Adina Nyström

2010-10-27
20:46:24

2 days :)

Jag tänkte bara visa att jag lever. Imorgon ska jag packa väskan inför gällivare, det blir nämligen att resa till Gällivare på fredag, och helgen därpå blir det Stockholm! Idag har jag pluggat kvällen igenom, fick nämligen 3 stora uppgifter i NK idag som jag har ungefär 1 månad på mig. Ett frågeformulär, en laborationsrapport och en uppsats. Full rulle alltså. Hoppas eran dag varit roligare än min.


2010-10-25
21:42:15

Böja Böja Böja
Idag red jag lektion för Sylvia igen, skönt att få lite hjälp! Vi jobbade jätte-mega-små volter i skritt, trav och tölt och böjde honom för att få honom att släppa i halsen, när han försökte ge efter gav man en snabb stor eftergift och sedan fick man ta tillbaka igen för att han ej ska springa iväg. Riktigt stel var han men mjuknade upp efter ett tag. Snöade lite så vi får se om det går att rida imorgon, vi får hålla tummarna!
Imorgon har jag sovmorgon till efter lunch, men ska nog rulla in på lunchen ändå, det serveras nämligen palt!


2010-10-23
18:27:14

Happyface
Vet vi vars jag är den 12 november? Då är det nämligen den första IDOL FINALEN i Luleå(!) och självklart måste man vara där! *happy*


2010-10-22
20:18:55

Årets Häst hos Catago.blogg.se

Jag deltar i Catagos Årets Häst tävling i samarbete med Libresse!  


2010-10-22
20:03:06

Dagens ridtur

Det är fredag idag vilket betyder ridning. Jag fick skjuts av Julias mamma till morfar som skjutsade mig till stallet. Det var för länge sedan jag red nu, alldelens för länge sedan. Men skönt att vara i stallet. -2 grader kallt var det när jag hoppade upp på ryggen och vi red iväg. Jobbade övergångar mellan tölt & trav, gjorde halt, ryggade och sedan fram i tölt igen. Gick helt okej men jag vet att han kan SÅ mycket mer.
50 minuter senare skrittade vi in på planen, jättesvettig var han så fleecetäcke fick han ha på sig tills han torkade. Då jag behövde åka bad jag Madde som kom precis när jag skulle ta ut Funi till hagen igen att ta ut honom när hon var klar så han fick chans att torka ännu mer efter våran svettiga tur. Det lovade hon så nu står han för hoppningsvis ute igen, torr.

Nu ska jag se på idol, vem hejar du på?


2010-10-22
19:56:11

I'm Still Standin'

Hade prov på 3 kapitel i Naturkunskap A idag, svårt med ett så pass stort prov och jag tänker inte uttala mig i hur jag tror det har gått för min magkänsla har visat helt fel under förra veckans prov. Jag var färdig med provet 09:17 och sedan var det helg då samhällsläraren är sjuk. Min redan extremt korta dag blev alltså ännu kortare (var det verkligen möjligt?).

På vägen hem stötte jag, Julia, Tove och Jonathan på en kvinna som ville fråga oss några frågor om matchen mellan Luleå Hockey och Skellefteå som går av stapeln idag (?). HAHAH som ni kanske märker var inte jag den mest optimala människan att fråga, och jag kan nog säga att ingen av oss är några vidare hockeyfantaster. Vi svarade på hennes frågor och babblade på som man ska, pratade om LHFs utmärkta lagkänsla och att de har jättebra tränare osv, och sedan gick vi, lite smått fnissiga efter våran jättefina intervju.


2010-10-20
18:18:07

Hemmaplan
Åh vad jag saknar många lärare från NLV! Efter Multisport tävlingen som vi hade med frilufts fick vi ett 3 timmars hål så jag bestämde mig för att rulla in till mina gamla kvarter och säga hej. Direkt när jag kommer in möts jag av rektor Peter som jag sitter och pratar med ett bra tag, sedan går jag vidare mot arbetslag 4 och möter alla älskvärda lärare som gett mig 4 roliga skolår (även om det inte alltid kännts så). Jenny EÖ är nog den jag saknat allra mest, min lilla Jenny som ska få barn snart igen. Gud vad jag saknar henne! Träffade även Pääjärvi, Carina, Degen, Anna, Jocke, David mf, riktigt roligt och man känner att de 4 åren har lagt sina spår.
Men nu har jag i alla fall träffat dem och det känns lite bättre.


2010-10-17
21:15:37

Skillnad?!

Sitter och kollar på gamla bilder för att jämföra lilla Funi från tidigare år, jag tror han aldrig varit så pass kraftig som han är nu?! Inte för att han är tjock nu, men en stor skillnad har då skett. Ni behöver inte reflektera över min sits, att Funi inte jobbar ordentligt osv, det är precis det jag och ägaren jobbar med.

Funi på Midurtävlingen 6/6 2008
Funi 27/5 2010, sista lektionen som jag red innan han fick äta upp sig
Funi efter vilan, en dag när han tjorvade som mest 10/10 2010


2010-10-17
17:48:35

Fråga som kom upp
Fick en kommentar på detta inlägg idag och ingen adress att svara på så jag svarar här istället, såhär löd frågan;
Svar: Nej, Gabriel ägs av Yvonne & KG som brukar passa Olivia ibland och även tillsammans ta hand om gården när alla är borta. Gabriel skulle aldrig vara tillsalu men Karin på bilden är medryttare på honom sedan 4-5 år tillbaka.
De hästarna som är sålda är Björk, Igor, Joki, Blaer (ev foder?), Dâd, Lettir, Humor, Tildra, Sillen & Merja. Tildra och Sillen stannade på gården men i nya händer :)

2010-10-16
15:40:44

Hingst Premiering
Idag skulle Turbo visas som 2 årig hingst. Här får man en bedömning om hingsten man har kommer vara värd att spara som hingst tills man får visa hästen på riktigt vid 3 års ålder. Turbo var orolig i ridhuset då han aldrig varit inne i ett sådant tidigare, men det gick bra i alla fall. Hörde inte så mycket men det fanns någonting att rätta, men han ska sparas som hingst i alla fall. Turbo är hingsten på den 3 bilden.
2010-10-15
20:45:15

Lektionen för Sylvia - INSTÄLLD
Det blev ingen ridning idag. Sylvia hörde av sig imorse och sa att det var snö på planen och undrade om Funi hade fått vinterskor med broddar än, vilket han såklart inte har. Det betydde att det inte blev en lektion nu (heller). Nu är det 4 veckor sedan sist, jag MÅSTE verkligen ha lite vägledning nu i ridningen så på söndag ska jag våldgästa Sylvia och planera in en tid till veckan. Funi får nya skor på tisdag, sen kan vi börja rida ordentligt igen.
Skönt med snö, men jag hade verkligen behövt dagens lektion.

2010-10-13
09:47:39

Klättring & Funi

I måndags fick vi klättra för första gången med klassen, fokusen låg i första han på att lära sig säkra. Det var inte speciellt svårt egentligen, men man var tvungen att vara fokuserad, om inte och den jag säkrar tappar greppet kan denne lätt hamna på backen.. Ont. När jag hade säkrat första gången kände jag bara hur adrenalinet kom, jag stod nästa och studsade när jag släppte linorna och lät någon annan prova, HAHAH! Nästa måndag börjar vi igen och då kommer fokusen vara mer på själva klättringen, kul!

På kvällen for jag ut till stallet som alltid på måndagar, jobbade på banan med Funi och han tjorvade igen. Dock inte lika mycket och han släppte åtminstone lite bättre mot slutet, dock LÅNGT ifrån bra. I början av passet spelade han dum och sa att han inte förstod hur man gör en framdelsvändning eller hur man går i skänkelvikning på en volt, och detta är det enda vi jobbat med senaste veckorna? Dum häst. Men vi tog det lite lugnare och sedan gick det åtminstone lite bättre.

Kristin red honom igår och tyckte han kändes jättefin så förhoppningsvis har våra kamper lönat sig lite. Men jag måste få tag på Sylvia och boka en lektion, vi behöver lite vägledning känns det som.


2010-10-10
19:07:56

Converse säljes


Råkade få hem fel storlek på dessa skor, någon som är intresserad? Köpte dem från 55$ i USA. Storlek 40
Helt oanvända!
PRIS: 400:- (+ porto) eller bud


2010-10-10
17:10:30

Tjorvig hest
Idag följde Anna med till Funi. Det blåste kalla vindar och passet började med att en höpåse blåste förbi och Funi blev skrämd. Miljöträning fick vi påbörja dagens pass med. Vi fortsatte med framdelsvändningar som uppvärmning som tidigare dagar, men han gav sig aldrig som han gjort tidigare utan blev bara mer tjorvig allt eftersom tiden gick, han stack, stegrade och bet fast i bettet. Detta ledde till en lång kamp vars vi enbart jobbade framdelsvändningar för att han skulle släppa, vilket kanske inte var rätt egentligen. Men jag kunde inte ge upp när han stack så fort som jag ställde krav på honom. Till slut gav han upp och då fick han trava och tölta några varv på volt och sedan skrittade vi av. Långt ifrån helt nöjd efter dagens pass, men det kan inte alltid gå bra, han har skött sig de senaste gångerna som jag ridit och någon gång måste man få ett bakslag.. Imorgon ska jag rida igen, då ska vi nog jobba på lite andra saker då de tre senaste gångerna varit allt för enformiga och ensidiga. Får väl se vad det blir.

Snälla Anna följde med och tipsade och fotograferade idag, inte mest optimala dagen


2010-10-09
18:05:06

Kurt och Otto
Imorse följde jag med Felicia till Nickbyn, härligt att träffa min brud igen! Då Bulta flyttade förra helgen fick jag rida Hamlina istället som är en helt annan häst men som jag säkert kommer lära mig tycka om i framtiden, om jag minns rätt så var jag lite skeptisk mot Bulta i början också. Katten Jonsson gick bort för någon månad sedan men nu väntade två kattungar i stallet, Otto och Kurt. Otto är den vita. De båda var mycket keliga och härliga personligheter!


2010-10-09
17:51:33

Evelina Hopptävlar
Idag tävlade min kusin Evelina i hoppning för första gången. Hon fick rida en häst som heter Hedda och det gick jättebra! Dock vägrade Hedda två gånger varav att Evelina höll på att ramla av den andra. Då hon inte klarade felfritt första rundan fick hon rida en runda till, vilket hon gjorde med glans! Då gick hon felfritt, riktigt duktigt!

Evelina hopptävlar för första gångenEvelina hopptävlar för första gångenEvelina hopptävlar för första gången


2010-10-08
22:40:55

Tur Till Galoppbacken

När skolan slutade idag tog jag bussen till gammelstad vars Madde skulle hämta upp mig. Vi skulle nämligen till stallet och rida. När vi kom fram hade hästarna precis fått lunch så vi fick vänta på dem ett tag. Sedan borstade vi en stund innan vi red iväg. Som uppvärmning jobbade jag med framdelsvändningar och andra mjukgörande och bakdels aktiverande övningar. Han hade bra energi och ville enbart tölta hela tiden, fick bli lite arg på honom ett par gånger och gå före Madde och Krummi för att han skulle lugna ner sig. När vi väl kom in på skogsstigen som leder mot galoppbacken var båda hästarna genomvåta i svett. Bra tempo upp till galoppbacken. På vägen hem tänkte vi ta en annan väg tillbaka, men där hade de avverkat massor med skog och våran fd. stig var mer en lerväg/vattenpöl. Vi gick förbi en pöl bland att ris men efter att vi kommit förbi första hindret såg vi att det fortsatte så en bra bit fram så vi vände tillbaka och fick ta samma väg som vi kom dit.

Skrittade mycket påväg tillbaka då det var nedförsbacke stor del av vägen och att hästarna behövde vila lite, red på långa tyglar och Funi tyckte det var jätteskönt att få sträcka på halsen efter att jag ridit med jättekorta tyglar påvägen upp. Väl nere på vägen igen jobbade vi lite trav och tölt och flyttningar precis som uppvärmningen. När vi var framme i stallet var schabraket genomsvettigt och hela Funi genomvåt i svett, en dusch fick allt ta form före mat och hage.
Riktigt nöjd med dagen, Funi jobbade på bra, på söndag ska vi jobba hårt på banan!

Glöm inte bort att rösta på Funi som årets häst här


Gammal bild från i våras, vinterpälsen låg fortfarande kvar :)


2010-10-07
22:35:18

Var Inte Rädd Om Natta


Bilderna är på Lulitas kull denna sommar

Idag har jag pluggat inför samhällsprovet nästa fredag. Nästa vecka har jag nämligen 4 prov så det är bara att ligga i med pluggandet nu! Imorgon ska jag rida med Madde och sedan är det seriepremiär för LF Basket! Självklart kommer man vara där :)


2010-10-06
21:19:51

Världens Finaste Häst

Anmälde Funi till tävlingen "Sveriges Finaste Häst" bara för kul. Enligt mig är det ju precis det som han är!
Årets Häst 2010


2010-10-06
16:47:17

Smördag

Veckan har bestått av allt för många håltimmar. På måndagen hade vi som sagt 4½ timmes hål, men det skulle inte sluta där. Igår hade vi nämligen ingen svenska eller historia då läraren även då var sjuk. Då hade vi fyra timmars hål igen och då vi endast skulle repetera på matten var den frivillig. Därför blev våran enda lektion i tisdags skolfotot. Idag hade vi idrott, men då jag var sjuk pluggade jag under tiden. Sedan visade det sig att historieläraren fortfarande var sjuk så då fick vi ett tredje långhål på 2½ timma.
Imorgon ska vi dock vara tillbaka på spåret, börjar åtta, slutar halv fyra. Fredag har vi halvklass och jag tillhör den delen som har sovmorgon, dvs jag går 9:40-11:00 på fredag, TREVLIGT!

Zaboo som smög i rabarberbuskarna på jakt efter Kajsa


Fick precis reda på att en kompis i England ska vara med i Englands största "Song Contest", typ idol, och fick även en länk till hennes egna låt som hon skrivit. Klicka här kan ni lyssna på den.


2010-10-04
12:04:04

Holy Hannah
4½ timmars hål hamnade mitt under skoldagen idag. Hade orientering på Ormberget och sedan fick vi veta att Historielektionen var inställd pga att läraren var sjuk. Så nu har jag redigerat lite bilder och rullat tummarna, ska steka lite blodpalt nu så jag inte behöver stressa till skolan sen. Ikväll ska jag rida, härligt!

Bilderna är på Sanna och hennes medryttarhäst Yassa från i onsdags