Adina Nyström

2010-06-30
00:42:18

Under Månen

Idag (eller igår?) kom Evelina på besök från Gällivare! Vi gick runt på stan och strosade, dock förblev åtminstone min plånbok oanvänd. Efter stan for vi till Funi och sen ut till stugan för middag och annat mys. Nu ska jag börja övertala min vän att gå och sova, sov gott!


2010-06-28
11:02:37

Mr Clean

Hej!

Vaknade precis och ska se ett avsnitt ur heartland och sen ska jag börja jobba. Jag ska städa ur sovstugan, bädda rent, dammsuga, dammtorka och göra det bovänligt tills när Ëvelina kommer imorgon. Så jag kommer ha ganska så fullt upp idag.

Kramar


2010-06-27
21:10:30

Run To You

Var och hälsade på Funi idag igen. Hostan var borta men dock kändes han väldigt trött och oenergisk.. Ska dit på tisdag igen och se hur han mår.

Familjen for även till Bälinge för att äta middag hos min mormor och morfar. Vi åt strömming och potatismos, har aldrig ätit det förut men det var, tro det eller ej, faktiskt gott! Nu är jag tillbaka i stugan och sitter och ser på serien Heartland. Jag är helt såld i den.. Nä, nu ska jag återgå till serien, pusshej


2010-06-26
17:40:59

Midsummer

Jag var som sagt hos några vänner till mina föräldrar igår och åt middag och hade det trevligt. Bland annat så spelade vi paint ball och kubb! Var även förb Madga och red både Merja och Lusse med henne. Det var trevligt och sen for vi tillbaka till mina förädrar och åt lite efterrätt, mysigt vill jag då säga!

På väg ut till skogen för att spela PaintballPaintball spel på kvällen
Middag utomhus då solen sken



2010-06-24
21:12:02

Just Dance
Sitter i sängen nu, ska snart se på några fler avsnitt av Heartland serien på Youtube. Den är verkligen helt underbar! Imorgon är det midsommarafton, ska vara med mor och far hos fam. Johansson och äta, sen tar jag Stefans moppe och kör till Magda, vi ska dra ut med hennes pållar och sen får vi väl se vad som händer. Vad ska du göra imorgon?

2010-06-24
20:56:43

Ruttet

När jag och mamma skulle värma våran lunch i micron idag möttes vi av en härlig syn, nämligen fyra stycken väldigt mögliga majskolvar som vem vet hur länge de legat där? Jag ville spy och mamma kräkas.. Här får ni en fin inblick i min fina dag.

mögliga majskolvar

mögliga majskolvar


2010-06-24
20:50:09

Sing To Me

Idag har jag varit och handlat med mamma innan vi for ut till stugan. Väl i stugan så klippte jag gräs (och var på allmänt gott humör och sjöng för hela byn) och efter det myste jag på med en bok som tyvärr tog slut. Läste "The short second life of Bree Tanner vilket var en inside blick från en av de nyfödda i armén i eclipse. En fin bok.
Nu ska jag gå och äta lite, pusshej


2010-06-23
23:59:05

Jag var bara tvungen att prova att smsblog...

Jag var bara tvungen att prova att smsblogga! Godnatt


2010-06-23
23:40:28

You're Beautiful
Sitter i en av våra lamino fåtöljer med en kopp med gammaldags choklad i handen, dvs choklad gjord på mjölk och smält choklad, precis sådan som Benjamin & Jonathans mamma gjorde åt oss en kväll för över ett år sedan. Saknar de tiderna. Jag sitter även och redigerar dagens bilder från Alviksträsk, mest bilder på ett ursött föl vars modern är där för betäckning, jag är svag för fuxar med bred bläs/lyktor, HELT UNDERBAR!


2010-06-23
18:05:18

FOTOTÄVLING

Jag är med och deltar i en fototävling där man kan vinna en Nikon d3000 systemkamera!
Temat är sommarbild och jag valde denna bild på höbalarna där man ser Felicia och Smulan som rider på ängen i bakgrunden. Det ger i alla fall mig sommarkänslor! Glöm inte att anmäl din egna favoritsommarbild heller!
Tävlingen pågår fram till den 20 augusti 2010


Klicka här för att rösta


2010-06-23
17:54:19

The Rebounder

Kom precis hem från Alviksträsk vars jag precis var med Nelly. Nelly red Sillen och jag skulle mata min sjuka Funi och mysa på lite grand. Dock när Nelly var ute så frågade Sylvia om jag ville rida Ymir då hon inte skulle hinna rida honom, och självklart sa jag ja.

Ymir är väldigt stel och för ungefär 3 veckor sen var det enda han kunde göra att gå i grisepass. Men nu kan han tölta och trava och skritta (och grisepassa i alla tempon), dock fick endast jag in tölt, skritt och grisepass.. haha, men han är lite speciell.


Bjuder på två fina bilder på mig & Funi och Nelly & Sómi från 2008. Nu ska jag duscha, äta och sen kanske ta en slapp kväll i soffan? Vad ska ni göra ikväll?


2010-06-23
10:39:31

To Be With You

Vet ni vad jag gjorde igår? Jag reserverade två biljetter till filmen Eclipse som har biopremiär på onsdag då Evve kommer till Luleå och bor hos mig några dagar. Då måste vi självklart gå och se premiären. Har inte sett någon av Twilightfilmerna på bio, men nu blir det av!

Idag ska jag till stallet med Nelly som ska rida Sillen och då passar jag på att ge min lilla pålle sina extravitaminer och få äta upp sig lite. pusshej!

Evve ridlägret 09 hos sylvia
En finbild på finevve från ridlägret hos sylvia 2009


2010-06-22
23:19:23

Learning To Fly
Idag var jag i Nickbyn hos Felicia och besökte hennes paradis och lugna vrå. Såg först på hur Felicia red Smulan och de är fantastiskt fina tillsammans, innan vi red ut tillsammans. Jag på Bulta och Felicia på Valmet. Jag är inte så värst van att rida vanliga hästar men nu, andra gången jag rider Bulta så hittade jag några knappar i alla fall! Ser fram emot en tredje ridtur någon gång!

Stallkatt i Nickbyn på egna äventyr
Travar
Å FLINGAN! SLUTA VARA SÅ NEGATIV! Du är jätteduktig på att rida!
Kan någon förklara det för henne?


2010-06-22
12:03:49

Stand By Me

Denna film är verkligen ett starkt filmtips jag har. Jag blev tipsad denna film av min faster efter utomhuskonserten på skolan var jag sjöng just, Stand By Me. Denna film handlar om fyra killar i kanske 13 års ålder som hör talas om en död kropp som ej var upphittad. Tror det var en hittelön som gjorde dessa killar lite intresserad, eller så var det endas att se en död kropp som lockade. På vägen mot kroppen stöter de på många saker som verkligen får dem att visa sin starka vänskap till varandra och hur man ställer upp för varandra. Denna film rekomenderar jag verkligen starkt! Det är en film som man kan se hur många gånger som helst, och ändå komma till slutet. Den är fängslande och bra gjord, faktiskt!


2010-06-21
23:33:58

Black and White

Sitter här och redigerar bilder i min ensamhet, okej det där lät dystert och jag är faktiskt inte helt ensam. Min katt Kajsa sitter i min famn och spinner som en galning. Jag fick ingen skjuts till träningen så jag sprang ut själv i stället och körde lite styrke efteråt. Jobbigt då men skönt nu att det är över. Men nu känner bara för att ladda upp lite bilder på kattungarna som jag var och fotograferade för någon dag sedan. Svartvita bilder har sin charm tycker jag!


2010-06-21
17:32:10

Nobody Like You

Idag var jag hos Funi igen, han ser verkligen raggig ut! Borstade och gav honom fodertillskott och lät honom även beta i en timma ungefär. Han är i alla fall lite rundare skulle jag vilja säga, men vad spelar det för roll om han inte får bättre blodvärden? Men han ska ju vila två veckor till, sen får vi se vad som händer.

Nu ska jag byta om och sen ska jag och springa på ormberget med basketlaget, förhoppningsvis så ligger jag inte så långt bakom de andra som sprungit hela sommaren. Som ni även ser har bloggen nu fått en bakgrund också, det blev mer levande så.


2010-06-20
22:49:59

Himlen är oskyldigt blå

Imorse for jag till kiruna för att spela match. Kameran fick stanna hemma och det var nog lika bra. För i kiruna regnade det som bara den, matchen förlorade vi men Agnes och Zabrina var lika glada ändå, i alla fall Agnes. På vägen hem sjöng de hela vägen och jag satt och tråkade mig med Stephenie Meyers nya bok som jag varmt kan rekomendera!

Nu ska jag och min kisse gå och läsa i min säng tror jag, pusshej

bjuder även på denna fina bild på min kära, under tiden då hans päls glänste och det fanns lite power i honom. från 2008, förlåt för sits, långa tyglar och alla andra fel man kan hitta.

 


2010-06-19
23:00:12

Sweet Goodbyes

Tack för en jättefin kväll! Idag var det nämligen avslutningsmiddag för min kära kusin som flyttar till USA som aupair imorgon. Vi åt gott och skrattade mycket, alltid heta diskussiner vid våra bord.

                             

Fick även ett sms från Helen mitt under kvällen där hon bad mig spela imorgon och nu när Funi inte ska flyttas till björsbyn imorgon så har jag egentligen ingenting att göra här hemma. Så nu har jag gjort iordning matsäck och packat väskan till imorgon, hoppas bara jag inte glömt någonting viktigt. Men jag tror jag har med allting i alla fall. Ny header igen, får väl se om jag är nöjd med den imorgon.. Och jag tog bort min slogan om att alla drömmer om att ha häst under en sommar då det kändes kanska så fånigt nu när jag inte vet om jag kommer ha någon häst denna sommar. Men det är väl en dröm som alla har i alla fall? GODNATT


2010-06-19
16:36:41

Messing around

Jag sitter och fixar en massa med bilder, header och annat i kodingen så det kommer se lite kaotiskt ut närmaste dagarna då jag ska försöka få till en fin ny header och kodning!

Följ min blogg med bloglovin


2010-06-19
15:14:09

Du är det finaste

Inatt sov jag över hos mina kusiner i Björsbyn, kvällen bjöd av hästprat, plättar och en kvällspromenad bland myggorna. Alla vi fyra kusiner sov uppe på övervåningen i tältsängar vilket var väldigt trevligt! Idag var vi på klubbtävling i hertsöstallarna. Inga bilder tyvärr då tävlingen var inomhus vilket gör att bilderna får extremt dålig kvalité. Men Frida och Twicket gick i alla fall felfritt i både grundomgången och omhoppningen och missade andraplatsen med 7 tiondelar. Ingen rosett men en glad Frida kom ut från ridhuset i alla fall.
Nu ska jag äta några bullenskorvar och se på det stora bröllopet.


2010-06-18
16:02:27

This is me
Jag kommer nog skämmas över denna blogg tror jag.. Ni kan få se en mer... öh... vacker bild på mig någon annan dag (om det finns någon)! pusshej

2010-06-18
16:00:43

Lemon Tree

Idag gick jag och sanna ut och gungade, vi pyste på och skrattade. Nu när man skaffat blogg måste man ju ta med kameran också så lite bilder blev det också. Sanna är alltid lite busig och kanske inte alltid säger så genomtänkta saker. Jag citerar Sannas ordval bokstavligen "Jag är korkade än du". Det som var meningen att säga var egentligen "Jag är mer korkad än du" då vi pratade om hur lika vi var, men att hon är korkade än jag. Men söt är hon i alla fall!

sen så bjuder jag på denna jättefina *HOST* bild på mig och sanna, bara för att vi är BÄST


2010-06-17
23:25:46

Big Yellow Taxi


Vill du ha fler besökare till din blogg? Bli medlem på denna sida!


2010-06-17
22:39:20

I Want You

Kristin ringde nyss, och Funi hade varken blivit bättre eller sämre. Så vi skall fortsätta på samma spår tills hon kommer tillbaka om två veckor. Sen skall vi göra någon sorts provtagning när hon kommer tillbaka för att leta efter bakterier och kanske om han är allergisk mot någonting. Men på söndag flyttar vi in honom till stan som planerat, det blir ingen ridning på två veckor men jag får väl fara dit och mysa lite med honom i alla fall.


Krya på dig vännen!


2010-06-17
22:17:10

I Will Remember You

Efter stallmötet tog jag bussen in till stan för att plocka ihop papper till pärmar för fotbollen. Det var inte allt för kul men nu är första pärmen färdig, får väl se när vi ska börja plocka ihop för nästa pärm (vi skall plocka ihop ca 2000 exemplar av samma pärm). När vi var klara så åkte jag och mamma till Maggan och Göran (och Eddie). Jag busade lite med min lilla älsklingshund sedan barnsben och tränade på sök, han var duktig!
Min lilla pojke ser ut som en nallebjörn, saknar honom!


2010-06-17
22:01:41

You and I

Stallmöte idag, trevligt med en liten picknick på gården med hästarna i bakgrunden. Loki är allt för söt och väldigt go, helt annorlunda mot lilla funifjompen. De är helt olika till sättet. Loki är mysigare, Funi är mer av en utmaning att vinna hans hjärta och själ, men jag hoppas att jag kommer finna det i sommar!
Men Gunnel bjöd i alla fall på pizza, kakor, vattenmelon och läsk. Vi satt och pratade både bra och dåliga saker om hästarna och stallet vilket var nyttigt och välbehövligt. Vi bestämde även oss för att ha en liten träff inom det närmaste halvåret vilket ska bli trevligt!

Mötte även en död stackars skata på vägen från bussen. Någon snäll själ hade gjort ett kors och lagt en blomma vid den, troligast konfrimanderna skulle jag tippa. Synd om stackarn i alla fall, även om jag inte är allt för förtjust i just skator.


Bjuder på den jättefina bilden på Loki och jag, bara för att loki är så go och kliade mig på huvudet så det nästan gick sönder! Sen självklart lite från vårat möte och på vackra kyrkbyn!


2010-06-17
12:59:14

Here we go again

Jaha, då hamnade man här i alla fall? Solen skiner ute och jag har suttit på balkongen och läst ett tag, dock klarade jag inte av värmen, jag antar att jag inte är någon stekare? Läser boken "Storlek 37" som jag fick i julas och verkligen inte haft orken att läsa förän nu. Jag är lite av en bokmal när jag väl börjat läsa, så jag lär väl hamna i soffan och läsa istället ett tag. Men först ska jag in till stan då min kära kusin ringde precis och bad mig följa med på nagelsaxäventyr! ;o Så nu drar busbarnen ut på stan !


Gammal fin bild på mig, Ellen och Josefin från sommaren 2008, gulligt värre!


2010-06-16
22:22:28

Ooh la la la

Idag har varit en lugn dag, jag har städat, läst böcker på våran balkong, lyssnat på massa bra musik och spelat fotbollsmatch, jag har även ätit en massa daimglass! Matchen gick bra, slutade 1-2 till Notas och jag var back för kanske fjärde matchen nu? Jag lär nog stanna där då vi har ett överskott på mittfält och för få backar, men back är ganska så roligt ändå, dock saknar jag att springa på mittfältet. Men nu skriker min mage efter annat än glass så det är nog bäst att lugna ner den lite. pusshej


2010-06-16
09:21:49

Raindeers

Anmälde mig nyss till en fototävling där temat är resa. Jag valde denna bild för att uppmana människor att komma upp till den norra delen av Sverige och uppleva vintern och alla dess varelser och karaktärer

Om du vill rösta på just mig, klicka här

 


2010-06-15
18:42:47

Happyland
Funifjompan mådde lite bättre idag än sist, KG hade redan gett mat till honom så han fick stå ute på stallplanen och äta gräs inför söndag, då flyttar vi nämligen in till björsbyn för att gå på bete hela sommaren. Hoppas bara du blir frisk lillbubbel. Han är duktig och står och äter på samma ställe, tills man själv går någon stans, då duger inte det gräset längre och vips så är han på andra sidan gården.. lilla gubben.. Men nu är det endast 5 dagar tills du kommer in till stan du med. Längtar som en galning! Imorgon ska Elisabeth ta blodprov på honom så får vi se om infektionen försvagats, antagligen får vi tillbaka resultatet på tors eller fredag. Vi får hålla tummarna då jag och Anna har planer på att göra alla möjliga roliga saker på hästryggen till veckan! Vad det är får ni veta sen :)



2010-06-15
18:31:09

Beautiful ones

Betesutsläpp för Trostan, Elma och Rollo idag. Trostan som är unghäst tyckte att det var fröjd att sommaren kommit medans de andra två gamlingarna mest stod och betade. Trostan försökte dock få igång dem vilket inte gick allt för bra. Efter betesutsläpptet kollade jag lite på när Anna red Fridas Twicket för första gången, frös dock då så inga bilder på det nej, men nu drar jag till sjuklingen i alviksträsk!


2010-06-14
19:56:05

Anna Wyöni...
Idag var jag med Anna W och vi satt och läste bloggar, då kom hon med den otroliga iden om att jag skulle skaffa en blogg. Jag blev väl inte allt för glad över det, men nu sitter jag här. Har precis gjort min första header och kodat med alla länkar och bakgrunder, ca 2 timmar har det tagit men nu är det över, för en stund.

Ska försöka ha en lite mer intressant blogg än mina tidigare.. hahah! Men nu ska jag gå och göra annat, imorgon ska jag se när Anna provrider Twicket och sen ska jag till Funi, ska försöka fotografera, bara vädret tillåter det!