vädersorterna och provat på massvis med nya saker, kommer skriva lite mer senare och lägga in bilder. Blev väl inte sådär supermånga bilder, men det blev säkert någon bra bild. Nu ska jag gå och lägga mig, imorgon har vi sovmorgon studietid tills klockan är 12.20 så Julia ska komma förbi så ska vi plugga. Vi har ett jättestort projekt som ska in på fredag som vi måste hinna klart med innan dess (då det dessutom är påsklov!). Men det blir bra! Godnatt


2011-04-07
16:44:12

Sitter på en buss nu. Det hade gått en lav...

Sitter på en buss nu. Det hade gått en lavin på den norska gränsen och slutstationen skulle vara i narvik. Detta ledde till att tåget inte kunde gå vidare och att vi alla skulle åka buss till våra slutstationer. Vi fick sitta på tågstationen i kiruna i 2 timmar innan och vänta på busshelvetet innan vi sedan lastades på en buss som blev överfull. Jag och tre andra sitter på golvet som vi nu kommer sitta på de resterande en och en halv timmarna. Humöret är i botten. Hoppas ni har det bättre än jag. Men jag kan meddela att solen skiner, vi får väl se hur det är i abisko. HA DET BRA


2011-04-07
08:51:54

Here Comes The Sun (eller..?)

Godmorgon vänner! Just nu äter jag frukost och försöker förbereda mig så gott som det går inför Abisko. Tåget går om ungefär en timma så det börjar närma sig nu. Kommer hem på söndag, kameran är med! Ska försöka hinna med att fotografera en hel del också, vi får väl se hur jag lyckas :) Vädret ska inte vara det bästa fotomässigt vad jag sett på klart.se, det kommer mest troligt snöa hela tiden - men vi får hålla tummarna! Det stod trots allt att det skulle regna när vi var i abisko sist, och då var det toppenväder hela tiden!
Ha det toppen!


Bild från när Arvid gjorde samma resa 2006


2011-04-06
19:31:21

Dagens Ridning

Det verkar som om vädergudarna lämnat min sida, under hela vintern har vädret varit tipp-top under mina dagar (måndag och fredag vanligtvis). Men nu denna vecka har det varit regn måndag (jag), sol tisdag (Kristin) och snöblandat regn onsdag (jag). Menmen, ibland måste väl Kristin få ta del av det fina vädret också!

När jag kom ut till stallet hittade jag en mycket blöt häst idag igen, lite blod som rann efter bläsen hade han också.. Tog in och rengjorde med jodopax och lite bomull innan jag skrapade bort det mesta vattnet och sadlade. Ingen idé att lägga ner krut på borstningen nu när de är helt genomblöta. Jag tar igen det när det börjar torka!

Funi var mycket pigg idag, när man skrittar igång brukar han lunka på i sengångartempo men idag var det framåtbjudning som det ska vara, öronen fram och lyssnade bra på mina förhållningar. Flyttade lite för skänkeln för att få igång bakbenen och få honom att sänka sig innan jag började trava. Då det bildades massvis med styltor när vi skrittade kändes det inte som om det var värt att skritta så mycket - styltorna förstörde bara. Höll ett högt tempo i traven och man såg frambenen från ryggen och han jobbade på som bara den! Öronen fram men sänkte sig fint. När vi fått upp lite flås skrittade jag igen en liten kortis innan jag märkte hur styltorna byggde på igen och satte därför igång i tölt istället.

Tänkte jobba övergångar tölt - trav men han ville inte riktigt gå ner i trav efter att jag töltat så då blev det att göra det jobbigt i tölten genom att rida öppna och hålla ett förhållandevis högt tempo (så fort som takten tillät) för att sedan få honom att vilja gå ner i trav när jag ber honom om det. Han vägrade så när vi kom till korsningen red jag på en volt tills han gav upp och började trava. Det blev ingen toppentrav, han var helt slut efter töltbiten men när han började trava saktade jag av till skritt och skrittade en bra bit för att han skulle hinna få ner pulsen och lugna ner sig lite, skrittade på långa tyglar och travade ibland några steg för att få bort styltorna för att sedan gå ner i skritt ett tag till.

När han skrittat en bra bit började jag be om tölt igen, sedan ner i trav och fatta galopp. Han tyckte det var jätteroligt och ville knappt sakta av när jag bad honom, det var ett tag sedan jag galopperade efter att jag blev orolig för en senskada för 3 veckor sedan och det märktes att han har längtat efter det! Saktade av till tölt och fick till en supertölt. Gjorde halt och samlade skritten lite innan jag gick upp i tölt igen och sedan halt och fatta galopp från den samlade skritten - fick en riktig supergalopp då! Bra tempo och han sökte sig framåt neråt när jag saktade ner tempot lite och drev in bakbenen. Varvade lite tölt - galopp - trav - galopp - tölt för att få igång bakbenen och att han skulle fatta rätt galopp. TOPPEN! 

Riktigt nöjd med dagens pass, när jag kom in var han blöt från topp till tå, utsidan pga regnet och insidan pga svett. Lät honom stå inne i ca 45 minuter och äta innan jag släppte ut honom. Nu är det 5 dagar tills jag får rida igen, lite surt. Men så är livet med för många intressen.. :)


2011-04-05
13:33:00

Det Finns Inga Dåliga Kläder [...]

Bara dåligt väder.. eller hur var det nu?


2011-04-04
22:19:27

Dagens Ridning

Efter en lång, hård träning var jag jättepeppad på att rida ett pass över bommar och kanske lite galoppfattningar men min kropp ville inte riktigt vara med. Tog därför på honom en grimma och longerade honom i grimma + longerlina i skritt, trav och galopp. Jobbade en hel del övergångar för att få honom att jobba med bakbenen och lyssna på mina instruktioner. Vänster varv gick toppen medan höger var lite värre då han såg den öppna grinden då och inte riktigt ville koncentrera sig på mig. Fick i alla fall till några riktigt fina galopper i vänster varv och även en sådan jättettrav! Synd att jag inte tog med mig kameran så jag kunde få med supertraven på film, den var ruskigt bra!

Då det regnat hela dagen var Funi blöt och självklart fanns det massvis med vattenpölar som vi tränade på att gå i. Funi har haft en stor fobi för just vatten och ibland när man red ut fick man vända tillbaka för att man inte fick över honom om det var en vattenränna mitt över skogsstigen. Men idag gick det bra! Han börjar vänja sig, ska bli intressant att se om jag kan få ner honom i sjön i sommar.. Han brukar kunna gå ner, men mer än så vill det inte sig att bli.. Söt.


2011-04-04
14:54:00

Dina Favoritbloggar?

Jag sitter och letar efter fina bloggar att läsa, vilka bloggar är dina favoriter? Ni får jättegärna nämna några bloggar ni följer! Självklart har inte alla samma smak, men om du har någon blogg du vill lyfta upp i rampljuset får du jättegärna göra det. Skriv gärna lite om just den bloggen också, vad de skriver om osv :) Gärna lite mindre kända bloggar men som ändå använder sig av bra språk osv, men om ni vet någon halvstor blogg kan ni nämna den också!


PS. För exakt ett år sedan var det påsk, snart är den här igen


2011-04-03
17:54:31

Packar För Fullt

På torsdag åker jag till Abisko med klassen för att åka skidor och mysa i fjällvärden. Veckan kommer bli stressig som vanligt så jag får passa på att packa så mycket jag kan redan nu. Jag vill verkligen få med kameran, det jobbiga är bara att jag kommer behöva gå till busstationen med alla saker så som skidor, pjäxor, alla kläder och kameraväskan då pappa kommer vara och åka skoter med Arvid i fjällen. Det är sammanlagt fyra väskor. Så vi får se hur jag kommer klara detta, men jag ska verkligen försöka få med kameran. Det är nu eller aldrig - när man bor i stugor och bara gör dagsutflykter är det ett perfekt tillfälle att ha med den! Men, det gäller bara att klara av att bära allting..


Min söta feta katt Kajsa.. ♥


2011-04-03
11:45:00

SOMMARKÄNSLOR

Oj, kollade precis på termometern och det är hela 10 grader varmt ute! Gud vad härligt! Synd bara att jag ska vara i aulan hela dagen och träna inför vår föreställning. Men, sommaren kommer allt närmare! HÄRLIGT


2011-04-03
10:43:00

Underbart
En bild säger mer än tusen ord, TACK. Mars månad vad en bra månad

2011-04-02
12:32:00

Rätt Handställning

Jag har lite problem med att hålla mina händer ståendes och inte liggandes som det lätt blir. Detta tror jag dock mycket beror på att jag rider med pisk - hur ska man egentligen göra för att händerna ska behållas "stående" när man vill rida med en pisk? För att kunna nå lätt med pisken till rumpan ska den gärna vila över mitt lår, men denna ställning gör att min hand tippar. Någon som har något tips?

Att rida så som Jan Brink pratade om för eleverna på Ponnyakuten om en "ridpinne" mellan tummarna är jättesmart och går lätt, men så fort som jag tar pisken i handen "tippar" min hand. Så, hur gör du när du rider med pisk UTAN att handen ska tippa?


2011-04-02
10:41:03

SOMMAR ♥

Jag vill ha sommar! ♥ ♥ ♥


2011-04-01
23:41:48

Hon Har Ett Sätt

Har precis haft en mycket trevlig kväll med Tove och Elin, sjöng till sju så efter det gick vi på Konsum och handlade varsin pizza, godis och hyrde en film. Filmen blev "Dumma Mej" och den var helt underbar! Verkligen! Om du någon gång är sugen på att se en tecknad film så är denna helt klart en mycket bra en! ♥

Imorgon kommer jag sjunga mellan 13 och 17, sedan ska jag valla slalomskidorna mina inför Abisko resan med bror min. Det är då verkligen nödvändigt kan jag då säga.


2011-04-01
15:13:55

Mys!

Detta är vad jag kommer ägna mig åt i eftermiddag tills sången börjar, ÄNTLIGEN har jag fått islandshästtidningarna! Min tävlingslicens kom också för någon dag sedan - underbart. Nu känns allting lugnt! Jag är medlem i Midur och licensen har kommit, allting löser sig. Men tid tog det :)


2011-04-01
14:08:07

Inget Håkan Hellström ..

Läste precis på Håkan Hellströms egna hemsida att han inte kommer komma till Luleå Kalaset i sommar, FAN. Han fick tydligen något annan bättre spelning i södra sverige. Jag hade verkligen sett fram emot det! åh..


Bild lånad Härifrån

EDIT: April april Amanda! :)


2011-04-01
13:44:00

Inspiration för Tävling

Jag skulle behöva lite hjälp på en bra tävlingsoutfit, sitter här och försöker leta efter en bra jacka som kan fungera på tävling, men även till vardags. En kavaj känner jag inte för just nu, bättre att köpa en jacka till att börja med än att köpa en kavaj som kommer användas en gång och sedan ligga och ruttna i min garderob tills jag kommer på att tävla igen, bättre med en jacka som kan användas till både och. Så, har ni något bra förslag? Jackan här nere är en jag hittat som jag tror skulle fungera - vad tror ni? Lämna gärna länkar till snygga jackor om ni vet någon! :)


Hittad här