Adina Nyström

2011-08-17
21:42:19

Lektion på ovalbanan

Idag regnade det som bara den, men vi trotsade regnet och red lektion i alla fall. Värmde upp i tölt och försökte hitta tempot var han gick som bäst och mest avslappnat som jag ska rida på tävling. Han stretade en del men efter ett tag gav han med sig lite bättre. Lät honom skritta lite innan vi sedan red igenom ett fyrgångsprogram för att se vad vi behöver tänka lite extra på under tävlingen.

Sedan jobbade vi lite galopp för att få honom mer avslappnad och för att sedan sätta mer tryck i honom. Vänster galopp var mycket bättre vilket är ovanligt. Oftast brukar det vara höger. Och tölten var bättre i höger varv - vilket oftast brukar vara vänster. Han var helt enkelt väldigt tvärtom idag.. Men det kanske är bra? För nu vet man att det går att få fram i båda varven.. Det är lite som när man tränar jättemycket trav så blir oftast tölten lite sämre för en stund och viseversa.

Imorgon blir det dags för lite lösgörande då han inte riktigt släppte i varken traven eller skritten idag. Så det kan behövas inför helgen.


Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: