Adina Nyström

2011-01-23
19:36:37

Dagens Ridning

Idag var det dags att böja på planen. Skrittade igång ett par varv runt planen och gick sedan in på små små volter i skritt. Ledande tygeltag för att få honom att sänka och bli följsam i halsen. Började sedan trava på volten och när det gick bra på den lilla ökade vi successivt storleken på volten. När han bet tag minskade jag volten igen, fungerade inte det gick jag ner i skritt och redan första steget flyttade jag i skänkelvikning. Travade lite till och då gick allt bra.

Sedan blev det dags att värma upp i tölt också. Började dock med skritt på stor volt och flytta ut rumpan för att få in bakbenen under kroppen. Sedan samma sak i tölt. Vänster varv jobbade han på jätteduktigt men höger gav lite mer motstånd. Började sedan trava igen, Trav - Halt - Trav för att aktivera bakbenen ytterligare. Nu började han tjura ihop lite men när han gav sig tog vi galoppen. Mycket fattningar, volter, galoppombyten på volt. (Rider på en åtta men gör den lite "digital" genom att rida rakt över mittlinjen i trav och sedan fatta nästa galopp och göra likadant på mittlinjen igen. Detta är alltså början till galoppombyten.
Har inga krav på att lära honom galoppombyten på riktigt, men det hade varit roligt om vi kunde slippa travsträckan en dag!


Kommentar:
#1: Lisen

Du och Funi <3

2011-01-23 @ 22:52:44
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: