Adina Nyström

2010-12-27
14:06:00

Dagens Ridning
Idag följde min kusin Frida med till stallet, hon skulle rida Eydir så vi tog in hästarna och gjorde iordning dem. Jag har kommit på ett jättesmart sätt att slippa stå och värma bettet genom att hänga det över elementet - men idag var det avstängt vilket jag aldrig noterade. Jag fick värma det senare.

Jag hade tänkt att vi skulle galoppera i djupsnön efter turridningsslingan i skogen, men när vi kom upp på vägen var det en skoter som kört där. Dvs snön var tillplattad så det blev jättejobbigt att springa. Envis som jag är fortsatte vi. Hästarna flåsade på och det fick kämpa ordentligt, trots att det blev mycket skritt. När vi plumsat efter leden i ca 40 minuter som vi ut på vägen på andra sidan, hästarna fick ny energi och vi red på i trav tillbaka. När vi är påväg uppför backen mot stallet kommer vi på att vi måste prova tävla, så vi ställer oss med rumporna mot vägen och direkt från stillastående sparkar vi igång hästarna i galopp! Och vilken fart de hade, de båda flög fram och tillslut vann Eydir, det var han värd. Han äger en riktig vinnarskalle.

Flåsiga återvänder vi till stallet, skrittar av, ger mat och släpper sedan ut. Funi var svettig men han har faktiskt klarat sig utan täcke de tidigare 17 åren, varför skulle han inte klara av -10 och vara lite svettig nu? Jag kan inte skämma bort honom, Kristin säger att det går bra.


Eydir i våras


Kommentar:

SV;Håller med! Ja, varför inte, men det är inte jag som fotat den, den är därför länkad. ;}Sången gick bra och betygen blir allt bättre och bättre. ;}

2010-12-28 @ 20:33:08
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: